Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Mikrovlna

Standardní Mikrovlna

Sestavil jsem si kompa jen na stahování ale nemůžu na něm rozjet net.
    Mám doma router a pak jsem připojenej přes síťovku. Tak jsem nastavil stejnou adresu jako mám na hlavním kompu ale net nejde jen svítí jedna dioda. Se stejným kabelem jsem propojil zpět na hlavní komp a vše jede. Tak jsem zkusil propojit hlavní s tím stahovacím a vše funguje. Nevíte kde může být chyba mezi tím routerem a stahovacím
    Adresu v sítovém připojení mám nastaveno takto
    Upřednostňovaný serevr DNS - 80.188.16.2
    Náhradní server DNS - 194.228.2.1
    Alienware m17x r3 /I7,16gb dd3, hd 6990m 2gb ddr5 .../

Standardní Re: Mikrovlna

Citace Původně odeslal Kulda
    Sestavil jsem si kompa jen na stahování ale nemůžu na něm rozjet net.
    Mám doma router a pak jsem připojenej přes síťovku. Tak jsem nastavil stejnou adresu jako mám na hlavním kompu ale net nejde jen svítí jedna dioda. Se stejným kabelem jsem propojil zpět na hlavní komp a vše jede. Tak jsem zkusil propojit hlavní s tím stahovacím a vše funguje. Nevíte kde může být chyba mezi tím routerem a stahovacím
    Adresu v sítovém připojení mám nastaveno takto
    Upřednostňovaný serevr DNS - 80.188.16.2
    Náhradní server DNS - 194.228.2.1
    Napis to nejak strucne a prehledne. V tomhle se nikdo nevyzna.
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

Sosaci komp - router - připojení nefunguje

Hlavní komp - router - připojení funguje

Hlavní komp - sosaci komp - připojení funguje

Vše se stejným kabelem. V sosacím jsou 2 sítovky, obě jedou s hlavním ale s routerem ne.

Standardní

Nenapsal jsi OS, ip adresy u rozhrani, jak se pripojujes na net (jestli NAT, proxy, normalni routovani verejnych IP adres), firewall a tunu dalsich potrebnych informaci.
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

WIN XP PRO SP1, v nastavení připojení je toto

FW je v routeru, a připojuji se tak že zapnu kompa a router a vše pak jede.

Standardní

WIN XP PRO SP1, v nastavení připojení je toto
    FW je v routeru, a připojuji se tak že zapnu kompa a router a vše pak jede.
    LOL. Vtip mesice . Jaky je OS na to routeru, nebo je to hw router? Mas tam NAT.............. Na tom routeru bezi DHCP. Zjisti si jakou ma MAC adresu (neptej se me jak, to zvladne kazda LAMA), te prirad v DHCP adresu IP (na routeru). Z toho se porad neda nic dozvedet, nevim o tom routeru vubec nic. .

Standardní

Heh tomudle já vůbec nerozumím - jsem LAMA jak píšeš, Vím že v routeru je na flešovce danej Linux. toť vše co vím.
    Se*u nato zavolám providerovi ať to dá zítra nebo pozítří dokupy je to známej.

Standardní

Heh tomudle já vůbec nerozumím - jsem LAMA jak píšeš, Vím že v routeru je na flešovce danej Linux. toť vše co vím.
    Se*u nato zavolám providerovi ať to dá zítra nebo pozítří dokupy je to známej.
    Ne, to netvrdim. Pocital jsem s tim, ze autorem routeru jsi ty , jelikoz jsi nenapsal nic, co by to popiralo . Radsi tam zavolej, je to prace na par minut.

Standardní

OK díky za rady

Standardní

Citace Původně odeslal Jey
    rekl bych, ze pujde o to, ze provider ti poskytuje internet jen pro jednu sitovku s urcitou mac adresou. ale taktez nic nevim.
    Hm on ten internet ma permanentne zapojeny do toho routeru .

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal CompCrasher
    rekl bych, ze pujde o to, ze provider ti poskytuje internet jen pro jednu sitovku s urcitou mac adresou. ale taktez nic nevim.
    Hm on ten internet ma permanentne zapojeny do toho routeru :).
    jasne. ale router muze i nemusi propagovat mac adresu. tj, ze to celou dobu mohlo jit pouze na mac, ktery ma hlavni pocitac a ten ma registrovany provider. tj, ze kdyz misto nej pichnul stahovaci pocitac s jinou mac, tak to logicky nejelo.

Standardní

jasne. ale router muze i nemusi propagovat mac adresu. tj, ze to celou dobu mohlo jit pouze na mac, ktery ma hlavni pocitac a ten ma registrovany provider. tj, ze kdyz misto nej pichnul stahovaci pocitac s jinou mac, tak to logicky nejelo.
    Ale on ho zapojoval az ZA router, nebo se pletu? A ze by mu routoval verejny adresy nepsal.

Standardní

prideli router sosacimu kompu IP adresu ? (podle screenshotu mas nastaveny ziskavani IP z DHCP, a predpokladam ze to je screenshot z hlavniho kompu)

(mozna sem neco prehlid, a tak je tahle otazka bezpredmetna, ale...
    spyBook: HP nx9010 => C 2.4Ghz | 512 MB DDR | 30 GB HDD | DVD | 15" display
    spyPc No.1: SOLTEK SL75-DRV5-E | AMD ATHLON XP1700+ | 512 MB DDR | ATI R9200 | SEAGATE B7200.7+ 120 GB | NEC ND2510A | GENIUS SM Value 5.1 | ASKEY TView99 | acer AL1721ms | GENIUS SP-G106 | GENIUS Twin Touch Wireless | MODE COM Impact Black
    spyPC No.2: ABIT KT7A | AMD Duron 1Ghz | 256 MB SDRAM | GeForce 4 MX440 SE | SEAGATE BIV 40GB | MSI X52P | 15" AOC LM520A

Standardní

jj ten sreen je z hlavního kompu, ten provder se má stavit asi až v pondělí nebo zítra.

Standardní

je to jen napad, ale ... (ale zacina byt moje oblibene slove )

Pokud je to tak, jak myslim, tak router ti funguje jako DHCP server a prideluje IP adresy kompum.

DHCP server obvykle musi mit nejdrive nakonfigurovano ze k MAC adrese A, ma priradit IP A.

Ty mas na routu konfignuty aby ti priradil IP akorat hlavnimu kompu.

Zkus najit na routu konfiguraci DHCP a pridat MAC adresu sosaciho kompu a nastav jakou IP mu ma pridelit.

Ale (vidite, uz zase ? ) muze to byt vsechno jinak
    spyPc No.1: SOLTEK SL75-DRV5-E | AMD ATHLON XP1700+ | 512 MB DDR | ATI R9200 | SEAGATE B7200.7+ 120 GB | NEC ND2510A | GENIUS SM Value 5.1 | ASKEY TView99 | acer AL1721ms | GENIUS SP-G106 | GENIUS Twin Touch Wireless | MODE COM Impact Black
    spyPC No.2: ABIT KT7A | AMD Duron 1Ghz | 256 MB SDRAM | GeForce 4 MX440 SE | SEAGATE BIV 40GB | MSI X52P | 15" AOC LM520A

Standardní

Citace Původně odeslal spy
    je to jen napad, ale ... (ale zacina byt moje oblibene slove )

Pokud je to tak, jak myslim, tak router ti funguje jako DHCP server a prideluje IP adresy kompum.

DHCP server obvykle musi mit nejdrive nakonfigurovano ze k MAC adrese A, ma priradit IP A.

Ty mas na routu konfignuty aby ti priradil IP akorat hlavnimu kompu.

Zkus najit na routu konfiguraci DHCP a pridat MAC adresu sosaciho kompu a nastav jakou IP mu ma pridelit.

Ale (vidite, uz zase ? ) muze to byt vsechno jinak
    Jo, to jsem psal, nebo ne? DHCP NEJEN ze prideluje adresy podle MAC, ale (muze) prideluje neznamym pc z povoleneho rozsahu .
    Pokud by DHCP pridelil, neni zarucene, ze se nepreklada jen jedna, nebo dve pevne nastavene. (hlavni pc)

Standardní

Jo, to jsem psal, nebo ne? DHCP NEJEN ze prideluje adresy podle MAC, ale (muze) prideluje neznamym pc z povoleneho rozsahu .
    Pokud by DHCP pridelil, neni zarucene, ze se nepreklada jen jedna, nebo dve pevne nastavene. (hlavni pc)
    no jo, me uz to fcera nemyslelo (byl sem nas**nej ze mi neslo ET a hlavne strasnej parak pres den)

ale dys sem kouknul na ten tvuj post....precet si ho...taxem mel dojem ze si mam zjistit MAC adresu routu
    Na tom routeru bezi DHCP. Zjisti si jakou ma MAC adresu
    takze proste>
    -nastavit DHCP
    -nastavit NAT
    -nastavit FW

a musi to jet

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání