Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Odchadza?

Member
    Vliv
    278

Standardní Odchadza?

CPU (vid popis) mi v poslednom case zacina akosi hriat (pouzivam Motherboard monitor - teraz neviem rychlo ktoru verziu, nie som doma). Predtým sa hrial pri 100% zatazeni (napr. encode videa vo VD) tak na 68-70°, teraz uz vylezie aj na 80°. Cloveka hned napadne, ze sa asi nejako posunul chladic, alebo vytiekla teplovodiva pasta, ale sranda je, ze sa zvysuje aj teplota v skrini - cidlo na chippsete MB tiez zaznamenava narast teploty a zvysuju sa aj otacky ventilatora na CPU, taktiez na dotyk je ta skrina teplejsia ako predtym, jednoducho akokeby ten procesor produkoval viac tepla. Ventilator na zdroji pracuje podla mna normalne, taktiez pridavny vent. v PCI pozicii. Este ma napadlo, ci predsa len ten vent zdroja nie je zaneseny alebo co, ale ked dam dozadu ruku, tak mam pocit, ze fuka celkom dost toho tepleho vzduchu. Jedine co ma uz napada, ze ten proc kuri stale viac a viac, aj ked to vobec nechapem - videli ste uz nieco take? Zaujimava je ale este jedna vec - v manuali k tomu Celeru sa pise, ze jeho medzna teplota je 76° - (potom by mal zacat spomalovat?), ale MBM ukazuje stale vytazenie na 100%, aj pri tych 80°C (pri tom encode), ako to zistim, ci spomaluje, alebo nie?, lebo odhaduje sa to tazko, ked to nemam s cim porovnat.
    Este dodavam, ze je to "boxed verzia", je este v zaruke a tak nechcem skladat dole ten chladic aby nespekulovali pri reklamacii (dokonca je tam ten chladic nalisovany? a tak ho asi nezlozim bez toho, aby sa to nedalo poznat).
    D925XECV2, I 640, 2x512 MB DDR2 Kingston 533, 80GB SATA Seagate, 160 GB ATA Seagate ST, 40 GB ATA Seagate IV , Teac DV-W58GA, Sapphire Radeon X1600XT 256MB, Iiyama ProLite x430s, 2x WinXP Pro CZ SP1 NTFS, 1x Win XP Pro CZ SP2 FAT32.

Standardní Re: Odchadza?

Citace Původně odeslal Tykoxo
    CPU (vid popis) mi v poslednom case zacina akosi hriat (pouzivam Motherboard monitor - teraz neviem rychlo ktoru verziu, nie som doma). Predtým sa hrial pri 100% zatazeni (napr. encode videa vo VD) tak na 68-70°, teraz uz vylezie aj na 80°. Cloveka hned napadne, ze sa asi nejako posunul chladic, alebo vytiekla teplovodiva pasta, ale sranda je, ze sa zvysuje aj teplota v skrini - cidlo na chippsete MB tiez zaznamenava narast teploty a zvysuju sa aj otacky ventilatora na CPU, taktiez na dotyk je ta skrina teplejsia ako predtym, jednoducho akokeby ten procesor produkoval viac tepla. Ventilator na zdroji pracuje podla mna normalne, taktiez pridavny vent. v PCI pozicii. Este ma napadlo, ci predsa len ten vent zdroja nie je zaneseny alebo co, ale ked dam dozadu ruku, tak mam pocit, ze fuka celkom dost toho tepleho vzduchu. Jedine co ma uz napada, ze ten proc kuri stale viac a viac, aj ked to vobec nechapem - videli ste uz nieco take? Zaujimava je ale este jedna vec - v manuali k tomu Celeru sa pise, ze jeho medzna teplota je 76° - (potom by mal zacat spomalovat?), ale MBM ukazuje stale vytazenie na 100%, aj pri tych 80°C (pri tom encode), ako to zistim, ci spomaluje, alebo nie?, lebo odhaduje sa to tazko, ked to nemam s cim porovnat.
    Este dodavam, ze je to "boxed verzia", je este v zaruke a tak nechcem skladat dole ten chladic aby nespekulovali pri reklamacii (dokonca je tam ten chladic nalisovany? a tak ho asi nezlozim bez toho, aby sa to nedalo poznat).
    menil si pastu? myslim ze je klidne mozne ze uz ti zashla pasta. A ted jak je horko tak ti teplota mohla klidne stoupnout i o 5-10°C!

Standardní

JJ, není to tím že jsou venku přece jenom větší teploty?
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Banned
    Vliv
    0

Standardní

jak moc ho taktuješ? nech profouknout bednu nějakým fanem...btw bratroj taky vylezly teploty u celera 2.4@3...
    EDIT: tak jsem mu z kompu udělal vrtulník

Member
    Vliv
    278

Standardní

3G@L,

lenze keby vyschla pasta, tak by sa hrial len procesor, ale ako pisem, hreje sa aj chippset, cela skrina je teplejsia. (nechcem davat dole chladic, lebo proc je v zaruke, neviem aky by to mohlo mat vplyv na prip. reklamaciu (tu sa vykrucaju ako len mozu) a ako som pisal - tie boxovane maju ten chladic nejako nalisovany.)

