Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: 4x reklamace a 4x MOBO DEATH

Standardní 4x reklamace a 4x MOBO DEATH

Zdravim,
    upgradoval jsem komp a koupil novou desku ASUS A7N8X-E Dlx, procák 2500+ Barton, 2x256 MB A-DATA 450Mhz, novej kejs i sezdrojem 300W.Ze starého mi zbyla CD ROM Sony, CD-RW LiteOn, FDD, HD Seagate Bar. 40GB a MSI geForce 3 Ti200.

Tedko k problému: první deska klekla druhej den od zapojení, po reklamaci za novou vydržela cca 3 týdny a klekla. Pak jsem si ji nechal vyměnit za ABIT NF7-S a když dorazila tak se ani nerozjela. Nasledovala opet reklamace a ta bezela jeden den, nejdriv jen tak na stole, pak sla do kejsu. Nabehla v krame kde jsem ji kupoval tak jsme si rikaly ze to bude fpohode, prinesu to domu prvni start, juknu do BIOSU, zmenim datum ukladam a vyskakuju. A NIC!!! Ctvrta deska v p..... U te posledni uz byl pouzit novej zdroj 400W.

Vzdy to byl problem s BIOSem. Zmena par polozek - SAVE a EXIT a MOBO DEATH

Netusite negdo co by to mohlo delat? Podpeti v siti? Kejs? Jsem z toho totalne rozhozenej. V zivote sem to nevidel ani nikdo z meho okoli (
    MB: ABIT NF7-S r2.0, CPU: Athlon XP(Bard) 2500+@(11x211 1,76V), Cooler: ZALMAN 7000B CU, RAM: 1024MB A-DATA 450MHz CL2.5(422@11-3-3-2,5), VGA: ATI Radeon 9800Pro@XT 128MB(410/350)vga silencer, HDD: 200GB Maxtor 7200.7+ 8MB, Supply: 400W Fortron, CD-RW, DVD, Monitor: 19\" EIZO F67

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní Re: 4x reklamace a 4x MOBO DEATH

Citace Původně odeslal Kojot
    Zdravim,
    upgradoval jsem komp a koupil novou desku ASUS A7N8X-E Dlx, procák 2500+ Barton, 2x256 MB A-DATA 450Mhz, novej kejs i sezdrojem 300W.Ze starého mi zbyla CD ROM Sony, CD-RW LiteOn, FDD, HD Seagate Bar. 40GB a MSI geForce 3 Ti200.

Tedko k problému: první deska klekla druhej den od zapojení, po reklamaci za novou vydržela cca 3 týdny a klekla. Pak jsem si ji nechal vyměnit za ABIT NF7-S a když dorazila tak se ani nerozjela. Nasledovala opet reklamace a ta bezela jeden den, nejdriv jen tak na stole, pak sla do kejsu. Nabehla v krame kde jsem ji kupoval tak jsme si rikaly ze to bude fpohode, prinesu to domu prvni start, juknu do BIOSU, zmenim datum ukladam a vyskakuju. A NIC!!! Ctvrta deska v p..... U te posledni uz byl pouzit novej zdroj 400W.

Netusite negdo co by to mohlo delat? Podpeti v siti? Kejs? Jsem z toho totalne rozhozenej. V zivote sem to nevidel ani nikdo z meho okoli (
    Predpokladam, ze jsi zkousel resetovat CMOS pomoci jumperu jeste pred tim, nez jsi to reklamoval. Taky pevne doufam, ze jsi celt v manulau, ze po nastaveni parametru v BIOSu se tyto ukladaji hned po naslednem restartu, takze mas nechat ten komp na pokoji. Vetsina novacku na nforce platforme ulozi zmeny, restartuje, ono to pipne, chvili se nic nedeje, ty moulove to resetujou a BIOS je v haji...
    BTW pokud ti deska nebehne mimo komp a taky technikovi v krame, tak to asi nebude chyba desky, zkousel jsi bootovat jen s minimem komponent a postupne pridavat dalsi?
    EDIT: ad case: je mozny, ze mas spatne podlozky pod sroubky do casu nebo neco ppodobneho a deska se zkratuje - to by odpovidalo i tomu, ze mimo case deska bezi a v kompu uz ne, zkus ji vyndat a pohraj si s ni...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Member
    Vliv
    281

Standardní

aik, no podobny probs som mal aj ja.
    Nevyriesil som to nijak, proste to ta doska prestala robyt.
    Najprv sla na reklamacku a potom sa mi to stalo po tyzdni zase. Vo VO mi predtym prisla s doskou odpoved, ze len nanovo napalili bios. Tak som ho vytiahol a fleshol ho na Epoxe 8rda + .. robil som to tak pomali kazdy 2 den, niekedy aj viac krat za den, takze uz v tom mam celkom dobru prax. A potom to prestalo robyt ... z nicoho nic, nic som nesruboval nemenil, neprekladal... . Jasne, nejaky dovod to malo, ale mne nie je jasne aky.
    A64,MSIk8NeoFSR,2x256MbPQI... (well, this suck's)

Administrátor Avatar uživatele Spec
    Vliv
    300

Standardní Re: 4x reklamace a 4x MOBO DEATH

Citace Původně odeslal Kojot
    Zdravim,

Docela mě tento problém překvapuje v dnešní době. nForce2 northbridge měl problémy s tím, že rád klekl bios po uložení hodnot do CMOS.
    Ale tenhle bug se vyřešil workaroundem v biosu. Takže by v těch deskách musela být nějaká stará verse biosu o čemž docela pochybuju. Spíš bych to viděl na něco jiného..., ten zdroj se zdál pravděpodobný, ale píšeš, že i se 400W to udělalo. Mohla to být náhoda. JInak raději neměň v biosu více položek najednou pokud nemáš aktuální versi biosu.
    Přeju mnoho štěstí s výběrem desky, snad už to bude OK

Základem je kvalitní zdroj, někdy i 400W noname nadělá velikou paseku.
    Raději 300/350W Fortron než 400W xxxx shit
    AMD Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 9x250 | Asus A7N8X DLX rev. 1.04 bios 1009 modded BPL + ROMSIP | Trig T40-7 Plus | 2x 512MB PC3500 DDR KingSton HyperX CL2 |ATI Radeon X800GTO@16 pipelines 256Mb TVOUT/DVI | Maxtor DiamondMax9 80GB 7200rpm 8Mb cache| Z-Com Xi626 | DVD-ROM Pioneer 120S | LC Power 550W | Compaq MV700 monitor | w2k/sp4 |

Standardní

Jen tak ciste informativne, mas tam distancni sloupky pod deskou? a podlozky pod sroubkama... i tim to muze byt......
    AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: ASUS Radeon 9700 128MB nonOC ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm Akasa FAN ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex :::

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Citace Původně odeslal el_Barto
    Jen tak ciste informativne, mas tam distancni sloupky pod deskou? a podlozky pod sroubkama... i tim to muze byt......
    Tak to je hodně hustá rada I když z prvního postu to jasný neni

P.S. Pokud v krame bezi tak bych dal CPU + pameti na stole vyzkousel bezi pridam dalsi a uvidi se
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Docela kuriozní problém!Kde si to reklamoval?V alzasoftu si to nebovedu představit i když před tejdnem byli milý a příjemný tohle by je asi dodelalo.

Standardní

Citace Původně odeslal globalkiller
    Citace Původně odeslal el_Barto
    Tak to je hodně hustá rada I když z prvního postu to jasný neni
    By ses divil, ale na takove 2 pripady jsem uz narazil....... a nebyly to az zase takove lamy ..... ( i kdyz to byl jeden z prvnich compu co delali ... )
    AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: ASUS Radeon 9700 128MB nonOC ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm Akasa FAN ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex :::

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání