Včera mi došel zdroj od Coolermasteru RS-450-ACLY.
(Vynechám slastné dojmy z toho jak je krásnej, jak jsem ho montoval, jak jsem si s tím vyhrál!).Zdroj jsem zamontoval, připojil k desce, připojil hdd/cd/dvd, máčkl na power tlačítko a jediné co se stalo, bylo to, že jsem viděl bliknout podsvětlený větrák, na desce blikla červená ledka a roztočili se větráky. po cca půl sec se zdroj vypne.
. Nu tak jsem povypojoval vše co šlo, a nechal jen samotnou desku. zdroj se chová naprosto stejně. Další nápad byl připojit ho do jiného PC (deska taky Abit, KT7). Naprosto stejný problém
Tak jsem zbalil zdroj a odjel za jiným PC. Zdroj jsem vrazil do taky nějaký rok starší desky = jiný čipset, jiný výrobce, a zdroj krásně běží. Pak jsem zkoušel rady zkušených => zdroj nemá -5V, že by to mohlo dělat starším deskám problémy. Tak jsem vzal starrý Eurocase 300W a "ustříhl" onu -5V větev. PC bezproblémů naběhl.
Pak se ke mě dostalo několik rad s tím že když zapnu zdroj, tak chvíli trvá (nějaká desetina sec) než se stabilizují napětía a teprve potom dostane deska informaci od zdroje že naběhl a že může běžet, deska pak tedy nechá zdroj puštěný. Údajně je možné že to u výkonějšího zdroje trvá déle než onu část sec a že je to pro tuto desku příliš dlouho a že prostě zdroj vypne.Dál si nevím rady, jestli se s tím někdo setkal a ví jak na to, budu vděčný za každé rady.
Díky