Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Sdílení složek jen pro některé uživatele na jednom PC

Standardní Sdílení složek jen pro některé uživatele na jednom PC

Zdravím, mám problém.. Mám PC s OS win XP a na něm nainstalované 3 uživatelské účty, protože ho používá více uživatelů.. Chtěl bych, aby urcitou složku videl pouze uzivatel A a B a ne uzivatel C. Snazil jsem se to udelat pres sdileni (pro urcitou slozku jsem zvolil opravneni pro celkove rizeni pro uzivatele A a B a pro uzivatele C jsem dal odebrat opravneni celkove rizeni.. prihlasim li se vsak jako uzivatel C, slozka je videt..soubory jdou spoustet..) a opravneni..ale nejak to nefunguje.. Muzete mi nekdo poradit, co s tim? Anebo s pise jak na to? Dyk moc..
    PS +jeste neco Kdyz jsem ve slozce tento pocitac tak tam jsou tri slozky: dokumenty uzivatele A, B iC.. Da se tady tomuto nejak zabranit? Dyk jeste jednou..

Standardní

Mas XP pro? Jestli jo, vypni si "zjednodusene sdileni souboru" a potom uvidis ve vlastnostech slozky "zabezpeceni" a tam se to necha pohodove nastavit.
    Nevim, jaka je uroven tvych dovednosti, kdybys potreboval podrobneji, jak to nastavit, tak napis.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní Uroven znalosti..

Dyk, ze ses tak brzo ozval..specha to, pac to delam na koplu, kterej chci dat me holce k narozkam a ty uz skoro klepou na dvere..
    Uroven znalosti pomerne na dobre urovni.. (Zrovna ted zacinam programovat v javascriptu.
    Je tam installnutej OS XP PRO SP1..
    V moznostech slozky jsem zrusil zjednodusene sdileni slozek..
    Pak jsem dal pro ten adresar nastavit sdileni..opravneni.. Pro ten ucet, kde chci, aby byl adr. videt jse dal opravneni uplneho rizeni, pro dalsi ucty jsem odebral opravneni pro uplne rizeni.. Kdyz se ale pak na disk podivam z toho uctu, pro ktery jsem to sdileni zakazal..adr. tam je a jde i cist..Nevim, jestli neni problem v tom, ze tam mam sys souboru FAT32, pac jsem tam chtel puvodne dat 98SE..protoze je to pomalejsi kompl (celeron 600)... Premyslim o konverzi v Partition magicu na NTFS... pak tam pry jde navolit volbu soukrome slozky..alespon u dokumentu.. Ale nevim, jestli je ta konverze bezpecna.. Jsem se ted tyden drbal s ladenim toho komplu a s instalem vseho moznyho, tak mam strach abych o ta data neprisel..
    Dyk za jakoukoli radu/pomoc

Standardní

tak na FAT32 ti to nepojede. Samozřejmě musíš mít NTFS a těm uživatelům, kteří ty složky nesmí vidět, bych nedával administrátorská práva, protože to můžou lehce obejít.

Konverze NTFS je bezpečná. Sám sem to dělal. Je to příkazem "convert" nebo tak nějak a konverze se provede při příštim spuštění počítače. NTFS doporučuju - je to i rychlejší.
    EC5410 + Chill 400w, AMD Athlon XP 2500+@3200+, AC Copper Silent 2 (rev2), Out: AC Fan Pro TC, DFI NFII Ultra-AL nForce2 Ultra 400, 2x256MB+512MB DDR 333 CL2.5 Dual Channel, inno3D GeForce4 Ti4200-8x 128MB + AC Fan Pro TC, Seagate ST3160023A 160GB, Seagate ST360021A 60GB, Teac CD-W552E, LG SuperMulti GSA-4160B, SB Live! 5.1 Player + Audigy MOD, Windows XP Pro SP2, Karneval TURBO 2000/300

Senior Member
    Vliv
    282

Standardní

Jo, na tohle potrebujes NTFS (na FAT32 leda nejakej programek co by to hlidal, ale to je na nic). Sdilenim to neovlivnis, to se pouziva jen pokud bys na ten pocitac pristupoval po siti. Jinak konverzi na NTFS udelas prikazem: convert c: /FS:NTFS, pripadne misto c: jinej disk kterej potrebujes.

Standardní

Jo, jo, na FAT32 vubec ta karta zabecpeceni neni.

Myslite, ze lze bezpecne prekonvertovat systemovy oddil?

Jinak myslim, ze pokud davas svy holce komp, tak ze bys ji administratorska prava dat mel
    Dokonce i adminum lze zakazat pristup do slozek (bohuzel si je muzou snadno privlastnit, pokud to umi), ale doporucim ti neco jinyho, jestli chces mit na jejim kompu naky bezpecny data, tak si vytvor adresar:

C:\WINDOWS\SYSTEM23

Tohodle adresare si jentak nekdo nevsimne , navic ji reknes, at do C:\WINDOWS neleze
    fakt je to vyzkousenej a osvedcenej trik
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Myslite, ze lze bezpecne prekonvertovat systemovy oddil?
    jo de to. ono to sice napíše, že disk se používá a jestli ho chceš odpojit. Odpojit ho ale nesmíš, tak dáš Ne a ono ti to napíše, že se konverze provede při příštim spuštění systému Windows.
    EC5410 + Chill 400w, AMD Athlon XP 2500+@3200+, AC Copper Silent 2 (rev2), Out: AC Fan Pro TC, DFI NFII Ultra-AL nForce2 Ultra 400, 2x256MB+512MB DDR 333 CL2.5 Dual Channel, inno3D GeForce4 Ti4200-8x 128MB + AC Fan Pro TC, Seagate ST3160023A 160GB, Seagate ST360021A 60GB, Teac CD-W552E, LG SuperMulti GSA-4160B, SB Live! 5.1 Player + Audigy MOD, Windows XP Pro SP2, Karneval TURBO 2000/300

Standardní Uz postup...

Dyk Vam vsem.. Uz jsem to konvertl na NTFS.. A to s tim zabezpecenim uz funguje tak jak ma.. Uzivatel, ktery nechci, slozku neotevre... ale vidi ji.. Da se to nejak udelat aby ji ani nevidel? /Nechci to resit pres skryte+zakazat zobrazovat skryte polozky.. DYK

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání