Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 41

Téma: Existuje mp3 player s excelentním zvukem ?

Standardní Existuje mp3 player s excelentním zvukem ?

Chtěl bych si koupit MP3 přehrávač, mou největší podmínkou je, aby hrál naprosto úžasně, čistě a i dlouho vydržel !! Mám zatím tři favority iAudio 4, iRiver iFP-395T a Mpio FG 100 - všechny 512 MB. Ani jeden jsem neslyšel. Pokud v recenzích na cmtech ca-h70 se psalo jak hraje dobře, tak mě to nestačí - EQ stál spíš za h....

Takže do jaké značky jít ??
    Referenční sluchátka mám Beyerdynamic DT 231
    DIY projekty reprobeden, subwooferů a zesilovačů: http://audioweb.cz

Standardní Re: Existuje mp3 player s excelentním zvukem ?

Citace Původně odeslal antonio
    Chtěl bych si koupit MP3 přehrávač, mou největší podmínkou je, aby hrál naprosto úžasně, čistě a i dlouho vydržel !! Mám zatím tři favority iAudio 4, iRiver iFP-395T a Mpio FG 100 - všechny 512 MB. Ani jeden jsem neslyšel. Pokud v recenzích na cmtech ca-h70 se psalo jak hraje dobře, tak mě to nestačí - EQ stál spíš za h....

No tak to si kup iPod http://www.apple.cz/ipod/ a k tomu sluchátka Koss Porta Pro http://www.koss.cz/koss/koss.htm . MP3 a kvalitní zvuk , to nejde dohromady . MP3 je komprese a dochází i k ořezání, takže to je o ničem a 512 MB ve slušný kvalitě ( wma 960 Kbps VBR ) je tak nanejvýš jedno CD.
    Audio : Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
    Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach

Standardní

Obecne plati, ze iRivery maji nejllepsi zvuk, ale jde taky o to co se libi tobe. Ja kdyz se rozhodoval mezi iRiverem a Xclefem, tak jsem sel do Xclefu, protoze se mi zvuk libil vic Sluchadla Kossarny Portarny
    [Project Morpheus] Intel Core2Duo E8200@3,9GHz, 4096MB DDR2, P35-DS3P, Radeon HD2600Pro 512MB, 1,5TB+0,75TB+2TB, Toshiba DVD-Rom 16x,48x, LG DVD-smazirna, BenQ LCD 22", HP Deskjet 959c, LaserMouse 6000, AC 550W
    [NTB] Corei5 2,6GHz, 6GB DDR3, nVidia Quattro 512MB, 250GB+300GB, LCD 14,1", 720p projector

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

omezeni dana kompresi do MP3 jsou daleko ale daleko mensi nez zvukove kvality hardwaru, na kterem se maji prehravat.. staci se drzet doporucenych -alt-presetu LAME a neni problem.. s kvalitou samotneho zatizeni je veliky problem..
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

no a co popremyslet o minidisku? 1GB medium za pakatel, elegantni, a hlavne atrac mnohem lepsi komprese nez mp3 ! jestli ne, tak sorry, jenom me to napadlo
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Senior Member Avatar uživatele Marek
    Vliv
    288

Standardní Re: Existuje mp3 player s excelentním zvukem ?

User menom MadCap robil nedavno test MP3 playerov do computeru a podla neho jednoznacne najlpesie je na tom Muvo 2 1,5GB microdrive-chystam sa dat si ho na vianoce
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Standardní

Muzu doporucit Iriver 5xx radu, vydrz pres 22 hodin, zvuk velmi slusny (pri vyssim bitrate a kvalitnim kodovani), fuknce snad vsechny, ktery se daj od takovehohle zarizeni ocekavat, v neposledni rade design dle myho velmi slusnej...

Ad obecne, hraje to lepe, nez by se cekalo, ikdyz od toho samozrejme nemuzes ocekavat poslech jako z dospeleho CD, pres kvalitni sluchatka, o tom asi tyhle masinky vubec nejsou....
    Nicmene na cesty a pri pohybu je to kvalitativne dostacujici.

A k tomu si rozmysli, co s nim budes delat, pametovy prehravace vydrzej po strance pohybu skoro cokoliv, maj o chlup vetsi vydrz, prehravace na bazi HDD, Microdrive jednotek, respektive s pohyblivejma zaznamovejma mediema preci jen nejsou nejvhodnejsi na nejake brutalni pohyby pri poslechu...

Ad testovani: zrovna treba Irivera nekde do nebe vychvalujou, prave kvuli zvuku a vsemoznejm funkcim, (treba zrovna moje 595) a ted 599 (to samy ale 1GB pameti), prej zvukove prumer.
    Osobne pochybuji, ze v naprosto identickych prehravacich (jen rozdilna velikost pameti a jina barva plechoveho obalu ) je v kazdem rozdilna elektronika a tim padem odlisny zvukovy projev

Takze asi jde tez o to, kdo a kde a za jakym ucelem to testuje.

Nejlepsi je popadnout svoje sluchatka a jit si to nekam, kde ti to umoznej poslechnout...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Standardní

mne prave neprislo ze by iriver (390) hral nejak zazracne super .. z toho co v tete bolo je skutocne MuVo2 daBest .. iPod bude asi o chlp lepsi
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

Standardní re

Citace Původně odeslal Commander
    no a co popremyslet o minidisku? 1GB medium za pakatel, elegantni, a hlavne atrac mnohem lepsi komprese nez mp3 ! jestli ne, tak sorry, jenom me to napadlo

Presne tak,ja mam minidisk,a to co z nej leze je naprosto super hudba,aspon tedy pro moje usi(netopyr tedy nejsem),ale dokoupil sem si extra sluchatka,ty origos nebyly uplnej nej,tedka mam Kossy a nemuzu si na nic stezovat
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Standardní

minidisk nechci, chtel by to totiz vyuzit i jako prenosny USB disk
    DIY projekty reprobeden, subwooferů a zesilovačů: http://audioweb.cz

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

No jenže oni obecně MP3 s diskem hrají lépe, než klasické MP3playery s ramkou, nebo kartou. Musíš si tu prioritu asi trošičku přenastavit. Jinak mám dobré zkušenosti s ARCHOSem. IMHO co se přenosu dat týče, tak jsem 20GB prostoru v přehrávači využil, ani jsem nevěděl jak

P.S. Osobně bych asi doporučil něco ze stáje iRiver, mají nejlepší reference.

OT: P.S. jako Hi-Fista musíš přece vědět, že pořádnej "kus železa" se vždycky vyplatí víc, než kus plastu
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Standardní

Citace Původně odeslal Aliencz
    No jenže oni obecně MP3 s diskem hrají lépe, než klasické MP3playery s ramkou, nebo kartou. Musíš si tu prioritu asi trošičku přenastavit. Jinak mám dobré zkušenosti s ARCHOSem. IMHO co se přenosu dat týče, tak jsem 20GB prostoru v přehrávači využil, ani jsem nevěděl jak

OT: P.S. jako Hi-Fista musíš přece vědět, že pořádnej "kus železa" se vždycky vyplatí víc, než kus plastu
    No nevim, ale zobecnit, ze lepe hrajou diskovy MP3 playery, nez pametovy, se myslim moc neda, zalezi urcite predevsim na elektronice.
    Je to trosku dany tim, ze diskovy prehravace jsou vetsinou drazzsi nez pametovy, tim padem si vyrobce da asi i trosku vic zalezet na soucaskach a tim padem na vysledne kvalite zvuku, ale zobecnit bych si to netroufl, Myslim ze najdes i diskovy prehravace, ktery budou zvukove horsi nez flashovy.
    Vice pameti hovori urcite pro hdd, s flaskou se zase da "skotacit"....
    Muj nazor, moc MP3 playeru jsem zatim nenaposlouchal....
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal tiktak
    ........Je to trosku dany tim, ze diskovy prehravace jsou vetsinou drazzsi nez pametovy, tim padem si vyrobce da asi i trosku vic zalezet na soucaskach a tim padem na vysledne kvalite zvuku...........
    Ale to je přesně ten důvod, proč se to zevšeobecnit dá. Nedá se to "zdogmatit", protože to samozřejmě neplatí ve všech případech. Nic ve zlém kámo, jen diskuse.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Standardní

jj, sak jenom diskutujem at si antonio muze vybrat...

Standardní

jenze pozor! nove minidisky Hi-MD muzou byt pouzity i jako disk! normalne tam pres USBcko narves cokoliv
    EDIT: a koukni 1 GB te stoji asi 200kč (myslim) a to je už neco, kolik te to vyjde na pametovy karte?? proste ja to rikam porad, ze MD je nepravem opomijena technologie Levne, hraje to X krat lepe nez MP3, skvele to vypada...
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

HiMD jde používat jako USB disk.

Standardní

Citace Původně odeslal Commander
    jenze pozor! nove minidisky Hi-MD muzou byt pouzity i jako disk! normalne tam pres USBcko narves cokoliv
    EDIT: a koukni 1 GB te stoji asi 200kč (myslim) a to je už neco, kolik te to vyjde na pametovy karte?? proste ja to rikam porad, ze MD je nepravem opomijena technologie Levne, hraje to X krat lepe nez MP3, skvele to vypada...
    ...hraje to X krat lip nez MP3?

To by mne moc zajimalo, kolikrat, pokud si sam nagrebnu MP3 v maximalnim bitrate, pres Lame, nevim, jestli bys ten rozdil pak poznal, to jenom k technologii....

Ale mas pravdu, ze 1GB za 200,- je lakavej a Sony uz asi konecne pochopilo (alespon u tehle prehravacu), ze uzavirat si standarty pro sebe je dost dvojsecny, na to minidisk obecne dost dojel...
    A pokud vim i u novejch Sony Minidisk playeru musis music komprimovat pres jejich soft, respektive do nejakyho formatu ATRACu, coz ne kazdymu v dobe MP3, OGG, WMF atd. neni nejprijemnejsi, nepocitam li ochranny algoritmy, ktery zabezpecujou, ze si nemuzes music hrnout a tam a zpatky podle libosti, tak jak je to u "klasickejch" MP3, OGG atd prehravacu...
    Nejsem na to odbornik, ale i tohle muze bejt nevyhoda....

Standardní

...hraje to X krat lip nez MP3?

To by mne moc zajimalo, kolikrat, pokud si sam nagrebnu MP3 v maximalnim bitrate, pres Lame, nevim, jestli bys ten rozdil pak poznal, to jenom k technologii....
    Ono je docela rozdíl demonstrativně udělat mp3 pomocí lame na nesmyslně vysoké bitrate a pak machrovat jak nikdo nic nepozná a na druhé straně mít většinu svojí diskotéky v nějaké neposlouchatelné zmršenině encodované kdoví čím. A mimochodem předveď mi, ja zaenkoduješ nějakej živák do mp3, aby tam při přehrávání nebyly mezi tracky dropouty (a nechci slyšet slovo o crossoveru, to je obézlička).

A pokud vim i u novejch Sony Minidisk playeru musis music komprimovat pres jejich soft, respektive do nejakyho formatu ATRACu, coz ne kazdymu v dobe MP3, OGG, WMF atd. neni nejprijemnejsi
    MD je především standardizovaný výrobek spotřební elektroniky, konkrétně digitální audiorekordér. Není to počítačová periférie a nevyžaduje ke svojí funkci počítač. Upload a download audiotracků a dat přes USB je jen velmi příjemný bonus navíc. Jakou kompresi to uvniř používá tě nemusí zajímat, stejně jako tě nemusí zajímat jakou kompresi interně používá pro hlas tvůj mobil. Prostě to funguje.

nepocitam li ochranny algoritmy, ktery zabezpecujou, ze si nemuzes music hrnout a tam a zpatky podle libosti, tak jak je to u "klasickejch" MP3, OGG atd prehravacu...
    Tohle platí jenom pro starší NetMD. U HiMD už můžeš tlačit data i tracky tam i zpátky podle libosti.

Standardní

Citace Původně odeslal phanatic
    .... A mimochodem předveď mi, ja zaenkoduješ nějakej živák do mp3, aby tam při přehrávání nebyly mezi tracky dropouty (a nechci slyšet slovo o crossoveru, to je obézlička).
    Vorbis OGG
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní

Citace Původně odeslal Caleb
    .... A mimochodem předveď mi, ja zaenkoduješ nějakej živák do mp3, aby tam při přehrávání nebyly mezi tracky dropouty (a nechci slyšet slovo o crossoveru, to je obézlička).
    Vorbis OGG
    A kdo tu mluví o OGGu ?

Standardní

OGG podporuje dnes uz relativne dost MP3 playeru
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní

To je sice hezké, ale je to totálně OT.

BTW, jsou to mp3 playery co podporujou ogg nebo OGG playery co podporujou mp3 ?

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

Phanatic: OT to neni, navic nektery MP3 playery uz podporujou FLAC, takze uz neni vskutku co resit, co se tyka kvality
    A jestli mi nekdo bude tvrdit ze MD hraje lip nez FLAC.....
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Standardní

To je sice hezké, ale je to totálně OT.

BTW, jsou to mp3 playery co podporujou ogg nebo OGG playery co podporujou mp3 ?
    Nabeh sis sam, Minidisk bude furt hrat atrac (komprimovanej, at se ti to libi nebo ne ) ale vetsina z "normalnich" MP3 prehravacu dnes uz umi jak MP3, WMA, a zacinaj i OGG a FLAC a rovnez vetsina jich ma flashovatelnej firmware s moznosti pridani algoritmu.

A to ze minidisk ma spojeni s pocitacem jaksi navic je docela obezlicka, na to co ja chci delat se svym MP3 manem (ikdyz taky umi WMA i OGG, takze treba OGGmanem ) je prave v tom, ze ho muzu skoro kdekoliv pichnout ke kompjutru a naladovat si ho vice ci mene kvalitni muzikou...

A pokud si MP3 delam sam, nevidim problem v pouzitii vysokejch kvalit i bitratu, i tak se mi na blbejch 512MB vejdou alespon 2-3 alba a to mi na cestu do prace teda rozhodne staci.

A osobne, ja proti MD vubec nic nemam (ba naopak, mel jsem vaznej umysl si ho za docela dlouhy Money koupit jeste skoro v dobe ledove), ale kdyz mi nekdo vpali, ze MD hraje x krat lip nez MP3 Player (bez obecnyho porovnani) a dalsi to jeste obhajuje, pak nelze nereagovat.
    Ale vyber je samozrejme na uzivateli antonio...

Ad. MP3 a ostatni kompresni formaty:
    jsou dle myho dostatecne kvalitni, na svoje pouziti, ke kterymu byli vyrobeny, dneska nad nima kazdej znechucene plive, jelikoz je diky INetu zvyklej na priserny preskakuji MP3 v nejlepe v 64VBR s kvalitou sluchatka lepsiho telefonu a pak ohrnuje nosem nad vsim, co na sobe ma napsanyho MP3...
    Pokud chci opravdovou kvalitu, tak nesahnu ani po MP3 ani po minidisku, to mi ver...
    muj nazor

Standardní

Nabeh sis sam, Minidisk bude furt hrat atrac (komprimovanej, at se ti to libi nebo ne )
    Tak to taky není pravda. HiMD umí i nekomprimované PCM. Ovšem nutno říct, že i komprimovaný ATRAC (nemyslím teď ty nízkobitratové LP režimy) je naprosto dostačující i na profi nasazení. A ten algoritmus dokáže efekt(iv)ně využít i 24bit kvantování.

ale vetsina z "normalnich" MP3 prehravacu dnes uz umi jak MP3, WMA, a zacinaj i OGG a FLAC
    A bohužel žádný pořádně Až bude na trhu něco, co bude umět ogg/flac včetně záznamu (!) a budou u toho řešit nejnom to, že "to" hraje, ale taky jak to hraje, tak to začně být zajímavé.

a rovnez vetsina jich ma flashovatelnej firmware s moznosti pridani algoritmu.
    A proto to taky tak žere. Místo malinkýho jednoúčelovýho brouka je tam DSP jako kráva

A to ze minidisk ma spojeni s pocitacem jaksi navic je docela obezlicka, na to co ja chci delat se svym MP3 manem (ikdyz taky umi WMA i OGG, takze treba OGGmanem ) je prave v tom, ze ho muzu skoro kdekoliv pichnout ke kompjutru a naladovat si ho vice ci mene kvalitni muzikou...
    To můžeš u MD taky, ale většina lidí radši šáhne do poličky.

A pokud si MP3 delam sam, nevidim problem v pouzitii vysokejch kvalit i bitratu,
    Když už mám v ruce originál, tak dělám CD 1:1 a z vybraných kousků pak oggy a ty si přehrávám v PDAčku...

i tak se mi na blbejch 512MB vejdou alespon 2-3 alba a to mi na cestu do prace teda rozhodne staci.
    ..takže vím, jaká je to pakárna furt někam něco kopírovat. A člověk občas taky po ruce ten počítač nemá, třeba na dovolené.

ale kdyz mi nekdo vpali, ze MD hraje x krat lip nez MP3 Player (bez obecnyho porovnani) a dalsi to jeste obhajuje, pak nelze nereagovat.
    Což pláčeš na špatnym hrobě, já nic takovýho netvrdil

MP3 a ostatni kompresni formaty:
    jsou dle myho dostatecne kvalitni, na svoje pouziti, ke kterymu byli vyrobeny, dneska nad nima kazdej znechucene plive, jelikoz je diky INetu zvyklej na priserny preskakuji MP3 v nejlepe v 64VBR s kvalitou sluchatka lepsiho telefonu a pak ohrnuje nosem nad vsim, co na sobe ma napsanyho MP3...
    Ovšem poměrně oprávněně. Ono je to vesměs samý čínský "tržnicový" lowend. A samotný formát mp3 (respektive mpeg jako takový) má zcela objektivně řadu, slušně řečeno, nectností.

Ale v podstatě řešíme kraviny. Pokud má někdo veškerou diskotéku v mp3 na harddisku, tak si asi nekoupí MD a pokud někdo hudbu nestahuje, tak si asi zase nekoupí mp3 přehrávač.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání