Potrebujem pomoc,
zistil som, ze moje poznatky o sietach su strasne slabe. Instaloval som "akoze" server PC s Win XP Profesional, na nom je zdielany disk, je na nom nahodena aj tlacka a aj aDSL. K nemu sa mi pripajaju notebooky a PC, ktore maju inst. Win XP Home. Cez 16portovy switch. Ten sa prapaja aj kablom so zasuvkami v stenach, ktore su rozvedene po dome. Na notebook je aj nainstalovany program ASPI (soft na zakony a pod...). Na serveri je vytvorena pracovna skupina, do ktorej sa pripajaju NB, server ma manualne nastavenu IP, NB tiez. Vsetci sa bezproblemov dostanu do zdielanych diskov, Aspi sa napaja bezproblemovo na hlavnu instalaciu na "akoze" serveri, ale internet nejde
, necham na serveri manualnu IP a v NB necham pridelovat automaticky - vsetci sa dostanu na zdielane hdd, dostanu sa na net, ale nejde Aspi
Na "akoze" serveri su dve sietovky, jedna do Lan, druha na aDSL router. Moze mi niekto poradit, kde robim chybu? A ako nastavim "domenu?" na "akoze" serveri, aby sa mi do nej NB prihlasovali, ze musia zadat prihlasovacie meno a heslo?
Dakujem za kazdu dobru radu![]()