Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: Jak dostat obraz z videokamery do PC??

Standardní Jak dostat obraz z videokamery do PC??

Rád bych se zeptal na pár základních věcí o videokamerře a o tom, jak obraz dostat do PC. Je to nejspis analogova kamera, značka SONY, ale to je nepodstatný zapojím kameru do video vstupu a teď:
    * jaký rozlišení má kamera při nahrávání??
    * jakým programem (jednoduchý, né moc náročný - uživatelsky) si zachytím video a potom jej vypálim na CD/DVD??

Díky, tohle řeším prvně a vůbec se v tom nevyznám.... promiňte "hloupé" otázky a díky za rady a pomoc

Standardní cau

Da se to v mnoha programech...ja to delal v adobe premiere...jen sem mel obcas problemy s nastavenim...rozliseni to bylo hodne maly...takovejch 200 krat neco...
    nic....

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    41
    Vliv
    318

Standardní

Na kameře to bude v plnym palu, takže nějakejc 768x576 tušim, ale nevim to přesně.
    Dostat to do PC s pomocí TV-IN de třeba za pomoci VirtualDubu.

Víc se dovíš na www.tvfreak.cz
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

Standardní

Citace Původně odeslal kecinzer
    Na kameře to bude v plnym palu, takže nějakejc 768x576 tušim, ale nevim to přesně.

zkoušel jsem najít něco v tom Virtual Dubu (1.5.10) a když jsem dal "capture AVI" v nabídce "FILE" tak mi to napsalo spoustu chybových hlášek že:
    - error 418: Nebylo rozpoznáno žádné digitáalizační zařízení
    - že nemůže najít desired capture driver

Jinak díky za ty stránky, už tam brouzdám a čtu... největší problém asi bude, že to není digitální kamera...

Standardní

Citace Původně odeslal Lisak
    největší problém asi bude, že to není digitální kamera...
    to by problem bejt nemel..ja mam digitalni a v pohode sem to pres adobe premiere nahral do kompu...mel jsemeste nejaky prilozeny cd k moji grafice a tam byly nejaky programy pres ktery to taky slo...
    nic....

Standardní

Citace Původně odeslal Miiisa
    to by problem bejt nemel..ja mam digitalni a v pohode sem to pres adobe premiere nahral do kompu...mel jsemeste nejaky prilozeny cd k moji grafice a tam byly nejaky programy pres ktery to taky slo...
    a nemohl bys mi napsat, co to bylo?? jo a prosim Tě, když si to nahraval přes adobe premiere, je to v realnem case nebo ne?? Jde mi o to, kdyz to budu nahravat, aby to nezahazovalo snimky....kdyz jsem to zkousel normalne zachytavat přes WinFast PVR (program k te mé TV karte) tak to mělo podivné barvy...daval jsem to do mpeg2 a navic se to občas jako by seklo (daval jsem to v plnem PALu) rozlišení....

Standardní

Citace Původně odeslal Miiisa
    ja mam digitalni ...
    sem se prepsal...mam analogovou sony
    v to adobe premiere je to myslim v realnym case...
    ten program se jmenuje InterVideo winCoder a pak se to striha v InterVideo winProducer...
    je to od karty ASUS Radeon 9600XT
    nic....

Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

musis mit ovladace na ten capturing ! JInak asi ani neskrtnes. Ty ovladace se dodavaj ke grafarne. JInak pocitam ze budes mit asi problemy s inerlacingem takze treba u DivXu doporucuju tu polozku v nastaveni codecu Deinterlace. JInak pokud mas dostacujici komp tak rovnou do komprese a spis bych doporucil VirtualDub, mel sem s nim mnohem min problemu nez s adobem. Chce to hlavne hodne experimentovat. Necekej ze se ti poradi trefit optimalni nastaveni hned. Chce to procist ten web na kterej si dostal link hlavne a zkusit najit dalsi.
    JInak k tomu sekani predejdes pouzivanim jiny fps. nebo je mozny ze ti to neco nestiha ale spis bych to videl na tu frame rate.

Standardní

no komp na kterém to budu dělat je ten v popise. Ty ovladače .. nevím, zkusím se podívat na ty CD, které jsem dostal k televizní kartě... zachytávat TV můžu v pohodě, ale když jsem dal právě ve Virtual Dubu, že chci zachytávat avi, tak to vypsalo ty chyby...tak nevím jaký ovladače mám hledat. Btw. nainstaloval jsem všechno, co to chtělo při instalaci TV karty. Přímo nějaké "extra" ovladače pro zachytávání jsem nedával. Vyzkouším a budu experimentovat

co je to "inerlacing"

Věk
    41
    Vliv
    318

Standardní

zkoušel jsem najít něco v tom Virtual Dubu (1.5.10) a když jsem dal "capture AVI" v nabídce "FILE" tak mi to napsalo spoustu chybových hlášek že:
    - error 418: Nebylo rozpoznáno žádné digitáalizační zařízení
    - že nemůže najít desired capture driver

Jinak díky za ty stránky, už tam brouzdám a čtu... největší problém asi bude, že to není digitální kamera...
    A máš nainstalovaný ty ovladače na tv-in vůbec? Když ti píše virtualdub, že nemůže nic najít, tak asi ne
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit

Standardní

A máš nainstalovaný ty ovladače na tv-in vůbec? Když ti píše virtualdub, že nemůže nic najít, tak asi ne
    no asi jo, ne kdyz jsem v prehravaci na PC videl to, co je na kamere na pasce ... a mohl jsem to zachytavat jako normalni film, co bezi v TV. ale Virtual Dub proste todle nebere. V systemu nemam zadne "?" ani "!", ze by mi něco chybelo nebo tak...

Věk
    41
    Vliv
    318

Standardní

no asi jo, ne kdyz jsem v prehravaci na PC videl to, co je na kamere na pasce ... a mohl jsem to zachytavat jako normalni film, co bezi v TV. ale Virtual Dub proste todle nebere. V systemu nemam zadne "?" ani "!", ze by mi něco chybelo nebo tak...
    No a nedá se to přes ten přehrávač nějak zachytávat?
    Ale mrkni se na ten tvfreak, tam určitě něco najdeš

Standardní

no nejak to jde, ale neni to to "prave orechove" ... jdu jeste hledat

Standardní

zkus freeVCR, me se libil vic nez vic nez virtadub ktery mi taky blbnul...
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

Citace Původně odeslal Wolferine
    zkus freeVCR, me se libil vic nez vic nez virtadub ktery mi taky blbnul...
    tak jsem si to nasel a stahnul, ale kdyz tady nemam tu kameru, tak mi to asi nepojede.... hnedle po spusteni to chce oznacit zdroj videosignalu, ale kdyz dam storno tak se to objevi znova a kdyz dam OK tak to hodi hlasku ze to nemuze najit video signal a je konec... ale vyzkousim a dam vedet

Standardní

Proč nevyzkoušíš MMC od ATI. Zcela určitě je na CD přiloženém ke grafice, případně je vhodné stáhnout aktuální verze z www.ati.com, včetně posledních verzí ovladačů. Já osobně ho používám a ukládám ve formátu MPEG-2 při 8000 Mbps s rozlišením 720*576 bez jakéhokoliv problému.
    BTW signál z analogové kamery určitě není v rozlišení 720*576 (dokonce ani z běžné digitální kamery). Slušný článek je o tom tady - http://www.tvfreak.cz/index.php?sekc...rmats&strana=1
    i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300

Standardní

To Lisak: Originální zachytávací aplikace stojí většinou za velký kulový. Já už asi 2 roky k zachytávání ze svý analogový kamery používam českej soft ATV2000 - tvůrce je autor stránek www.tvfreak.cz. Dál musíš mít naistalovaný WDM drivery - pokud chceš chytat přes "video-in" na grafice, měl by bejt WDM driver součástí catalystů. Digitalizace probíhá během zachytávání, takže je to celkem náročný na železo (procák a paměť). To je rozdíl když "zachytáváš" z digitálu. To je vlastně jenom kopírování dat z pásky na hadr přes FireWire (digitalizace probáhá v kameře během natáčení).
    Postup je takovej, že se to nejdřív chytí v kodeku, kterej je vhodnej pro zachytávání. To znamená, že neni moc náročněj a tudíž poč stíhá digitalizovat a zároveň komprimovat a navíc ukládá snímky nezávisle na sobě, to umožní pozdější střih po snímku. Nejvíc se používají MJPEG, Huffyuv, často i DV. Připrav si hodně místa na hadru. Hodina chycenýho AVI 768x576, kódování YUY2, kodek Huffyuv, zvuk PCM stereo 128kbps dokáže zabrat kolem 30giga. Nó a pak se to sestříhá v ňákym videoeditoru a zkomprimuje třeba do Xvidu a vysmahne na CD, nebo se udělá VCD, SVCD, video DVD....

To Alf: Analogový signál určitě nemá rozlišení 720x576. On nemá žádný rozlišení. Je to totiž analog, spojitej signál, neskládá se z žádnejch bodů.
    Když už opravdu nevíš jak dál, přečti si návod! Né vždy to ale pomůže!
    Epox 8RDA+, AMD Thoroughbred 2GHz + 1GB DDR @ 200FSB, Hercules FDX 8500LE 250/250
    Nikon D70, Sigma 10-20, Nikkor 18-70, Nikkor 50/1.8, Nikon SB-600, IR filter

Standardní

Citace Původně odeslal bobesh
    To Lisak: Originální zachytávací aplikace stojí většinou za velký kulový. Já už asi 2 roky k zachytávání ze svý analogový kamery používam českej soft ATV2000 - tvůrce je autor stránek www.tvfreak.cz. Dál musíš mít naistalovaný WDM drivery - pokud chceš chytat přes "video-in" na grafice, měl by bejt WDM driver součástí catalystů. Digitalizace probíhá během zachytávání, takže je to celkem náročný na železo (procák a paměť). To je rozdíl když "zachytáváš" z digitálu. To je vlastně jenom kopírování dat z pásky na hadr přes FireWire (digitalizace probáhá v kameře během natáčení).
    Postup je takovej, že se to nejdřív chytí v kodeku, kterej je vhodnej pro zachytávání. To znamená, že neni moc náročněj a tudíž poč stíhá digitalizovat a zároveň komprimovat a navíc ukládá snímky nezávisle na sobě, to umožní pozdější střih po snímku. Nejvíc se používají MJPEG, Huffyuv, často i DV. Připrav si hodně místa na hadru. Hodina chycenýho AVI 768x576, kódování YUY2, kodek Huffyuv, zvuk PCM stereo 128kbps dokáže zabrat kolem 30giga. Nó a pak se to sestříhá v ňákym videoeditoru a zkomprimuje třeba do Xvidu a vysmahne na CD, nebo se udělá VCD, SVCD, video DVD....

To Alf: Analogový signál určitě nemá rozlišení 720x576. On nemá žádný rozlišení. Je to totiž analog, spojitej signál, neskládá se z žádnejch bodů.
    hmm tak to se mám na co těšit... rád bych to dělal na mašině, co mám v popisu a zachytávat to budu přes tu TV kartu, takže asi ty ovladače na grafiku potřebovat nebudu... doufám, pokud jsem to dobře pochopil. O tom softíku jsem slyšel a i jsem ho snad už zkoušel, ale když jsem dával TV, tak se to občas nějak heklo, zamrzlo to Zatím stále používám ten soft, co byl k TV kartě, ale uvidíme, třebas je už "lepší" verze

Standardní

Neni to zas tak hrozný, chce si to trochu pohrát s parametrama a je to, jednou se to nastaví a pak to šlape jak hodinky. Mašina by ti měla v pohodě stíhat, používej radši ten MJPEG, je míň náročnej na výkon i na místo než Hufy (Hufy je ale zase loseless). Ze začátku to zkoušej třeba jen do polovičního palu. Ideální je mít pro záchyt extra hadr nebo aspoň samostatnou partišn - dá se samostatně formátovat. Na ní by měl bejt fyzicky souvislej prostor. Tim všim se předejde vypadávání snímků. Na čem všem lidi chytají viz třeba tady http://www.tvfreak.cz/index.php?sekce=video&clanek=grag

Jó a pro chytání pod w2k/xp nedoporučuju moc virtualdub, je totiž stavěnej pro VfW, zatímco w2k/xp používají zásadně WDM. Ten virtual dub taky chytá pod w2k/xp, ale používá ňákej oslý můstek WDM-VfW. O WDM/VfW třeba tady http://www.tvfreak.cz/index.php?sekc...&clanek=vfwwdm
    Když už opravdu nevíš jak dál, přečti si návod! Né vždy to ale pomůže!
    Epox 8RDA+, AMD Thoroughbred 2GHz + 1GB DDR @ 200FSB, Hercules FDX 8500LE 250/250
    Nikon D70, Sigma 10-20, Nikkor 18-70, Nikkor 50/1.8, Nikon SB-600, IR filter

Standardní

To je jasné. Já jsem to tam dal jako poznámku ke spotu "kecinzer 1".
    i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300

Standardní

Neni to zas tak hrozný, chce si to trochu pohrát s parametrama a je to, jednou se to nastaví a pak to šlape jak hodinky. Mašina by ti měla v pohodě stíhat, používej radši ten MJPEG, je míň náročnej na výkon i na místo než Hufy (Hufy je ale zase loseless). Ze začátku to zkoušej třeba jen do polovičního palu. Ideální je mít pro záchyt extra hadr nebo aspoň samostatnou partišn - dá se samostatně formátovat. Na ní by měl bejt fyzicky souvislej prostor. Tim všim se předejde vypadávání snímků. Na čem všem lidi chytají viz třeba tady http://www.tvfreak.cz/index.php?sekce=video&clanek=grag

Jó a pro chytání pod w2k/xp nedoporučuju moc virtualdub, je totiž stavěnej pro VfW, zatímco w2k/xp používají zásadně WDM. Ten virtual dub taky chytá pod w2k/xp, ale používá ňákej oslý můstek WDM-VfW. O WDM/VfW třeba tady http://www.tvfreak.cz/index.php?sekc...&clanek=vfwwdm
    S tím se dá jenom souhlasit. Nicméně, pokud chceš (Lisak) skutečně bezproblémový záznam z analogových zdrojů signálu (kamera, video), doporučoval bych grafiku s čipem ATI a s VIVO. Ukládat do MPEG-2 (ATI má hardwarovou podporu MPEG-2) při variable bitrate 6-8 Mbps v MMC. Nedokážu odhadnout, jak to bude v tvém případě, ale pokud já dělám záznam videa (většinou z TV- mám AIW), mám vytížení procesoru na 20-25% a bez problémů mohu na PC dál pracovat, aniž bych zaregistroval výpadek snímků. Jistěže, toto není možné s programy náročnými na výkon CPU nebo GPU, ale jednou jsem zkusil součesně vypalování DVD a záznam videa a kupodivu to prošlo. BTW, zrovna když píšu tento přispěvek, nahrávám z TV film.

Standardní

takže radíte spíše koupit VIVO kartu od ATI?? šak já mám sice ATI a když budu dávat do MPEG2 tak to má taky HW podporu, sice to nejde přes ni přímo, ale jde to "bokem" ... no jako pomáhá tomu nebo ne??

Standardní

To neumím posoudit, ale osobně si myslím, že v Tvém případě zpracovává vstupní signál pouze Leadtek bez zásahu 9600XT, která se podílí pouze na zobrazování a nikoliv na komprimaci a ukládání (záznamu) videa.

Standardní

Citace Původně odeslal Alf
    To neumím posoudit, ale osobně si myslím, že v Tvém případě zpracovává vstupní signál pouze Leadtek bez zásahu 9600XT, která se podílí pouze na zobrazování a nikoliv na komprimaci a ukládání (záznamu) videa.
    hmm tak to je špatný... ale snad to nějak "pomaloučku" zvládne i TV karta píšou tam, že to má podporu MPEG2 tak snad

Standardní

Citace Původně odeslal Alf
    hmm tak to je špatný... ale snad to nějak "pomaloučku" zvládne i TV karta píšou tam, že to má podporu MPEG2 tak snad
    No, je to můj názor a možná se mýlím.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání