Zkompiloval jsem si gnome 2.6.1 a zacal jsem mit nejake problemy.
Pri spusteni gnome-theme-manager se mi objevi hlaska:
Schémata implicitního tématu nebyla nalezena na vašem systému. To znamená, že pravděpodobně nemáte nainstalováno metacity nebo je nesprávně nastaven váš gconf.
Pritom metacity nainstalovane mam ve verzi 2.8.1 a v gconfu jsem nic, co by mohlo souviset s tematy nenasel. Temata nainstalovana mam, v /usr/share/themes
A druhy problem se tyka yelpu. Objevil jsem ho kdyz jsem se snazil ziskat nejake info o gtk-theme-manageru. Normalne prochazim strukturou napovedy, ale po kliknuti na nejaky konkretni dokument se mi otevre gedit s XML souborem, coz ma byt pravdepodobne ta napoveda.
Treti problem je v tom, ze Nautilus nevytvari nahledy obrazku, pouze zobrazuje ty stare vytvorene jeste Nautilem 2.4.
A ctvrty se tyka asociace programu. Pokud kliknu na nejaky soubor (video) v nautilovi, zobrazi se mi hlaska o tom, ze pro tento typ neni asociovana zadna akce. Dam tedy asociovat, do policka implicitni akce vepisu napr. mplayer a dam Budiz. Oznami ze MIME typ s timto nazvem (application/x-mpg) uz existuje a zepta se zda ho prepsat a Budiz. Ovsem pri dalsim pokusu se objevi to same, tedy ze pro tento typ souboru neni definovana akce.
Diky za pomoc