Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: k7t turbo, duron, pameti single/double sided problem

Senior Member
    Vliv
    299

Standardní k7t turbo, duron, pameti single/double sided problem

zdarek.. konfigurace pocitace viz muj server v podpisu.

SERVER: AMD Duron(Applebred) 1800+(1800+, 1800MHz, 13.5x133, 1.5V), CoolerMaster DP5-7JD1B-OL, Microstar K7T Turbo 3.0, Kingmax 256MB SDRAM 133MHz, Seagate Barracuda ATA IV 40GB 7200rpm, Microstar 8809 Geforce 256 32MB SDRAM AGP(MHz, MHz), VIA AC 97, Keyboard, Genius Netscroll Optical, Eurocase 300X, Viewpoint VP1570
    zel bohu strasne pada - samy modry obrazovky.. a to vseho druhu. nejen ty s pametovyma chybama.. pamet tam byla kingmax 256mb 133 cl3(double sided sdram). nejdriv jsem ji ruzne zkousel dat do vsech 3 banku, zmeny zadne. kdyz jsem tam dal namisto ni 2x 64mb 100 cl3(single sided sdram) tak padani prestalo. ale cele je to divne, memorytest86, memorytest, i goldmemory x krat za sebou vsechno ok. fakt nevim. ta pamet jela driv s tualatinem(1400=12x117)+msi bx masterem a 2 roky naprosto v pohode.. tak mi reknete cim by to mohlo byt?

nekompatibilita s deskou?
    neco blbe nastaveneho v biosu?
    windows ji nemaj radi?

predem vsem diky

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    358

Standardní

a uz to bezelo predtim nebo si to slozil a nebezi to od zacatku. tohle vypada, ze ta pamet proste neni pro tuto desku ok. jeste vic to podporujde myslenka oboustrannych pameti ( na to by byl lepsi google ).

a memory testy probehly ok s tim kingmaxem nebo s tema dvouma horsima pametma?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

a jak se to chova pri torture testu (blend) v prime? normalne to v takovych pripadech pada do par vterin
    nekamaradim s vama

Senior Member
    Vliv
    299

Standardní

ty memory testy byly ok jak s tema 2x64 tak s tou 1x256. coz je divny.

predtim to bezelo s tema 2x64 a jinym procesorem(fsb100) v pohode.

ty kingmaxy 256 jsem tam dal ted poprve.
    ted je tam duron 13,5x133 a pri tech 133 bezej v pohode i ty 2x64 certifikovany jen na 100cl3 coz je malej zazrak, ale kingmaxy 256 se nechytaj..

proste padaj wokna porad. ruzny modry obrazovky, nejen ty pametovy.

mno jinak ted uz tam bezi asi 5 minut v klidu prime95 na blenda.. zatim zadna chyba ani pad.. coz je jeste vic divny. pokud to padne napisu.

mno napadlo me reinstalovat nejdriv via drivery, protoze tusim, tam jsou nejnovejsi, ktery nejsou zrovna nejlepsi pro kt133, nebo reinstalovat cely windowsy.

ale kdyz jsem tam instaloval windowsy s kingmaxem 256, tak jsem to delal asi na dvacetkrat, protoze se pokazdy nejaky jiny nahodne vybrany soubor blbe zkopiroval. myslel jsem ze by to mohlo byt datovym kabelem od disku(vyzkousel jsem 3 ruzne), spatnou cdromkou(teac540 asi ne, a zkousel jsem i jineho teaca, obe jinde v pohode) nebo takneco, ale nebylo

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    358

Standardní

tohle vypada, ze s tim kingmaxem se to proste nesnasi ( oni vubec ty double sided pametovy moduly maji cas od casu problemy ).

take zkus posledni bios. tohle byla deska, ktera nevim jestli uz mela 686B SB ale byly tam nejake problemy s latenci a kopirovanim velkych souboru z primary na secondary.

jinak pokud to bezi s tema druhejma pametma, tak bych to neresil a toho kingmaxe prodal.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Senior Member
    Vliv
    299

Standardní

divny, ted tam probehl prime95 na blend asi 1h a vic v kuse bez jedine chyby. zkusim jeste zda se to zasekne pri tech situacich jako vzdycky a uvidim. ano, nejspis ji prodam, za ty problemy mi to nestoji a koupim singlesided 256. posledni bios tam samozrejme mam.

ty problemy s kopirovanim byly i z primary na primary a ze secondary na secondary, pokud jsem dal pri instalaci hdd i cdrom na jeden kabel.

kazdopadne treba i samotne czdc++ pokud chvili bezi pada, atd. tuatam se zasekne v nejake hre pokud hrajem s kamosem multiplayer(treba baldurs gate), tuatam kdyz taham pres 100mb sit pri plnem vytizeni, tuatam kdyz ovladam pres rpc, nebo jen tak.. :{

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání