Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Někdy comp nenaběhne jindy nejde myš s klávesnicí. :o/

Member
    Věk
    42
    Vliv
    269

Standardní Někdy comp nenaběhne jindy nejde myš s klávesnicí. :o/

Nazdárek, mám takový malý velký problém. Poslední dobou se mi stává, že po spuštění pc mi nejde klávesnice ani myš. Pak comp vypnu a zapnu a vše je ok. Nejdříve jsem si myslel, že to bude chyba woken, ale pak jsem zjistil, že ta klávesnice někdy ani nereaguje, když se chci dostat do biosu.

Můj druhý problém je ten, že pokud restaruju pc, tak už mi někdy nenaběhne. Prostě jen svítí ledka HDD a monitor je ve stavu bez signálu.

Nevím si s tím rady, tak mi snad pomůžete.

Jinak procák v Prime OK
    paměti v Memtestu OK

sestava viz podpis + nějaký 8GB western.

Jinak s tím restartem, myslíte si, že by to mohlo být slabým zdrojem? Zdroj se zdá být dle parametrů v biosu taky OK.

Zdroj:Fortron 300W
    MB:MSI KT6 Delta-LSR
    CPU:AMD Athlon XP 2200+, Paměti:Infineon DDR 512/400 CL2,5
    VGA:ASUS A9550GE/TD 128MB
    HDD:Seagate Baracuda IV - 80GB
    DVD-RW:LG GSA-4120B
    Monitor:17´AOC 7K+
    Case:Chieftec DX-01B-D-U, Zdroj:LC Power 550W gold, MB:MSI KT6 Delta-LSR, CPU:AMD Athlon XP 2200+, Paměti:2xApacer 512/400, VGA:ASUS A9550GE/TD 128MB, HDD:Seagate Baracuda IV - 80GB, DVD-RW:LG GSA-4163B, DVD-Rom:Toshiba SDM2012C, Monitor:19´IBM P97, Repro:2.1 Creative Inspire P380

Standardní

Nemas nahodou klavesnici a mys na USB ? a zaplou jejich podporu v BIOSu ?
    Zdroj jako pricinu restartu bych nehadal, ja mam taky 300W (shit Eurocase, zatim) mam 3 HDD, procak mame skoro stejnej, a sem v pohode.
    | P67 + 2500K@silent |

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no zrovna zdroj bych typoval jako prvni ( mel sem tu jedno lccko 350ku, ktera byla parametricky i na mereni ok, ale pocitac s ni stale padal... po vymene ok ).

a jinak to muze byt i najebla deska. ale jak rikam, zkus tam jiny zdroj.. btw nemas trebas pocitac zapojeny na stejne vetvi jako lednicku nebo neco takoveho?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Member
    Věk
    42
    Vliv
    269

Standardní

Citace Původně odeslal ctrl_j
    Nemas nahodou klavesnici a mys na USB ? a zaplou jejich podporu v BIOSu ?
    Zdroj jako pricinu restartu bych nehadal, ja mam taky 300W (shit Eurocase, zatim) mam 3 HDD, procak mame skoro stejnej, a sem v pohode.
    Comp se mi sám od sebe nerestartuje. Myslel jsem to tak, že pokud JÁ comp restartuju, tak mi prostě někdy nenaběhne.
    Case:Chieftec DX-01B-D-U, Zdroj:LC Power 550W gold, MB:MSI KT6 Delta-LSR, CPU:AMD Athlon XP 2200+, Paměti:2xApacer 512/400, VGA:ASUS A9550GE/TD 128MB, HDD:Seagate Baracuda IV - 80GB, DVD-RW:LG GSA-4163B, DVD-Rom:Toshiba SDM2012C, Monitor:19´IBM P97, Repro:2.1 Creative Inspire P380

Member
    Věk
    42
    Vliv
    269

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    no zrovna zdroj bych typoval jako prvni ( mel sem tu jedno lccko 350ku, ktera byla parametricky i na mereni ok, ale pocitac s ni stale padal... po vymene ok ).

a jinak to muze byt i najebla deska. ale jak rikam, zkus tam jiny zdroj.. btw nemas trebas pocitac zapojeny na stejne vetvi jako lednicku nebo neco takoveho?
    No myslím, že ten fortron je ok, ale pokud seženu nějaký jiný tak to prubnu vyměnit.

Právě se bojím, že to bude tou deskou. S tím restartem mám problémy od doby, kdy jeden člověk po mě chtěl, ať prubnu, jestli mi ramky jedou na cl1,5. Comp nenajel, tak jsem clear cmos. Pak to najelo, ale od té doby to prostě blblo. Vše je ale v pohodě, když mám můj procák podtaktovaný. Vždy když jsem dal násobič na 133mhz, tak jak má být, tak mi pc prostě nenaběhlo. Tak jsem cmosku ještě jednou vyresetoval a už to frčí. Jen to prostě při restartu občas tuhne.
    Jinak mi asi před 2mi měsíci odešel jeden procák v tý samý desce.
    Nevím, čím to mohlo být, ale vždy jsem přehazoval datové kabely atd . zapojené v usb jen tak přes case a tak si říkám, jestli tam nemohlo nějak dojít ke zkratu a tím pádem ke zničení procáku.

Jo a myš a klávesnici mám v ps2.

edit: A je možné, že je to vše na jedné větvi, ale skoro 2 roky bylo vše OK.

Vliv
    357

Standardní

hmm no sveho casu sem tu mel kt4 ktera byla mrtva proto, ze nekdo zkratoval ps2ku. ovsem cpu byl ok.

ale pokud rikas, ze je tenhle problem s tou deskou, tak ja ti nevim...

take bych mozna zkusil preflashovat bios ( ani tak ne kvuli novosti, jako kvuli mozne chybe vznikle trebas nejakym vybojem ).

a usb? no to bych tak drasticky nevidel. kdybys to odpalil, tak by usb nejelo vubec.

Member
    Věk
    42
    Vliv
    269

Standardní

hmm no sveho casu sem tu mel kt4 ktera byla mrtva proto, ze nekdo zkratoval ps2ku. ovsem cpu byl ok.

ale pokud rikas, ze je tenhle problem s tou deskou, tak ja ti nevim...

take bych mozna zkusil preflashovat bios ( ani tak ne kvuli novosti, jako kvuli mozne chybe vznikle trebas nejakym vybojem ).

a usb? no to bych tak drasticky nevidel. kdybys to odpalil, tak by usb nejelo vubec.
    No, mám předposlední bios, ale včera jsem stáhl nejnovější, tak to zkusím. Jinak si ještě říkám, jestli nemůže být důvodem, jednoho z těchto problémů třeba porušený ide kabel? Pač jsem poslední dobou dost často vytahoval kabel, právě z toho WD 8GB?

Takže na myš a klávesnici bios nepomohl.

Vliv
    357

Standardní

no kabel to asi nebude, i kdyz netvrdim, ze nemuze byt nacaty.

zkousel si vytahnout z poce vse, co momentalne nepotrebujes?

ad to sviceni disku > to klidne ten stary disk zpusobovat muze. proste se na zacatku nechytne.

take to muze zpusobovat zdroj, velky oc, spatne nasazeny chladic, vadna deska atd. dost veci se da vyloucit jinou cestou.

Member
    Věk
    42
    Vliv
    269

Standardní

no kabel to asi nebude, i kdyz netvrdim, ze nemuze byt nacaty.

zkousel si vytahnout z poce vse, co momentalne nepotrebujes?

ad to sviceni disku > to klidne ten stary disk zpusobovat muze. proste se na zacatku nechytne.

take to muze zpusobovat zdroj, velky oc, spatne nasazeny chladic, vadna deska atd. dost veci se da vyloucit jinou cestou.
    Takže zdroj jsem ještě nevyzkoušel, pač jinej nemám. Nic přetaktováno nemám, tak tím to nebude, chladič je nasazený ok.

Jsem teď pořád v práci, takže večer zkusím odpojit ten disk a vytáhnout vše nepotřebné.

No a problém s tou klávesnicí jsem už možná vyřešil. Mám myš do usb a kdysi jsem si koupil redukci do ps2, pač jsem nechtěl mít zbytečně zabráno jedno usbčko. Asi před třemi dny jsem myš hodil do USB a redukci vyhodil a zatím se zdá, že je vše ok.

Member
    Věk
    42
    Vliv
    269

Standardní

Takže problémy asi vyřešeny.

Problém s nenaběhnutím pc po restartu: Problém byl asi v tom malém hdd. Odpojil jsem ho a zatím je vše ok.

Problém s klávesnicí a myší: Problém byl asi v redukci PS2->USB. Po odpojení této redukce a zasunutí myši do USB je zatím vše ok.

No jen bych ještě rád věděl, jak změnit písmenko disku, pač jsem odpojil ten malý, který byl celou dobu D:. No a teď ten zbývající, rozdělený na 2 partition má písmena C: a E:. Jak změnit E: na D

Standardní

ovladaci panely - nastroje pro spravu - sprava pocitace

tam das uloziste - sprava disku, pak na ten disk co chces zmenit kliknes pravym mysitkem a hle - je tam zmenit pismeno jednotky
    Athlon 2400+ (T/Bred: 14x166); Tt CooperShim; ASUS A7V880; 2x 512/400 hynix CL2.5 - dual channel; MSI GeForce4 Ti4800 SE; Maxtor 40GB + WD 250 GB; blue cold cathode Thermaltake + fans;
    CPU & GPU - WaterCooled (thx to eRty - wb & vymenik) + big casemodding - complete: 100%
    SE T630 (T-mobile black) + MSI bluetooth MS-6967

Member
    Věk
    42
    Vliv
    269

Standardní

Citace Původně odeslal sid.cz
    ovladaci panely - nastroje pro spravu - sprava pocitace

tam das uloziste - sprava disku, pak na ten disk co chces zmenit kliknes pravym mysitkem a hle - je tam zmenit pismeno jednotky
    Díky, tak už je vše, tak jak má být.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání