Zdar přátelé. Na sestavu - FIC AZ11E (KT133) + Duron 800 + 128MB Apacer PC133 + TNT M64 + CDRW Teac + HDD Samsung 20GB - jsem se včera 5 hodin marně snažil nainstalovat Win98 SE a WinXP Prof.
Při instalaci Win98 SE se to zasekne hned při bootu. Pokud se zvolí volba "bez podpory CD-ROM", tak to nabootuje v pořádku. Pokud se zvolí volba "s podporou CD-ROM" tak se to zasekne hned při načítání driveru pro CD. Zkoušeno bez disku, s diskem, na IDE1, IDE2...
Při instalaci WinXP Prof nabootoje v pohodě, nakopíruje instalační soubory na hadr, restartuje se a začne instalovat. Asi v polovině instalace (34min do konce) monitor zhasne - až na čtvereček 1x1cm kolem kurzoru - instalace přestane a pomáhá jen restart.
Hardisk testován na jiném poči, je v pořádku. Grafiku jsem tam měl taky jinou - GF4 MX. Zkoušel jsem tam tva paměťový moduly v různejch slotech. Procák drží teplotu kolem 45oC. V biosu zkoušeno jak load fail-safe defaults, tak clear CMOS. Nic nepomáhá. Vypadá to na problém s deskou, možná s biosem. Ten poč tři roky šlapal jak hodinky.
Nevíte náhodou, čím by to mohlo bejt? Nemůže to bejt zavirovanej bios? Pokud bych naflešoval nejnovejší bios, zlikvodival by se tim i ten virus?
Díkes bobesh