Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: HDC-ovladač není určen pro tuto platformu

Standardní HDC-ovladač není určen pro tuto platformu

Mám jeden lama dotaz a potřeboval bych poradit.

Vyměnil jsem mobo, přešel z VIA KT266 na KT600. Nejdřív jsem odebral všechny (dvě)integrovaný zařízení z původní desky (LAn+audio), vyměnil desku za novou (gigabyte 7VT600-RZ), nacpal tam ovladače z cd (hyperion, lan, usb patch, audio, usb 2.0).

Vždycky po startu to ale napíše že našel HDC zařízení, hledá ovladač, nenajde ho a pak napíše že "ovladač není určen pro tuto platformu" a že HDC nebude fungovat správně.

V ovládacích panelech v systému v řadičích IDE ATA mi chybí primární a sekundární kanál IDE a místo nich tam je neznámé zařízení u kterého nejsem schopen aktualizovat/přeinstalovat ovladač, protože nevím kde ho najít.

jinak si myslím, že disk jede v udma5, výsledky z HDtachu tomu odpovídaj a systém je celkem rychlý.

Fakt nevim co s tim, přeinstalovávat se mi to nechce i když vím, že by to bylo lepší. díky za radu.

Standardní re:

Yop, mam ten samy problem na desce Asus A7V600.

Resp. skoro ten samy - secondary radic se nainstaluje OK, ale ve chvili, kdy ho odeberu ze systemu kvuli zmene PIO na DMA (stara mechanika to jinak neslizne), tak se misto nej najde nejake "hdc" (bez jakehokoli popisu), wokna vsecko odsouhlasi, ale nakonec napisou "Toto zařízení se nepovedlo nainstalovat".

Nutno doznat, ze zadny jiny ovladace na cokoli tomu uz nepomuzou (krome formatu). CD-ROMky na tom radici pripojeny fungujou OK, uz jedou na DMA a jedina nevyhoda ted je, ze po spusteni kompa se na to "hdc" (s vykricnikem v spravci zarizeni) snazi bezuspesne najit ovladace, takze to otravuje...

Z tohohle usuzuju, ze to asi nebude problem desky, ale chipu samotnyho..

Any suggestions?
    War. War never changes.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

nechtelo se mi to hledat, ale jen tak ze zajimavosti jsem to napsal do google... zkouseli jste to take?

http://www.google.com/search?hl=en&l...er&btnG=Search

konkretne:

http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/1087960524
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní re:

Citace Původně odeslal mISHA
    nechtelo se mi to hledat, ale jen tak ze zajimavosti jsem to napsal do google... zkouseli jste to take?

konkretne:

Priznavam, nezkousel, diky.
    Nicmene trik s disablnutim ovladace mi nepomohl (?!), uninstall taky ne... Tak ja uz nevim...
    War. War never changes.

Standardní Re: re:

Citace Původně odeslal WereWiking

konkretne:

Priznavam, nezkousel, diky.
    Nicmene trik s disablnutim ovladace mi nepomohl (?!), uninstall taky ne... Tak ja uz nevim...
    a pomohlo ti to? ja sice taky problem nemam, ale rad si rozsirim poznatky, a keby sa vyskytol, tak by som uz vedel aspon, ze o co ide.
    CPU: AMD AthlonXP 2000+Thorton: FSB200MHz x5..x9, 512kB L2, 1.475V + Speeze VoltureSpin 2350rpm@1300-2300rpm(speedfan) | MB: Abit KV7 (KT600) | RAM: PC400 CL2,5 Mercury/A-data/ 512MB + Apacer 512MB | VGA: HIS Radeon 9550 128MB + Thermaltake Giant III (only pasive) | HDD: Hitachi 160GB, 8MB cache, sATA150 | Case: MidiTower + 350Watt Enermax/termoregulation | DVD: LG 4163B | Sound: integrovana VIA Vynil audio 6ch

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

a tohle ti hlasi az wokna. v detekci biosu ( na auto ) zadny problem neni?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní re:

a tohle ti hlasi az wokna. v detekci biosu ( na auto ) zadny problem neni?
    Nene, BIOS je OK (ono je to cely OK, dokud ten radic neodeberu). Jak jsi me ale nakopl tim googlem (jsem magor, hledam tam vsecko a tohle me nenapadlo, sry), tak jsem hledal dal a nekde asi na 20. strance nekomu pomohlo na ty desce radic v BIOSu deaktivovat, pak si projit wokna a smazat ovladace a pak ten radic znova povolit a udelat skutecne cistou instalaci... A panove, vezte nebo ne, ono to jde!

Takze dalsi rada pro zakladatele dredu, preju mu mnoho uspechu
    War. War never changes.

Standardní

Mimochodem ta samá situace se stane někdy když má člověk nforce2 desku a hodí tam nforce3 desku, bez reinstalu woken, taky to pak tak dělá
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Standardní

Mě pomohla ta první rada - vymazání zápisu z registru, ale řešim zase jinej problém s gameportem... už mě to nebaví.

Jinak než jsem thread založil, tak jsem do googlu čučel asi hodinu, ale nic jsem nenašel, asi jsem blbě formuloval dotaz, to bývá můj největší problém když něco hledám.

Jinak osobně jsem přesvědčen, že přes google se dá najít odpověď na vše, z čehož podle logiky "nejdřív prohledej google a pak piš na OC forum" vyplývá, že by do fóra nemusel psát nikdo.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání