Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: NINTAUS SA-N5088

Standardní NINTAUS SA-N5088

Uvazoval jsem o koupi techto beden (jsou opravdu za hubicku - 6 186 Kč s DPH!) a je to velka tuna dreva (jeden predni reproduktor vazi 44Kg!!!), tlusty kabely a tak viz http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44107. Jiste nebude to zadny audiofilni zvuk, ale za tu cenu jako repracky ke compu proc ne.
    Ovsem jedna vec. Protoze jsou predni bedny 3 pasmove (zbytek dvoupasmovy), tak sestava nema subwoofer. Ostatne proc ne, ty bedny ho zrejme nepotrebuji. Nicmene se mi nechce kupovat ten zesik co k tomu nabizi vyrobce (NINTAUS AV-508, protoze jsem cetl, ze je to pomerne shit (a navic je to jen analog) a ze s kvalitnejsim receiverem to pak hraje dost slusne. A jde mi o to, ze pokud zapojim tyhle bedny do nejakeho receiveru (nejaky ten 5.1 rezim), jestli se da v receiveru nejak nastavit at basy posila do prednich 3 pasmovych beden a ne do subwooferu (nikdy jsem zadny receiver nemel v ruce, takze nevim jak to tam chodi). Protoze pokud by to receiver "nepoznal", tak by vlastne basy posilal do subwooferu, ktery by tam nebyl a tedy zvuk by to byl na hovno. Resp jestli receivery maji nejaky bez subwooferovy mod nebo tak nak.
    Pokud by to neslo, tak samozrejme je moznost si koupit subwoofer zvlast, ovsem kdyz predni bedny jsou 3 pasmove, tak proc je nevyuzit ze...

Standardní

Vetsina lepsi recieveru maj v menu volbu pro velke a male repro - pokud nastavis predni repro jako velke, mel by ten reciever signal pro sobwoofer posilat prave do nich.
    Nebo druha moznost - min reciever s 5.1 analogovym vstupen a vetsina karet by mela byct shopna kanal pro subwoofer pridat do prednich repro - sam to takhle pouzivam se SB Live a kX drivery.
    Jinak ty repro vypadaj za ty prachy moc pekne.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní

Citace Původně odeslal Caleb
    Vetsina lepsi recieveru maj v menu volbu pro velke a male repro - pokud nastavis predni repro jako velke, mel by ten reciever signal pro sobwoofer posilat prave do nich.
    Aha, no analogovy vstup ma asi kazdy, ale ja to chci schvalne honit pres digital, uz jen z principu Nevis jak se ta volba jmenuje, do receiveru bych chtel dat tak +-10k, takze abych si zjistil, jestli to opravdu umi. Kazdopadne diky.

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Jde to snad u vsech receiveru jen vypnes subwoofer a on ti to rouesle do jinych ja mam to viz dole a taky nemam woofer protoze predni bedny mam tripasmove se dvema basovyma
    AMD sempron 64 - 3100+@2340H MHz-1,6v real-in progress, DFI infinity nf4 - x, Zdroj Atrix 500T, Pameti 2x512MB 400MHz Apacer, Saphire X800GTO2@x850XT-PE(16pip@571/623, zacinam uvazovat o v-modu), Disky WD 40GB(5400 ot) + 100GB(7200 ot) 2MB cache, Aopen DVD + NEC DVD -RW/+RW, Tv Laedtek ,sit onboard, Zvuk onboard + Philips HP910 + Sony STR-DE 495 5*80W + Aqustique Kentaur 650 - 120W + Aqustique - Toba 221 - 60W, krysa microsoft intellimouse explorer 3.0A, LCD Dell 24\" WUXGA - 2405FPW

Standardní

mozna bych videl problem v rozdilne zatizitelnosti tech repraku(70W predek/30W zbytek), jinak i kdyz jsou bedny tripasmove tak to jeste neznamena ze nepotrebuji subwoofer
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Member Avatar uživatele baros
    Věk
    47
    Vliv
    279

Standardní

Ty repra vypadaj fakt dobre, nemate nekdo s nima nejaky zkusenosti nebo link na nejakou lepsi recenzi?

Iinformace z www.hifimarket.cz:
    +: Ohromné přední bedny vážící neskutečných 44kg/ks disponují vynikající dílenským zpracováním (stejně jako centr a surroundy) jejichž zvuk je překvapivě dobrý a při zapojení na kvalitní AV receiver se skokem kvalita až neskutečně zlepší.

-: … za ty peníze absolutně NIC!!!

Standardní

Tak jsem je trochu zkoumal, dokonce jsem je videl i na vlastni oci, je to fakt silena krava. No, tak muj dojem je takovy, ze za ty prachy je to fakt super koupe (uz jen kvuli te tune dreva), takze dobra volba jako bedynky k PC (zvlast pokud se cloveku chce investovat do receiveru), bude to hrat lepe nez plastovy shitky za podobnou cenu. Ale pokud ma clovek audiofilni naroky, tak samozrejme toto mu nemuze stacit a tam pak je jedina sance neco jako canton LE 109

Standardní

vypadaj brutalne, asi je chci, ale co ten receiver? nechci do nej davat 10k, ale spis tak 5k, jenze prodava se za tu cenu neco normalniho?
    nekamaradim s vama

Standardní

Citace Původně odeslal Xima
    vypadaj brutalne, asi je chci, ale co ten receiver? nechci do nej davat 10k, ale spis tak 5k, jenze prodava se za tu cenu neco normalniho?
    No, ja se tedka snazim sehnat nejakou jetou yamahu (440,540,640....), nicmene za 5k se asi nic rozumneho noveho sehnat neda. Faktem je, ze zesik je investice co jen tak nezestarne, takze pokud si clovek koupi neco slusneho, muze mu to slouzit leta, takze setrit moc nema smysl....

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    No, ja se tedka snazim sehnat nejakou jetou yamahu (440,540,640....), nicmene za 5k se asi nic rozumneho noveho sehnat neda. Faktem je, ze zesik je investice co jen tak nezestarne, takze pokud si clovek koupi neco slusneho, muze mu to slouzit leta, takze setrit moc nema smysl....
    Jojo, to je fakt, jenze jeta kvalita se zas tak lehko sehnat neda (a jeste k tomu levne). Anebo spis nevim kde to hledat
    Co se tyka tech repro tak neuveritelna je ta hmotnost Problem s tim nemam, jen by me zajimala celkova hmotnost - to je asi hodne pres metrak
    Jak by to bylo s dodanim? Nekde sem cetl ze to nelze bezne posilat (nevim co je bezne poslani ) Taky mam strach, ze ikdybych si pro to zajel nekam do kamenyho shopu, tak se mi to stejne nevleze do auta :/

Locke: A ty jsi je videl v realu i hrat nebo jen vystavene?
    nekamaradim s vama

Standardní

Ja jsem je videl jen vystavene (jsou napriklad ve vyloze v bile labuti hned u vchodu), ale do auta to imho v pohode das.
    Jinak jsem koukal, ze v ruznych audioshopech maji se slevou +- 20-30 procent zesiky, co treba byly vystavene (zaruka samozrejme je), takze pak by se naka takova yamaha dala koupit za 7-8k, coz docela jde. Ale chce to udelat si cas a obejit si to....

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    Jinak jsem koukal, ze v ruznych audioshopech maji se slevou +- 20-30 procent zesiky, co treba byly vystavene (zaruka samozrejme je), takze pak by se naka takova yamaha dala koupit za 7-8k, coz docela jde. Ale chce to udelat si cas a obejit si to....
    7k by bylo fajn za nejakou tu Yamahu, ale nevim jestli to neni jen k dostani v Praze. Prostejov je mrtvej v tomhle rekl bych :/
    Kterej typ toho zesiku bys k tem reprakum bral? Jde mi o to, aby na nem slo nastavit to "velke repro" tak aby nebyl treba subwoofer. Ten totiz neplanuju kupovat.
    nekamaradim s vama

Standardní

Já je zkoušel a nijak mě neoslnili a to audiofil nejsem, viz. to, že mám domací kino od Sony, sony by si žádný audiofil nekoupil.
    [Project Morpheus] Intel Core2Duo E8200@3,9GHz, 4096MB DDR2, P35-DS3P, Radeon HD2600Pro 512MB, 1,5TB+0,75TB+2TB, Toshiba DVD-Rom 16x,48x, LG DVD-smazirna, BenQ LCD 22", HP Deskjet 959c, LaserMouse 6000, AC 550W
    [NTB] Corei5 2,6GHz, 6GB DDR3, nVidia Quattro 512MB, 250GB+300GB, LCD 14,1", 720p projector

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání