Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: RAid-5

Standardní RAid-5

Mame vo firme jeden CPQ Workstation SP750 kde je raid-5 a problem ze mi jeden hdd vypadne z raidu.Konkretne ma status OFFLINE.
    Stretol sa s tym uz niekto? Co s tym? Ked ho samostatne pripojim na radic tak v pohode ide da sa formatovat atd. Uz som cely raid rozbil a nakonfiguroval nanovo a nic, po polhodine testovania mi disk znova vypadne.
    Dakujem
    Asus P4GPL-X,Intel 2.8GHz HT FSZ800,1GHz DDR400,1x 120GB Maxtor 7200rpm + 1x 250GB Seagate,VGA PCIe ASUS 7600GT,24" TFT HP LP2465

Standardní

Radice pro vyhazovani disku z pole mivaji duvod. Ten duvod se da dohledat v logu. Bud je to spatny disk, nebo je to chyba v prenosu. Radice byvaji trosku paranoidni, takze spis disk vyhodi, nez ho tam nechaji. Mate dve moznosti - pokud je disk/kabel spatny, vymente co treba. Pokud je v poradku, pouzijte software dodavany k RAIDu a zase ho pridejte do pole. Pro tyto pripady se mi osvedcilo mit spare disk. Mam pod paratkem jedno mensi pole (6x250GB RAID5 + 1xhotspare) s radicem 3ware. Da se rict, ze co 14 dni radic vyhodi nektery disk kvuli chybe v prenosu, zmene nejakeho parametru SMARTu apod. Za rok a pul nepretrziteho provozu mi zatim umrel jenom jeden disk a to hned po trech dnech, takze vim, ze je ten radic pouze paranoidni a jenom sleduju, jestli urcity disk nevyhazuje pravidelne.

Standardní

Hdd vadny urcite nie je.teraz som menil kabel a skusam obnovit pole tak som zvedavy co bude. V logoch som nasiel iba to ze HDD je offline a ze mam hladat pomoc na stranke vyrobcu. Tam som nasiel nieco v zmysle ze bud je vadny hdd alebo kabel alebo radic. Support jak hovado.
    Asus P4GPL-X,Intel 2.8GHz HT FSZ800,1GHz DDR400,1x 120GB Maxtor 7200rpm + 1x 250GB Seagate,VGA PCIe ASUS 7600GT,24" TFT HP LP2465

Standardní

Citace Původně odeslal Steve
    Hdd vadny urcite nie je.teraz som menil kabel a skusam obnovit pole tak som zvedavy co bude. V logoch som nasiel iba to ze HDD je offline a ze mam hladat pomoc na stranke vyrobcu. Tam som nasiel nieco v zmysle ze bud je vadny hdd alebo kabel alebo radic. Support jak hovado.
    Zkus ten disk dat na jiny kanal. Jestli ho to vyhodi zase, je to disk, ktery se s tim polem nesnese. Co o nem rika SMART (pokud se k tem hodnotam dostanes)?

Standardní

Tak som verifikoval pole (s novym kablom) a uz to je ok

Chyba bola v SCSI cable

Tosuja dikes za ochotu pomoct

Admin plz lock

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání