Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Spuštění programu na pozadí

Standardní Spuštění programu na pozadí

Zdravím, mám SSH přístup na server, a potřeboval bych vědět jak mám spustit nějakej soubor, tak, abych neviděl jeho výstup - prostě ho spustím, a on zůstane spuštěnej, a já budu moct v SSH dál pracovat... Takto když ho spustím normálně ./nazev_souboru tak se v pohodě spustí, akorát furt jede a blokuje mi bash
    Desktop: MB MSI 865PE Neo | CPU P4 2.4 GHz | RAM 512MB DDR | HDD Seagate 120 GB, 7200 rpm, 8 MB | VGA Ati Radeon 9500 128MB(Unlock) | DVD Teac 16x / 40x | SOUND on MB | MIDLE TOWER, 300W | 17\" AOC | MX 518 ||| Notebook

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

no bud muzes pouzit direktivu pro presmerovaní ... doporučuju přečíst základy linuxu

Ale co je efektivní a ty asi chceš je program screen ... vytváří virtuální konzole.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    no bud muzes pouzit direktivu pro presmerovaní ... doporučuju přečíst základy linuxu

Ale co je efektivní a ty asi chceš je program screen ... vytváří virtuální konzole.
    Aha můžeš pls dát link na screeh BTW: neexistuje na to nějakej lehkej příkaz
    Desktop: MB MSI 865PE Neo | CPU P4 2.4 GHz | RAM 512MB DDR | HDD Seagate 120 GB, 7200 rpm, 8 MB | VGA Ati Radeon 9500 128MB(Unlock) | DVD Teac 16x / 40x | SOUND on MB | MIDLE TOWER, 300W | 17\" AOC | MX 518 ||| Notebook

Vliv
    293

Standardní

No standatrně linux má na to dva nástroje a to program bg a fg ....
    tedy: pokud spustíš program a stikneš klávesy CTRL-Z, zastavíš proces(nezrušíš ho) ... příkazem bg proces přesunes na pozadí a ten se znovu spustí....

Problém je jak ho vrátit .. na to je příkaz fg a to s parametrem pořadí přesunutého procesu ... přečti si základy linuxu viz FAQ ...

Takže nic jednoduchého ... doporučuju radši screen ten ti umožní i pokračovat v procesu po odhlášení z ssh session
    BA95 positive

Standardní

no asi bych potřeboval ban ) Už jsem to našel v jedné z 5 knížek o linuxu co doma mám)

Tak aspoň pro ostatní :

Pkud jste přihlášeni z konzoly bude každý program, který z ní spustíte ukončen v okamžiku, kdy se o5 odhlásíte. Tomu můžete předejít pomocí příkazu : nohup ("no hangup" - nezavěšujte) příkazového interpretu, následovaného jnénem příkazu. Příklad:
    Kód:
    nohup "jmeno_programu" &
    Program zůstane aktivní i nadále po odhlášení

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal Titan
    no asi bych potřeboval ban ) Už jsem to našel v jedné z 5 knížek o linuxu co doma mám)

Tak aspoň pro ostatní :

Pkud jste přihlášeni z konzoly bude každý program, který z ní spustíte ukončen v okamžiku, kdy se o5 odhlásíte. Tomu můžete předejít pomocí příkazu : nohup ("no hangup" - nezavěšujte) příkazového interpretu, následovaného jnénem příkazu. Příklad:
    Kód:
    nohup "jmeno_programu" &
    Program zůstane aktivní i nadále po odhlášení
    ano, ale pres screen je to jeste lepsi a funguje to opravdu vzdy

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Maxik
    Vliv
    304

Standardní

kdyz je rec o screenu (fakt nejlepsi na tydle veci) daj se nejak jendotlivy session pojmenovat? Abych si nemusel pamatovat kterej pid je kterej kdyz toho je vic - abych moch dat "screen -r irc" (lenost rulz)

PC - Pentium G3258 - 4.5GHz, Gigabyte GA-Z97P-D3, DDR3 3x8GB 1866, MSi GTX970 Gaming 3.5G, nejaky to 256GB SSD a par tera HDD, case Zalman Z9 U3
    NTB - HP EliteBook 8470p - Core i5-3320M (2.6GHz), 8GB RAM, ATi 7570M 1GB, 500GB+250GB HDD a dalsi serepaticky okolo
    Bike - Honda VFR 800 V-tec, 80kW/10500, 244Kg, obuti Michelin Pilot Road, mist k sezeni: 2, SVO faktor = stredni (zalezi na pilotovi)

Vliv
    293

Standardní

Nevím, jestli jdou dělat nějaký aliasy k PID, ale k ulehčení mužeš použít program "pidof" který vrací pid všech procesu jmenující se jako parametr.

Talže by šlo napsta jednoduchý skriptík, který ti dá navýběr spuštění ze všech instancí screenu.
    BA95 positive

Standardní

Citace Původně odeslal Maxik
    kdyz je rec o screenu (fakt nejlepsi na tydle veci) daj se nejak jendotlivy session pojmenovat? Abych si nemusel pamatovat kterej pid je kterej kdyz toho je vic - abych moch dat "screen -r irc" (lenost rulz)
    screen -S irc
    • Gentoo is the best -> !MDK <- sux
      Intel & Enermax & Tsunami rulez, ATI 9500 NP 128MB [thanx ATI Corp.
      ;-) ], 400 GB fast storage
      19316 3DMarks`01 <> 6047 3DMarks`03

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání