Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: QoS Priority

Standardní QoS Priority

Nazdar.Mam taky maly dotaz ohladom QoS Priority.Mam Intel 100+ Management Adapter a pomocou utility Intel Priority Packet III sa daju nastavit dve sposoby QoS taggovania.Prvy je bezny IEEE 802.1p Layer 2 Tagging a druhe je pre mna nezname IPToS Layer III.Co je podla Vas lepsie pouzit?IEEE alebo IPToS?Alebo obidve?QoS Windowsu som odinstaloval.Dik za rady
    AMD Sempron 2400+@2800+ (206*10/1.65V) l AC Copper Silent 2TC l Asus A7V880 l 2x 512mB Corsair 2.5-3-3-8-1T-DualChannel l ATI Radeon 9550 128mB l Hitachi 80gB l DVD Toshiba SD-M1612 RegionFree l CD-RW Lite-On 52327S l EIZO 568AS l

Standardní

Zalezi co ti podporuje tvoje komunikacni infrastruktura a na co konkretne to chces pouzit. 802.1p pracuje na II. vrstve, Type of Service na III.vrstve OSI modelu. Velmi hrube to lze zjednodusit tak, ze 802.1p se pouziva v ramci LAN, zatimco TOS v ramci WAN.

Standardní

Citace Původně odeslal simhap
    Zalezi co ti podporuje tvoje komunikacni infrastruktura a na co konkretne to chces pouzit. 802.1p pracuje na II. vrstve, Type of Service na III.vrstve OSI modelu. Velmi hrube to lze zjednodusit tak, ze 802.1p se pouziva v ramci LAN, zatimco TOS v ramci WAN.

Ono v podstate mi to je jedno,len som sa tak hral s nastaveniami a zaskocila ma tato moznost,tak som sa opytal.Siet mame 100mb/s do switcha,odtial do routera a z neho bud na WiFI na net alebo optiku spojenie medzi barakmi.Je to v podstate klasicka switchovana LAN.Takze vravis,ze mi staci mat zapnute len IEEE alebo ked sa pripajam na net cez router cez WiFi,tak mam zapnut aj to druhe?Mozu byt aktivne obidve moznosti?Diky za opdoved
    AMD Sempron 2400+@2800+ (206*10/1.65V) l AC Copper Silent 2TC l Asus A7V880 l 2x 512mB Corsair 2.5-3-3-8-1T-DualChannel l ATI Radeon 9550 128mB l Hitachi 80gB l DVD Toshiba SD-M1612 RegionFree l CD-RW Lite-On 52327S l EIZO 568AS l

Standardní

Jak jsem psal, zalezi pres co jedes. Napriklad bezny prepinac pracujici na druhe vrstve nema ani zdani jestli jsi do paketu nastavil nejaky ToS bit. Naopak ho muze zajimat, jestli ma v hlavicce ramce nastaven nejaky bit dle 802.1p. Nevim co mas za hardware, ale vetsine SOHO smerovacu & prepinacu ani jedno stejne nic nerika

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání