Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 35

Téma: V XPckach se tvari ze neni zformatovan, v DOSu bez problemu.

Standardní V XPckach se tvari ze neni zformatovan, v DOSu bez problemu.

Muzete mi prosim poradit, po restartu PC mi XPcka nenasla jeden z logickych disku resp. disk fyzicky vidi, ale ten se tvari jako nezformatovany. Pri nabootovani z diskety do DOSu jsou soubory i slozky na disku bez problemu dostupne. Pokud by byl problem s FATkou myslim si , ze bych soubory na disku nevidel ani v DOSu, nebo se pletu ? Na partitions byla FAT32. Jak na to ? Dik

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

dal si ve sprave disku neco jako inicializovat(nebo jak to tam je..)?
    Xeon X5650 .:. Asus P6T Deluxe V2 .:. 3x2GB Kingston DDR3 2GHz .:. Asus GTX285 .:. Total ~2750GB HDD Capacity .:. Creative SoundBlaster X-Fi .:. LG L245WPBH 24" LCD .:. Logitech G5 .:. gMONO case w/ Delta 700W

Standardní

Dival jsem se na to, ale nic takoveho jsem nenasel. Vsiml jsem si ale, ze u toho nestastneho disku je system souboru RAW , zatimco u ostatnich FAT32. Nevim co to znamena

Standardní

To je taky muj případ - po nainstalování XP Pro bez SP(dodaný CD k PC) se mi 200GB WD BB tváří úplně stejněi když už mam nainstalovaný vše z WU tak je to stejný - tak co s tím? Recovery data nebo něco jednodušího? Díky
    1,8a,512M RAM(RDRAM),MSI 6545(i850),2*Bar.IV(80GB)+WD BB 200GB,Gainward GF4 4800SE XP/GS - 320/720,Plat. EX,DVD-Toshiba 1612,CD-RW (PlexWriter 4012),Creative Inspire 5700

Standardní

Mozno 128GB limit. SP1 nutnost, koli 42bit adresovaniu (dufam, ze netrepem, nekamenujte ma za to).
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

Servis packem to nebude mam XP prof updatovane. Velikosti disku taky ne je to WD 120GB. Je rozdeleny na tri partitins na jednom jsem mel puvodne ME na druhy pozdeji instaloval XP na kterych jedu cca. 4 mesice a treti zrovna datovy sel do .... Dival jsem se na ten disk v partition magicu , ale ten ho vidi taky jako nezformatovany a moznost undelete partition nelze u tohoto partitions pouzit

Junior Member
    Věk
    43
    Vliv
    269

Standardní

Takto sa mi posral HDD po nainštalovaní nejakého SP pre Win XP (že by vírus?) Pred dvoma dňami.Od jedu som skoro rozkopal PC. Nainštalovalo, reštartovalo ..... nenabehlo .... reštartovalo...
    A potom som mal na hdd namiesto NTFS formát RAW ..... a dáta v prdeli.
    (hlavne ma mrzia tie fotky a filmy)

Hdd sa nedal ani jednoducho naformátovať, som nad tým strávil niekoľko hodín.

Ale všetko zlé je na niečo dobré .. aspoň mám čistý HDD, nemusím napaľovať zálohy ....

Standardní

Ty data tam jsou !!! Po nabootovani z diskety do DOSu jsem si prohlizel obsahy jednotlivych souboru zda to nejsou jen "prazdne slupky" proste jen nazvy souboru bez obsahu, ale neni tomu tak. Samozrejme ze dlouhe nazvy souboru jsou zmenene, ale data sedi. Nevim ovsem jak to dat do provozu schopneho stavu ve woknech.

Standardní

Citace Původně odeslal greenhorn66
    To je taky muj případ - po nainstalování XP Pro bez SP(dodaný CD k PC) se mi 200GB WD BB tváří úplně stejněi když už mam nainstalovaný vše z WU tak je to stejný - tak co s tím? Recovery data nebo něco jednodušího? Díky
    Jeste bych se rad zeptal zda jsi na tom havarovanem disku mel taky FAT32 jako ja nebo NTFS ?

Standardní

Jeste budu citovat odkaz z jineho prispevku.
    uzivatel LEO
    Najdi někde na webu prográmky na obnovu ztracených partitions (zkus Testdisk: http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html) nebo i jiné, pokud najdeš. Mně to zachránilo jednou všechna data na disku, který se tvářil jako prázdný.

Vyzkousene to zatim nemam ( az vecer ), ale pokud jste nekdo v koncich tak jako ja muzete pokouset osud hned .

Standardní

Citace Původně odeslal Harp
    Jeste bych se rad zeptal zda jsi na tom havarovanem disku mel taky FAT32 jako ja nebo NTFS ?
    NTFS
    1,8a,512M RAM(RDRAM),MSI 6545(i850),2*Bar.IV(80GB)+WD BB 200GB,Gainward GF4 4800SE XP/GS - 320/720,Plat. EX,DVD-Toshiba 1612,CD-RW (PlexWriter 4012),Creative Inspire 5700

Standardní

Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. FATka obnovena !!! Data zachranena !!! Diky super softu TESTDISK.

Standardní

Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. FATka obnovena !!! Data zachranena !!! Diky super softu TESTDISK.
    Moje NTFS je ale furt v kozách-pomoooc

Standardní

hm tak asi budes muset udelat nejakou recovery-ja pouzivma getdataback.Bude to ale dlouho trvat a musis mit jeste disk na ktera se ty obnovene data nahrajou....
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

Citace Původně odeslal Wolferine
    hm tak asi budes muset udelat nejakou recovery-ja pouzivma getdataback.Bude to ale dlouho trvat a musis mit jeste disk na ktera se ty obnovene data nahrajou....
    To jsem taky zkoušel a napíše mi to nějakou inicializační chybu.

Standardní

Kua chlapy vezmite disk do kamosa, zapojit a zalohovat.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

Citace Původně odeslal iPoK Xpert
    Kua chlapy vezmite disk do kamosa, zapojit a zalohovat.
    To myslíš jakože se ten disk sám chytne na jinym kompu? Já
    ty ztracený data ale nemam na systemovým disku -takže by se měl chytit i u mne ne?

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Bohužel, stalo se mi to samé, po reinstalaci WIN XP systémový disk C (FAT32) bez problému, druhý disk D (NTFS) hlásí, že není naformátovaný. Mám na něm jeden soubor, který nutně potřebuju.Nemá někdo rozumnou radu, jak to opravit? Zkoušel jsem Partition magic 8, ale příliš s ním neumím, mám strach že to pošlu do pekel, ještě než to zformátuju.

Standardní

skoro bych rek, ze je to nejaky virus nebo vysledek instalace RC1 Service Packu 2 pro WinXP.
    Muj 80GB uplne plnej disk s NTFS souborovym systemem sel taky do kytek. Jednou Windowsy zahlasili ze maj nejakej problem s tim diskem, ale normalne fungoval a po restartu uz neni pristupnej. Data na nem zustaly, ale MFT je poku.rveny....

BTW neznate nejakou MFT recovery utilitu?
    jenom trnu hruzou ze se mi podela i disk se systemem....
    AMD X4 635; 2x4 GB DDR3 1866; ASRock 880GM-LE; ATI 5770 + LG 47LE8500

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Jen pro doplnění, měl jsem nainstalován jen SP1, pod DOSem není disk přístupný, vyskoušel jsem již PCinspektor recovery, nenašel však na disku vůbec nic, ve vlastnostech disku je hlášen systém souborů jako RAW. Potřebuju s toho disku vytahnout jen jeden soubor, poraďte někdo jak!!!! Dík za každou radu!!!

Standardní

Citace Původně odeslal VH
    Jen pro doplnění, měl jsem nainstalován jen SP1, pod DOSem není disk přístupný, vyskoušel jsem již PCinspektor recovery, nenašel však na disku vůbec nic, ve vlastnostech disku je hlášen systém souborů jako RAW. Potřebuju s toho disku vytahnout jen jeden soubor, poraďte někdo jak!!!! Dík za každou radu!!!
    Easyrecovery-volba recovery RAW

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Vše vyřešeno, stahnul jsem GETRECOVERYBACK pro NTFS, projel celý disk a během asi 30 minut jsem z disku vytahal uplně vše!!! Doufám, že to pomůže i dalším nešťastníkům, jako já. Je však třeba další disk, na který se to pozálohuje. Tak teď už jen formát.

Standardní stejnej problem

tak koukam, ze nejsem jedinej, komu se pos..... XP. Mam 40 WD, rozpartisovanej na 3. Po instalaci XP nic nenabehlo. Jedine v safe modu. XPicky nainstalovali veskere ovladace, ale grafika byla jen defaultni. Mam Ati Radeon 7500 LT. Pri instalaci ovladacu na ni se objevila hlasky, ze nejsou nainstalovany Directy. Nainstaloval jsem verze 9. Pri dalsim pokusu o nainstalovani se ta hlaska objevila znova.Pak jsem system restartoval. Nic nenabehlo. Ani jsem se nedostal do safe modu. BIOS disk najde. SpeedFan taky, ale W2000 a Sandra ne. V cem je problem? Kdyz dam instalovat XP znova, tak v tom dialogu, kde se rozhoduje kam se maji nainstalovat, se objevi: "system nema povolen pristup na tento disk". Nemuzu ho ani zformatovat. Disk byl zformatovanej na NTFS. Nic jsem nedelal s právy. Je jeste nejaka sance, ze ho rozchodim DIKY
    AMD Duron 1800, netakt; ECS K7S5A; Genius SoundMaker 5.1; Genius Home Teather 5,1, 512 MB SDRAM 100 á 2*256/100, combo CD-RW/DVD LG, CD LG:); ATI Radeon 7500 LT 64 SDR

Standardní Re: stejnej problem

Citace Původně odeslal masigrs
    tak koukam, ze nejsem jedinej, komu se pos..... XP. Mam 40 WD, rozpartisovanej na 3. Po instalaci XP nic nenabehlo. Jedine v safe modu. XPicky nainstalovali veskere ovladace, ale grafika byla jen defaultni. Mam Ati Radeon 7500 LT. Pri instalaci ovladacu na ni se objevila hlasky, ze nejsou nainstalovany Directy. Nainstaloval jsem verze 9. Pri dalsim pokusu o nainstalovani se ta hlaska objevila znova.Pak jsem system restartoval. Nic nenabehlo. Ani jsem se nedostal do safe modu. BIOS disk najde. SpeedFan taky, ale W2000 a Sandra ne. V cem je problem? Kdyz dam instalovat XP znova, tak v tom dialogu, kde se rozhoduje kam se maji nainstalovat, se objevi: "system nema povolen pristup na tento disk". Nemuzu ho ani zformatovat. Disk byl zformatovanej na NTFS. Nic jsem nedelal s právy. Je jeste nejaka sance, ze ho rozchodim DIKY
    Mrkni na tento softik mne osobne pomohl http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html

Standardní Re: stejnej problem

Citace Původně odeslal masigrs
    Mrkni na tento softik mne osobne pomohl http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html
    Zkusim, dik.
    AMD Duron 1800, netakt; ECS K7S5A; Genius SoundMaker 5.1; Genius Home Teather 5,1, 512 MB SDRAM 100 á 2*256/100, combo CD-RW/DVD LG, CD LG:); ATI Radeon 7500 LT 64 SDR

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání