Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Po zapnuti serveru nevidim zadne ''okolni pocitace''ani sebe

Standardní Po zapnuti serveru nevidim zadne ''okolni pocitace''ani sebe

Pred zapnutim serveru mi slozka okolni pocitace normalne ukazuje vsechny PC. Kdyz zapnu server(w2k server) tak vsechny vcetne myho PC ze slozky zmizi. //nazev-pc mi funguje a normalne se do nej dostanu, ale proste neni videt. Naky napady?

Standardní

Ano mi to dělal zapnutý windowsovký firewall na jakekoli stanici!! vypni ho restartuj server a mělo by to být ok!

Standardní

Citace Původně odeslal Dejv
    Ano mi to dělal zapnutý windowsovký firewall na jakekoli stanici!! vypni ho restartuj server a mělo by to být ok!
    Windowsowsky firewall nepouzivam....

Standardní

Citace Původně odeslal sorx
    abi jedna stanice ho nemá zeplej zkontzroluj to dělá to taková blobost ! chyby namusí být na serveru

Standardní Re: Po zapnuti serveru nevidim zadne ''okolni pocitace''ani

Pred zapnutim serveru mi slozka okolni pocitace normalne ukazuje vsechny PC. Kdyz zapnu server(w2k server) tak vsechny vcetne myho PC ze slozky zmizi. //nazev-pc mi funguje a normalne se do nej dostanu, ale proste neni videt. Naky napady?
    spatne nakonfigurovany WINS server na tech w2k
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Standardní

abi jedna stanice ho nemá zeplej zkontzroluj to dělá to taková blobost ! chyby namusí být na serveru
    Nauc se psat cesky. Chyba bude urcite na serveru. Firewall nekde na uzivatelske stanici nema vliv. netbios je stejne junk.
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

tohle vsechno by melo fungovat i s vypnutym wins serverem... jinak wins server nemuzu zaboha na serveru rozchodit.. kdyz se v wins konzoly snazim ''pripojit'' k serveru tak se nepripoji... ze neni pristup ci co....

Standardní

Citace Původně odeslal CompCrasher
    Nauc se psat cesky. Chyba bude urcite na serveru. Firewall nekde na uzivatelske stanici nema vliv. netbios je stejne junk.
    sorry chtěl jsem pomoct (ale moji asi nepotřebuješ)

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Ma ten server 2 síťovky ??
    Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.

Standardní

tohle vsechno by melo fungovat i s vypnutym wins serverem... jinak wins server nemuzu zaboha na serveru rozchodit.. kdyz se v wins konzoly snazim ''pripojit'' k serveru tak se nepripoji... ze neni pristup ci co....
    no prave, jestli nahodou neni ten wins nejak polozapnutej to se obcas u sluzeb dns, dhcp, wins a podobne na w2k stava jen tak preventivne bych byt tebou zkusil odinstalovat wins.
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Standardní

Citace Původně odeslal VOiD
    jojo ma 2 sitovky, a prej to dela kvuli tomu jak jsem vypozoroval...
    1sitovka - inet
    2.sitovka - LAN

Standardní

Citace Původně odeslal night_
    no prave, jestli nahodou neni ten wins nejak polozapnutej to se obcas u sluzeb dns, dhcp, wins a podobne na w2k stava jen tak preventivne bych byt tebou zkusil odinstalovat wins.
    wins jsem vubec neinstaloval

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

jojo ma 2 sitovky, a prej to dela kvuli tomu jak jsem vypozoroval...
    1sitovka - inet
    2.sitovka - LAN
    Proto jsem se ptal
    Master Browser se dvěma síťovkama je velice špatné řešení. Jakýkoliv MS Server se stává na síti Master Browserem, pokud je to doménový kontrolér tak se té role ztřepat nemůžeš.
    Vybruslit z této situace lze několika způsoby.
    Jako první se podívej, že je správné pořadí adaptérů pro binding. Otevři síťová připojení, nahoře v menu je Advanced, pak Advanced Settings a ujisti se, že v Adapters and Bindings máš jako první síťovku do LAN. Zde je v 90% případů jako první karta do internetu a tato úprava z 95% zabírá. Pokud to nezabere tak doporučuju v registru nastavit na 0 toto
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Browser\Parameters\MaintainServerList. Tím řekneš, že PC nebude Master Browser. Pokud je to doménový kontrolér, tak máš smůlu - tam to vypnout nejde (na DC je tato hodnota ignorována).
    Studováním MS Browseru jsem strávil docela hodně času a zatím jsem to vždy vyřešil.

Standardní

Tak ten prvni zpusob zabral. Parada dik. Jeste mam ale jeden problem. Kdyz chci prohlizet veci v serveru tak zadam admina, heslo ale nechce me to pustit . Slozku mam sdilenou i pristup pro admina. Cim to muze bejt? Vubec me to nepusti na server-sdileny soubory ikdyz je videt.

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Hledej tady v postech přístup na windows 2000/XP po síti ze stanic s Windows 9x/2000/XP. Řeší se to tu skoro každý týden.

FOR ALL:
    WINS server je potřeba hlavně v prostředí, kde je každá LAN na jiném subnetu. V rámci jednoho subnetu má WINS význam pouze v případě většího počtu 9x/NT4 stanic (řádově stovky mašin).
    WINS je stará a problémová záležitost a pokud nemusíte tak ji neinstalujte.

Standardní

Hledej tady v postech přístup na windows 2000/XP po síti ze stanic s Windows 9x/2000/XP. Řeší se to tu skoro každý týden.

FOR ALL:
    WINS server je potřeba hlavně v prostředí, kde je každá LAN na jiném subnetu. V rámci jednoho subnetu má WINS význam pouze v případě většího počtu 9x/NT4 stanic (řádově stovky mašin).
    WINS je stará a problémová záležitost a pokud nemusíte tak ji neinstalujte.
    tak diky za vsechno, jinak muzes s tim pristupem klidne poradit

EDIT: jsem hledal tady na foru a nic jsme nenasel. vypada to nasledovne. kdyz se chci pripojit na soubory serveru tak se me to zeptam na jmeno a heslo(ikdyz je nastaveno ve sdileni everyone) a kdyz zadam admina a heslo tak to schroupe ale napise ze k tomu nemam prava... kdyz zadam neco jinyho tak to ani nechroupe a hned nechava zadat jiny jmeno. to vypada ze je neco spatne s accountem

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

tak to jsem cetl, ale moc chytrej z toho nejsem a tusim ze to ani nefunguje.
    a navic, potrebuju to pro W2k a kdyz v local security policy zmenim pristup site a pridam guesta a everyone tak to stejne nejede.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání