Nevěděl jsem, jak nazvat tento thread, tak to pak případně přejmenuji, ale jde mi o toto. 90% času u PC trávím na netu, kde nachytám plno spywarů, adwarů, někdy virů, trojanů a dalších takových hnusáren. Po delší době zjišťuji, že i přesto, že používám různé antiviry a utilily, tak mi začíná PC kolabovat, nu prostě nefachčí jak má.
A teď to hlavní. Chci si disk rozdělit na 3 části. Jedna NTFS - WinXP, druhá FAT32 - Win98SE, třetí NTFS - zálohy.
XPčka chci mít na běžnou práci, hry, .....
Win98 chci mít na net.
Nu a chci se zeptat, pokud budu surfovat na netu přes win98 a odněkud stáhnu nějakého vira, ..., tak jestli se mi nakazí i ostatní oddíly?! Jelikož si myslím, že z win98 bez nějakých utilit nebudu mít přístup na NTFS, tak by ostatní dva oddíly mohly zůstat v bezpečí. Je tak? Ale zase mi vrtá hlavou, že pokud se přihlásím do WinXP, tak ty bez problému ve FAT32 budou moct komunikovat s daty této partition, tak by mě zajímalo, zdali můžu nějak tento oddílve Win XP s Win98 zakázat a jestli to nějak pomůže proti šíření těchto virů, atd.
Nebaví mě pořád formátovat disk. Chci si udělat obraz těch Win98 a pak už jen při nějakých problémech tuto partition zformátovat a jen nahodit tento obraz a pokračovat v surfování a ne, abych pořád dokola instaloval XPčka a všechen software.
Doufám, že jste to pochopili, protože když to tak čtu, tak ani já už z toho nejsem moc chytrý.![]()
![]()