Ahooj,mám teď doma obě tyto sestavy,takže jsem se pustil do jejich srovnání.
EDIT
/
L.=Logitech 5300 (THX)
G.= Genius SW-5.1 HT.(bez THX)
THX-certifikát,který ma zajišťovat určitou kvalitu reprodukce....
/
první dojmy
KLADY LOGITECH
1)Provedení a celkový vzhledový dojem vítezí LOGITECH....je poznat,že už je to oproti Geniuskám velice pečlivě uděláno.Překvapil mě poměrně velký subbáč(nižší ale širší),všechno je poměrně dost masivní,těžké
2)Co mě ohromě překvapilo,byl subwofer....o proti Geniuskám je to nebe a dudy....basy jsou krásně dunivé,jednorázové(žádné huhlání).Hudba v podání L. je opravdovým prožitkem.
3)Při vyšších hlasitostech je u Geniusek subwoofer dost nevýrazný,to u Logitechů neplatí ....hudbu si vychutnáte až do posledního stupínku hlasitosti
4)"drátové" ovládání: ovladač je plně digitální ,meníte zde hlasitost celkovou,sub,fader,center
-dále je zde možnost bedny vyp./zap a také vyp/zap funkce MATRIX(její použití je spíš na nic než na něco,hudba vždy horší než s vypnutým MATRIX)
-indikace pomocí skupinky diod...vypadá to pěkně a velice snadno se s tím pracuje
5)Reprodukce ,mě začíná pomalu dostávat....ty pasáže která se mi velice líbily na G. jsem na Logitechách shledal velice podobné....možná o fousek lepší.
-subwoofer
Jaké překvápko ale přišlo,při poslechu "problémové " hudby pro Geniusky (Drumm And Bass,Bitky v Pánovi Prstenů.....) !!!Ty Logitechy to přednesly v plné parádě a ještě v poměrně slušné hlasitosti,je znát ten promáklý subwoofer.
-satelity
Při poslechu hudby jsem u Logitechů začal slyšet zvuky,které jsem na Geniuskách nikdy nepostřehl.
Ve filmech mi to příjde,jako by byl zvuk víc promákleší do detailu.Tady kápne kapičaka a táák,prostě zážitek!!í
NEVÝHODY LOGITECHA oproti GENIUSKÁM
1) první co mě zarazilo,byla dálka kablíků (2m a 4m fakt šílenost), a jejich nerozebiratelné připojení k satelitům ....to už nebude jako u Geniusek ,připojení lib. kablíku,prostě to maj natvrdo zapuštěný do satelitů a do subwooferu se pak zapojuje cinch.
2)absence dálkového ovládání.To jejich na kabelu není špatné,ale není to dálkáč....
3)Co mě taky dost sklamalo je výkon.....i oproti Geniuskám hrajou stejně hlasitě(co do kraválu,né poslechu).Hlavní nedostatek bych viděl ve výkonu satelitů.
-po podrobnějším přezkoumání jsem zjistil, že v některých písničkách v pohodě přeřvou Geniusy a přitom hrají pořád krásně čistě,ale opravdu u některých skladbiček se mi zdá jejich hlasitost nižší než u G.
TESTY :
(další testování přidám,dle vašich nápadů)
z games mám:NFS Underground,Colin 4,H&D2
z filmů:Pány Prstenů 1,2,3 v DVD
hudba:snad z každého žánru bych tu měl mít neco
....tak navrhujte
1)SATELITY:
Napojil jsem do zvuk. jak satelity z G. tak z L. oboje bedny naplno ohulil a začal poslouchat hudbu.Hlasitost jsem korigoval v PC,bedny na MAX
-Kvalita zvuku mi přišla u obou stejná(poslouchal jsem to opravdu dlouho),jen L. o trošku víc šuměli,ale ve výsledku byly také hlasitejší
-pokud bych měl zavřené oči,tak nepoznám,která je která,ale bylo to naohluchnutí![]()