Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: problém s GF 4200

Senior Member Avatar uživatele Lada Kolar
    Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní problém s GF 4200

mám GF 4200 a když zapnu něco náročnějšího (FarCry, 3D Mark) tak se grafická karta odpojí, na GPU prudce klesne teplota a monitor se vypne, dělá to docela často, zdroj mám Forton 350W, na grafice je max teplota 50°C, přeinstalování ovladačů taky nepomohlo, poraďte čím by to ještě mohlo být
    Some parts of this post may be considered violent or cruel

Standardní Re: problém s GF 4200

Citace Původně odeslal Lada Kolar
    mám GF 4200 a když zapnu něco náročnějšího (FarCry, 3D Mark) tak se grafická karta odpojí, na GPU prudce klesne teplota a monitor se vypne, dělá to docela často, zdroj mám Forton 350W, na grafice je max teplota 50°C, přeinstalování ovladačů taky nepomohlo, poraďte čím by to ještě mohlo být
    to vypada jak kdyby bylo nastaveny max prehrati na treba 60 stupnu a po tom ce to dosahne ty teploty tak se to ochladi to jeste prestane pracovat , asi odesla nejaka el soucastka
    zivot je pes, trva nez se ho naucite zit

Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní

co s tím, kromě toho že bych ji měl hafo chladit

Member
    Věk
    44
    Vliv
    283

Standardní

Predevsim vyzkouset na jinem kompu. Tohle plati pro vsechny soucastky, tim nejjednoduseji zjistis, ze je to na 100% tou kartou.
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Member
    Vliv
    271

Standardní

zdar.obcas mi to tiez robievala,neviem preco,ale teraz je uz v poriadku,parkrat format hdd,novy win xp a prestala robit.ale iba obcas to vtedy robila . . . .. . . . . .
    :::AMD Barton 2500+ @ 3050+ BOX:::MB Abit NF-7 rev.2:::1x 512MB 400MHZ DDR PC 3200 TwinmosCL2,5:::CD-RW Aopen 52x/52x/24x:::DVD-Rom Sony 40x/16x:::MSI nVidia GeForce4 Ti4200 128MB AGP8x:::CreativeLabs SB Audigy 5.1:::WesternDigital HDD 120GB 7200ot:::3RSystem case NeonLightSilver:::ProviewLCDmonitor 19“:::

Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní Re: problém s GF 4200

Citace Původně odeslal K!ll3r
    to vypada jak kdyby bylo nastaveny max prehrati na treba 60 stupnu a po tom ce to dosahne ty teploty tak se to ochladi to jeste prestane pracovat , asi odesla nejaka el soucastka
    Tak tím to není, zkoušel jsem stáhnout chladič na minální otáčky a spadlo to při 55°C, při maximálních otáčkách to padá při 46°C, ale zkoušel jsem vyměnit ten Forton 350W za EuroCase 300W a s tím EC to padá podstatně míň – u 3D Marku je to bez problémů, ale ve hrách to blbne pořád. S Fortonem to nedokončilo ani první test v 3D Marku, přes víken zkusím otestovat Grafiku u kámoše a pak uvidím.

Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní

Tak jsem ji testoval u kámoše v komplu a je to určitě grafikou, přišel jsem ale na to že čím je silnější zdroj tím víc to padá, není tady nějaký znalec elektroniky který by věděl čím by to mohlo být??

Standardní

Citace Původně odeslal Lada Kolar
    Tak jsem ji testoval u kámoše v komplu a je to určitě grafikou, přišel jsem ale na to že čím je silnější zdroj tím víc to padá, není tady nějaký znalec elektroniky který by věděl čím by to mohlo být??
    Nemohlo by Ladovi pomoct zmenšit napětí na GPu. Např. jak při V-modech, ale naopak (výměna odporu za silnější. )
    PIECE THROUGH POWER ...

Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    266

Standardní

Mam stejnej problem. Predtim sem mel GF4MX460 a uplne fpoho. Pak sem dostal MSI Ti4200 a po prvnim testu v 3dMarku01 se vypnul monitor, komp prestal reagovat a pomoh jenom tvrdej reset. To samy to delalo u her. takze format a novy XPcka a hry behaj uplne fpoho (Quake, ET, UT2k4) ale ten 3dmark 01 mi proste dycky padne po par testech. Bal sem se ze je neco s grafarnou ale jak ctu tam v tom nejsem sam. Bohuzel nemam nejak moznost merit teplotu na GPU ale proste se vypne monitor a komp prestane absolutne reagovat. Netusi nekdo co by pomohlo. Jinak zdroj noname 350 > 1700+XP, 256RAM, MaXtor 80Gb, DVD a RW a par chladicu...

EDIT : este dodam ze sem ted procet par threadu a jak se zda tak se nekomu objevujou i oblibeny modry obrazovky s tim ze to je chybou pameti. S tim sem se zatim nesetkal ale po kazdym tom resetu me wokna privitaly hlaskou ze ovladac graficke karty byl pricinou meho problemu. Zkusil sem asi 4 druhy detonatoru a porad stejny. A ze by to bylo zdrojem se mi nezda protoze treba hraju 6 hodin ETcko a 3dmark padne po pul minute takze nevim nevim...

Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní

2:NazQul
    zajimave, ale pochybuju ze by mi pomohl format HDD a instal novych windows když to dělalo i u kamose, každopádně to za pokus stojí, ale stejně tam budeš mít taky nějakou chybku když ti to nedokončí ten 3D Mark

2:TomasX
    tomuhle moc nerozumím, ale jestli mi někdo kdo tomu tady trochu rozumí řekne že to není úplná blbost a že by to mohlo pomoct tak to zkusím... co myslíte

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    296

Standardní

Vetsinou za takovyhle poruchy muze nestabilni napeti na karte - bohuzel ti neporadim, jak to spravit - snad zkus zkontrolovat kondenzatory, jestli nejsou nafoukly a takovy ty vecicky. Hloubeji do elektra bohuzel nevidim.
    Myšlení zkresluje realitu.

Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní

kondíky už jsem kontroloval, nejsou nijak nafouklý ani vytečený, ještě zkusím nainstalovat Windows Me, ale myslím že to taky nepomůže

Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní

nepomohlo

Věk
    41
    Vliv
    266

Standardní

No jak sem tak prolejzal to forum nVidii tak ty gf4Ti4200 ma fakt dost lidi a taky sou s nima problemy. Jako po ty moji reinstalaci byl jedinej problem ze proste nefachal 3dMark ale normal 3d strilecky fachaj bez problemu i nekolik hodin v kuse. Nejak uz preziju ze mi nejde 3dmark ale i tak bych to rad nejak vyresil ale bohuzel nevim kde hledat na zahranicnich forech takze kdyby nekdo vedel kde tak mi sem hodte linky a po mature to prolezu.

Standardní

mam presne rovnaky problem, monitor sa vypne, niekedy aj normalne vo win,ked menim rozlisenie(a napr pri alt-tab z hry do win je u mna 30% sanca, ze sa monitor vypne)

niekedy, ked sa monitor(samsung 957MB) vypne, OSD vypise frekvenciu, ktora je okolo 222Hz, a hlasku ze ju nevie zobrazit, niekedy nevypise OSD nic, len proste monitor zhasne

zdroj mam enermax a karta to zacala robit asi az po roku od kupy.
    Intel P4 2,6C@3,25GHz(Def Vcore), Asus P4P800, TwinMos DDR400 1GB, MSI 6800, WD800BB+Hitachi 80GB, Audigy2, MS IE3.0A, Samsung 19`

Standardní

Já jsem měl podobný problémy s GeForce256. 3DMark01 se taky ukončoval a hlavně v UT04 docházelo k zatuhnutí pc. Nevím jak je to možné ale po přidání SB Live! již jde vše v pohodě

Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní

tak na pretaktování mě řekli že ji mám jít reklamovat, což asi nepůjde protože už je po záruce , ještě se chci podívat na nějaký zahraniční fóra jak to řešily tam...

Věk
    41
    Vliv
    266

Standardní

Ja bych taky rad prolez ty zahranicni fora ale nemam zadny linky takze pokud by neco bylo tak mi to sem hodte plz

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    278

Standardní

Je to jenom typ, ale nemate vysoko frekvenci agp
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Standardní mam stejnej problem

mam stejnej problem.....obcas se mi vypne monitor..(jen ve hrach)
    ale za chvili to nabehne.......nestava se to nejak zvlast casto ale prece jen by me zajimalo cim to muze bejt.
    - KLUci nemate ciste nahodou zapnutej fastwrite a agp 8x?
    ze ne.
    - jo.....a kolikrat to vyhodi hlasku ze se muselo restartovat gpu a proto....bla,bla.....
    mam radeona 9600 pro.

Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní

frekvenci AGP mám na Default, fastwrite a AGP 8x zapnutý nemám, žádný hlášky mi to neháže, ale když vytahám všchne karty z PCI tak to jede trochu líp

Věk
    41
    Vliv
    266

Standardní

Nemam ani taktlej procak ani nic jinyho v celym systemu. Ten fastwrite zkusim zkontrolovat a napadlo me jestli to treba neni necim v BIOSu. Ze treba by ty Ti4200ky byly nachylnejsi k nakymu nastaveni..

Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní

ale proč by to potom dělalo až po nějaké době, to se mi fakt nezdá...

Standardní

odinstaloval som powerstrip a uz sa mi monitor nevypina...hmm
    Intel P4 2,6C@3,25GHz(Def Vcore), Asus P4P800, TwinMos DDR400 1GB, MSI 6800, WD800BB+Hitachi 80GB, Audigy2, MS IE3.0A, Samsung 19`

Věk
    39
    Vliv
    277

Standardní

Citace Původně odeslal L@zo
    odinstaloval som powerstrip a uz sa mi monitor nevypina...hmm
    to jsem zkoušel taky a nepomohlo to, jinak už jsem koupil MSI 4200 a zatím jede v pohodě

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání