Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Zkušenosti s Canonem A60

Standardní

Ahoj
    Koupil jsem canona A60
    Ale mam takovy mensi problem s ohodnocenim kvality(nemyslim umelecke )

Samozrejmne ten kdo pracuje s digitalem denne ci spise se tim zivi to pozna,ale jak pozna bezny uzivatel ,jestli jsou fotky dobre nebo spatne?
    Mne se zdaji nektere moje fotky dobre a nektere horsi.
    Kdyz tu nekdo prezentuje sve fotky a chvali je ,nekdy se mi moje zdaji treba vyrazne lepsi a nekdy horsi.
    Jsou treba nejake pravidla na ohodnoceni ...?
    Spis asi ne...
    Spis jsou to subjektivni pohledy.
    Zizi

treba tyhle ?
    http://mujweb.cz/www/ot302/domu_lenka.jpg
    http://mujweb.cz/www/ot302/foto%20019.jpg

Jake jsou a co jim chybi ?
    Upozornuju ,ze jsem zacatecnik,tak to moc nepohante!
    Jsou bez uprav jasu,kontrastu jen trochu orizle.
    CPU:C2D E8200@3,6 GHz Vcore def.|MB:GB P35-DS4 11|COOL: scythe Ninja rev. B|MEM: 2 x 1 GB A-DATA extreme|VGA:Sapphire 3850/512 MB

Senior Member
    Věk
    53
    Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal Zizi
    Ahoj
    Koupil jsem canona A60

Samozrejmne ten kdo pracuje s digitalem denne ci spise se tim zivi to pozna,ale jak pozna bezny uzivatel ,jestli jsou fotky dobre nebo spatne?
    Kdyz tu nekdo prezentuje sve fotky a chvali je ,nekdy se mi moje zdaji treba vyrazne lepsi a nekdy horsi.
    Spis asi ne...
    Zizi

treba tyhle ?

1.Nevidim zasadni problem.Ta seda je trochu teplejsi,trochu do zelena.Trochu bych poladil pletovku.Ale je to v poho.Celkove doostrit.

2.Doostrit.Pozor na ty prazdny svetylka.Kvalitni komprese,zadnej sum.Dobry.

Ale je to Mauluv thread,tak mu nechci do toho fusovat a prudit

To jsem se ale pekne vyzvanil...sorry

Standardní

Diky za posouzeni...jak to ale poznas...
    Asi nemam takovy cit..
    Prazdny svetylka?
    doostrit...takze asi rucne..?(nebo je to chyba fotaku ?)
    Tyto fotky jsem fotil nastavenim auto....
    Hmm moc diky...
    Zizi
    CPU:C2D E8200@3,6 GHz Vcore def.|MB:GB P35-DS4 11|COOL: scythe Ninja rev. B|MEM: 2 x 1 GB A-DATA extreme|VGA:Sapphire 3850/512 MB

Senior Member
    Věk
    53
    Vliv
    293

Standardní

Diky za posouzeni...jak to ale poznas...
    Asi nemam takovy cit..
    Prazdny svetylka?
    doostrit...takze asi rucne..?(nebo je to chyba fotaku ?)
    Tyto fotky jsem fotil nastavenim auto....
    Hmm moc diky...
    Zizi
    Holt leta praxe v reprodukcni fotografii az ted po skener.Ta kytka nema v tech nejsvetlejsich mistech(tzn.svetla) kresbu.Po otevreni v Photoshopu si to zmeris(treba kapatkem) a zjistis ze je tam temer 0 procent.A to je chyba a na to je prave ta expozicni kompenzace(pritmaveni a prisvetleni)Doostreni lze provadet treba zrovna v Photoshopu.Je to hodne zalezitost optiky u fotaku.Pokud to bude kompakt s objektivem jako sklicko od hodinek,tak budou ty fotky takovy rozplizly,jako by za mlhou(co se tyce ostrosti).Viz digineff....jak fotit

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Standardní

Citace Původně odeslal nex
    1.Nevidim zasadni problem.Ta seda je trochu teplejsi,trochu do zelena.Trochu bych poladil pletovku.Ale je to v poho.Celkove doostrit.

2.Doostrit.Pozor na ty prazdny svetylka.Kvalitni komprese,zadnej sum.Dobry.

Ale je to Mauluv thread,tak mu nechci do toho fusovat a prudit

To jsem se ale pekne vyzvanil...sorry
    Makro mi přijde skvělý, protože tomu vůbec nerozumím a u toho portrétu vidím hlavně tu pleťovku a téměř centrální kompozici... jinak OK

Btw, není to můj thread - já ho jenom založil...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Standardní

S A60 doporucuju:
    - dat ostreni na stred
    - fotit v modu s prioritou clony
    - clonu davat co nejvyssi

Pak budou fotky jeste lepci.
    Je to vynikajici fotak za skvelou cenu.
    ECS K7S5A rev 3.1, Athlon XP 2200 Thorton, Spire FalconRock II, 512MB 333 Kingston Hyper-X, Sapphire Radeon 9000, Maxtor 9 80GB 8MB, Teac CD-RW W552E, KME CX-2559, Fortron FSP-300-60PN(PF)
    Canon A60 - super fotak!!!

Standardní

Lidicky...vsem diky za rady a poznatky...budu se snazit...
    Presne takove rady jsem potrebovala ocekaval.
    Diky moc Vsem
    Zizi

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní

Ahoj
    Koupil jsem canona A60

Spis asi ne...
    Zizi

treba tyhle ?

Libiiiiiiii
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Standardní

Citace Původně odeslal Vitekv
    S A60 doporucuju:
    - dat ostreni na stred
    - fotit v modu s prioritou clony
    - clonu davat co nejvyssi

Pak budou fotky jeste lepci.
    Je to vynikajici fotak za skvelou cenu.
    Nemel by nekdo podobne rady pro OLYMPUS 720
    takove nakopnuti spravnym smerem
    Jo a jeste MAULE neslo by udelat pro nas lamy nejakej vycuc ohledne clony a casu, to ze rychlost se foti rychlim casem vim a sero velkou clonou taky jenze nic mi nerika 1/200 nebo 1/500 co je rychlejsi a naopak a to same u clony nevim co ktera hodnota znamena a navic jak to prokombinovat v ruznejch nazornejch situacich.
    Vim ze je to hlavne o zkouseni a variant je nepreberne ale malej tahacek aby clovek od pocatku vedel co vlastne dela by bodnul a jeste ktera kvalitni literatura by se hodila?

Diky za cas

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

clona 2.8 - napr. 11 - otvor, cez ktory prejde svetlo. Cislo znamena velkost otvoru (2.8 - velka diera, 11 - mala dierka). Je jasne, ze pri velkom otvore prejde za urcity cas viac svetla, takze napr. dlhy cas pri velkej dierke uplne fotku spali... Ovsem cim mensia dierka, tym vacsia hlbka ostrosti.
    Ale pri vacsej clone uz potrebujete dlhy cas, aby sa obraz prekreslil kvalitne a dostatocne, inak bude foto prilis tmave.

cas napr. 1/2000 - ... 1/2000 je jedna dvetisicina sekundy, co je fakt maly okamih, hodi sa na fotenie ruchleho pohybu, ovsem pri malej dierke (clone) nestaci za tak maly okamih prejst dost svetla na svetlocitlive bunky, a foto je tmave...

1/2 je jedna polovica sekundy (0,5s), co je uz dost, a pohybujuci sa objekt za ten cas prejde slusnu vzdialenost, takze na fotke by bol rozmazany...
    Tmavy podklad potrebuje viac casu, aby sa dobre prekreslil, takze dlhsi cas... clona podla pozadovanej hlbky ostrosti vacsia hlbka, tym dlhsi cas.

Na strednej sme mali tri roky fotografiu, ale s digitalom je to aj tak trosku ine, alebo som vsetko zabudol?

Dufam ze takyto JEDNODUCHY OPIS nikoho neurazi...
    Chce to ale skusat a skusat a vediet, co sa stane s ktorym nastavenim.

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Standardní

Výborně napsané!!!
    Ještě bych snad více zdůraznil závislost clony a hloubky ostrosti (to je takové to, jestli budeš mít třeba pozadí za portrétem ostré nebo rozmazané...). Nedá se říct, co je lepší, protože pokaždé můžeš potřebovat jiný efekt a tak potom ke zvolené cloně musíš přizpůsobit čas...

Co se týká knih, doporučuju buď Velkou knihu fotografie od Johna Hedgecoea z nakladatelství Vašut, nebo Fotografie v praxi od Johna Freemana z nakladatelství REBO production. Obě stojí okolo 500,- Kč a obě jsou skvělé - akorát z pochopitelných důvodů zaostávají v oblasti digitální fotografie. Na to bych Ti doporučil Tajnou knihu digitální fotografie od Ondřeje Neffa, a to konkrétně druhé vydání...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal Darth Maul
    Výborně napsané!!!
    Ještě bych snad více zdůraznil závislost clony a hloubky ostrosti (to je takové to, jestli budeš mít třeba pozadí za portrétem ostré nebo rozmazané...). Nedá se říct, co je lepší, protože pokaždé můžeš potřebovat jiný efekt a tak potom ke zvolené cloně musíš přizpůsobit čas...

Co se týká knih, doporučuju buď Velkou knihu fotografie od Johna Hedgecoea z nakladatelství Vašut, nebo Fotografie v praxi od Johna Freemana z nakladatelství REBO production. Obě stojí okolo 500,- Kč a obě jsou skvělé - akorát z pochopitelných důvodů zaostávají v oblasti digitální fotografie. Na to bych Ti doporučil Tajnou knihu digitální fotografie od Ondřeje Neffa, a to konkrétně druhé vydání...
    nemel by to nekdo v .pdf?
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Standardní

Ahoj
    Koupil jsem canona A60

Spis asi ne...
    Zizi

treba tyhle ?

Jeste jeden pokus o makro...

http://mujweb.cz/www/ot302/mravenci.JPG

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání