Zdravím, mám problém se Sapphire Radeon 9600 a chtěl bych se zeptat zkušenějších, co jsem ještě zapomněl otestovat a jestli to nemůže být i špatnou kartou. Problém je ten, že padají Windows XP SP1 - při běžné práci (surfování apod.) jsou intervaly mezi pády v řádu hodin, jakmile pustím nějakou grafickou aplikaci (vizualizace ve Winampu, 3D spořič, hry...), tak to vydrží řádově jen minuty - někdy víc, někdy míň. Karta je nová, nepřetaktovaná, teplota čipu je ±50°C, i při zatížení lze na pasivu udržet ruku. Catalysty jsem zkoušel 3.6, 4.3 a 4.6 - výsledky stejné, jen u těch novějších někdy úspěšně zapracoval VPU Recover. Někdy taky ani Windows XP nespadnou, jen přestanou na pár vteřin reagovat, potom se přepnou do 640×480 a ohlásí, že se zotavily z chyby zařízení a že je mám resnout. Zajímavě se chová i dxdiag - po startu hlásí "žádný problém", ale spuštění testu Direct3D znamená okamžitý pád systému. Měnil jsem pouze grafiku, nic jiného - s tou předchozí samozřejmě nebyl problém. Fast Write mám vypnuto. Že deska neumí AGP 8×, ale jen 4× by snad problém být neměl, ne? Ohlasy na Sapphire tady čtu převážně kladné, takže co myslíte, je to na reklamaci? Diky.
MB: ABIT KG7-RAID, CPU: Athlon XP 2400+, PCI: SB Live 5.1, TV karta, síťovka Realtek, Zdroj: Fortron 350W
Edit by sisi: presunul som tento prispevok z ineho threadu, kam nepatril a spravil z neho samostatny thread.