Spajdr,

aj mna napadli tie teploty, ale na izbovom teplomeri mam viac len o 2-3°C (som pri kompe vacsinou len vecer a u nas v Tatrach predsa len tie horucavy nie su az take)

Likedi,

tento som netaktoval este nikdy, mam s tym zle skusenosti, nechceli mi potom uznat zaruku, vraj sa to v tom procaku niekde registruje, mam aj pridavny ventilator v PCI pozicii, vlastne vonkajsie okolnosti ak sa aj zmenili, tak len zanedbatelne, len ten proc akosi viacej kuri. Zeby som este predsa len vyskusal vymenit ventilator na zdroji? Som z toho jelen.
    D925XECV2, I 640, 2x512 MB DDR2 Kingston 533, 80GB SATA Seagate, 160 GB ATA Seagate ST, 40 GB ATA Seagate IV , Teac DV-W58GA, Sapphire Radeon X1600XT 256MB, Iiyama ProLite x430s, 2x WinXP Pro CZ SP1 NTFS, 1x Win XP Pro CZ SP2 FAT32.

Standardní

3G@L,

lenze keby vyschla pasta, tak by sa hrial len procesor, ale ako pisem, hreje sa aj chippset, cela skrina je teplejsia. (nechcem davat dole chladic, lebo proc je v zaruke, neviem aky by to mohlo mat vplyv na prip. reklamaciu (tu sa vykrucaju ako len mozu) a ako som pisal - tie boxovane maju ten chladic nejako nalisovany.)
    Predstav si ze kdyz ti vic hreje procak tak i cipset, ja si teda myslim ze je to pasta ale kdyz si to nemyslis muj problem to neni.
    Likedi,

tento som netaktoval este nikdy, mam s tym zle skusenosti, nechceli mi potom uznat zaruku, vraj sa to v tom procaku niekde registruje, mam aj pridavny ventilator v PCI pozicii, vlastne vonkajsie okolnosti ak sa aj zmenili, tak len zanedbatelne, len ten proc akosi viacej kuri. Zeby som este predsa len vyskusal vymenit ventilator na zdroji? Som z toho jelen.
    a v procaku se zadny takovy blbosti neregistruji, kdyz ti to nekdy rekli tak te nachytali.

Member
    Vliv
    278

Standardní

3G@L,

no ja to teda s tou pastou vyskusam, myslis ze by to mohlo fungovat tak, ze - hreje sa proc, od neho sa ohreje zakladna doska s cipsetom (cez paticu CPU) a ta teplota v case je z toho? Mozno, este by nebolo od veci odmerat, ako stupa teplota na chladici CPU (otacky ventilatora CPU sa reguluju podla teploty cipsetu - tiez akosi nechapem), skusim to aspon na dotyk (zatial ma to nenapadlo - bol som presvedceny, ze ta teplota sa musi odviest do case len cez ventilator CPU)

Banned
    Vliv
    0

Standardní

ad registrace v CPU...a i kdyby registrovalo, oni to nezjistěj...

Standardní

Kazdopadne musis skontrolovat (popr. opravit) pastu na CPU. Predpokladam, ze mas na CPU boxovany chladic od Intelu. Ziadna strata zaruky nahrozi ak to spravis opatrne.

Zloz ventilator (ten plast co je zahaknuty o paticu). Zapni PC. Ked bude mat pasiv okolo 50 stupnov (clovek na dotyk vydrzi 70 stupnov, ale to uz pali, takze sa riad dotykom pasivu) , rychlo vypni PC a odlep pasiv od CPU - opatrne. Potom uz pekne nanes novu pastu a CPU mas vyriesene.

Dalej si skontroluj teplotu disku, graf. kary, bolo by dobre pomerat napatia zo zdroja multimetrom.

Zlom vaz. POK
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Member
    Vliv
    278

Standardní

Dufam ze sa mi to podari, zatial vdaka, potom sa ozvem ako som pochodil, zatial mozem len skonstatovat, ze v BB, vychyrenom PC obchode nemali pastu (inde som to uz nestihol), ze vraj sa pasta malo predava, lebo ju ludia potrebuju len ked menia chladice a tam je pribalena. No comment...

Member
    Vliv
    278

Standardní

Tak som to konecne spravil, ale to by som nebol ja, keby vsetko prebehlo normalne - nedalo mi to pokoj a tak som vyskusal odlepit ten chladic "nastudeno" (po zlozeni ventilatora) a vytiahol som to aj s procesorom z uzamknutej patice!!! Nastastie som nic neodlomil, proc zda sa funguje, a co je hlavne, ta vymena pasty (a odstranenie tej hlinikovej folie) naozaj pomohla, proc teraz neprekracuje 64°C (Virtual Dub ho pri "encode" permanentne vytazuje na 100%), a to mi za nova, s origin pastou kuril pri load 68-70°C.
    Takze vdaka vsetkym za rady.

P.S. Kamos mi doniesol - ako inak - tu striebornu pastu od Titanu a na tu v sucasnosti nie je vela chvaly - v com je problem? Malo vydrzi, alebo co? Ja som ju tam dal - no co uz - a momentalne, zda sa, seka dobrotu, mam sa tesit na skore problemy?

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

strieborna titanka strasne rychlo vyschne .. najlepsie su klasicke biele pasty .. asi best je AS ceramique
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Member
    Vliv
    278

Standardní

Takze sa mam na co tesit, no co uz, zatial vdaka.

Standardní

Stříbrná pasta Titan totiž vůbec neobsahuje žádné stříbro... ostatně jako všechny stříbrné pasty této cenové kategorie, které také žádné stříbro neobsahují, jedná se jen o klasické bílé s přidanou barvou (a vyráběné kdesi v Číně). Navíc je v ní hrozně svinstva a funguje spíš jako izolant - teploty proti bílé (mimochodem levnější) pastě jsou klidně o 5 a více stupňů horší.

Member
    Vliv
    278

Standardní

No preco ja musim natrafit vzdy na to najhorsie svinstvo? Ale ako vravim, ja by som to nebol zobral, ale kamos, ten je este vacsia lama, tomu predaju hocico.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání