Mam RH 9, delam v tom poprvy a nemuzu najit nastaveni u sitovky,kde se da provoz na 10Mbps. sitovka je 100Mb a kabel neni spravnej,takze musi bezet na 10Mb.
Mam RH 9, delam v tom poprvy a nemuzu najit nastaveni u sitovky,kde se da provoz na 10Mbps. sitovka je 100Mb a kabel neni spravnej,takze musi bezet na 10Mb.
No pokud chodi tak to nech jak je ne ?
kdyby to chodilo,tak to tak samozrejme necham![]()
Proto se na to ptam,rikam,ze kabel neni original a proto musim i ve woknech nastavit rucne 10mbps.
a jakej mas OS?Původně odeslal Toncek
zivot je pes, trva nez se ho naucite zit
XPcka a Red Hat 9. Neni to OS,je to kabelem,neni to kabel urcenej na sit,poradnej koupim pozdeji,proste to ted potrebuju zatim vyresit.
ak sa nepletem tak sa to da nastavit pomocou prikazu 'ifconfig'
konkretne by to malo byt zhruba takto nejako:
pricom typ_media moze byt:Kód:ifconfig eth0 media typ_media
10base2 - thin Ethernet
10baseT - twisted-pair 10Mbps Ethernet
AUI - external transceiver
pripadne dalsie typy - treba pozret man k ifconfig
tento prikaz treba nakopnut do prislusneho startovacieho skriptu v /etc/rc.d ktory ma na starosti startovanie siete ale myslim ze bude stacit dat ho aj do rc.local
RH som nemal v ruke uz davno takze neviem presne ako ma robeny rc.d adresar
dufam ze staci takto
No uz sem psal,ze v tom delam poprvy, takze nevim, co je rc.local a rc.d, predpokladam, ze nakej adresar a jeho obsah se pousti pri startu. No neco jeste zkusim.
ako root zdadajPůvodně odeslal Toncek
mii-tool --force=10baseT-HD eth0
alebo force=10baseT-FD pre full duplex
malo by to nastavit sietove rozhranie
take jde ethtool, nektere sitovky si s mii nerozumej pak zabere ten
ethtool
CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)