Nevi nahodou nekdo jak by se dal tenhle USB klient rozjet v Linuxu (Danix).
Dival jsem se na www.abclinuxu.cz ale tam jsem nic nenasel
DIKY
Nevi nahodou nekdo jak by se dal tenhle USB klient rozjet v Linuxu (Danix).
Dival jsem se na www.abclinuxu.cz ale tam jsem nic nenasel
DIKY
V linuxu by se dal rozjet docela dobre
S cim mas problem?
STFW:
http://www.google.com/search?hl=cs&i...tnG=Hledat&lr=
Slackware...because it works
nemohl by mi nekdo poradit postup jak to udelat, ponevadz jsem v Linuxu zacatecnik a sice jsem zkousel neco instalovat, ale stale se mi to nedari.
Vim ze nejdriv to musim zkompilovat pro danou distribuci a potom pomoci make a make install to nainstalovat, ale tohle se mi nedari, nevim kam se to instaluje
Prosiiim
kdyz ti neco nejede, popis presne co delas a co ti to hlasi
jinak make install to (pokud pri configure nezadas jiny --prefix) nainstaluje do /usr/local, sposuteci soubor je v /usr/local/bin...
kazdopadne v bashi existuje doplnovani tabem, takze nemusis nikde nic hledat...
takze muj problem vezi v tom, ze i po nainstalovani ruznych ovladacu a pridani pomoci modprobe mi to nenajde wlan0 zarizeni i kdyz USB klient je pripojeny na USB coz je mozny zkontrolovat pomoci lsusb.
Nevi nahodou nekdo co s tim?
Jo zapomnel jsem napsat ze mam desku ECS K7S5A s VIA radicem na USB 2.0
no prave ze vlastnorucne kompilovanej kernel mam,
kamos, ktery linuxu docela rozumi tak si s tim taky nevi rady
Hm ja kdyz sem doma rozchazel 626ku tak jsem ji na mem starem odzkousenem kernelu nerozjel, protoze jsem nemel zakompilovane veci ohledne wlan. Pak jsem zkousel 2.4.26-gentoo a taky to nechodilo, tentokrate vsechny veci ohledne bezdratu byly zakompilovane. Pomohlo az vanilla 2.4.22 ktere mi behalo bez problemu.
Problem nebyl v tom, ze by se nedalo zkompilovat hostap, ale ze to hlasilo nejaky IO error...
Ve 2.6 to jede bez problemu v ruznych kernelech (wolk, aa)...
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened
a nejake chybove hlasky? vypisy z logu?
"..pomoc, nenaslo to ..bla bla, nefunguje mi, co stim" nestaci k analyze problemu.
- mozna uz mas wlan-ng v distribuci.
- skompilovalo se a nainstalovalo bez problemu?
- po zavedeni modulu nejake chybove hlasky?
- vypisy z dmesg
Slackware...because it works
no praveze mi to nenahlasilo vubec nic, zkousel jsem nejdriv hostap, potom wlan-ng, ani jedno nebehalo - zavedeni modulu probehlo bez problemu, hlasku do logu to tusim nedavalo, ale zarizeni (iwconfig) nepribylo, wlan v rc.d (pri wlan-ng) take nenahlasil chybu ani nevytvoril zarizeni.
mam Mandrake 10.0 s nove kompilovanym jadrem 2.6.6
hm nepribylo... ani nevim jestli je defaultne zapnute nebo ci ovladace ho nejak nahodi. Co vypise iwconfig? V dmesg vazne nic neni??!
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)