Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Prečo nechce bootovať zo SATA disku?

Standardní Prečo nechce bootovať zo SATA disku?

Dobrý deň,
    používam (resp. by som chcel používať) disk v šuflíku, ale mám tento problém.

Základný disk mám Seagate 80GB SATA, pripojený cez radič na doske MSI K7N2 (proste nForce 2 Ultra) prvý radič a je to master a keď pripojím starý disk (WD 8,4 IDE) v šúflíku na druhý radič (spolu s DVD mechanikou) ako SLAVE aj jumper nastavím ako SLAVE, tak sa POČÍTAČ snaží bootovať z toho sekundárneho "otroka"?

Ako to mám vyriešiť, aby to bootovalo ako doteraz z primárneho radiča?

Za radu ďakujem

TuKE

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní

V biose to mas ako nastavene ? Ak mas sata predpokladam ze mas nastavene boot sata alebo scsi. Este dotaz ten druhy disk aj cdrom , nastav ako cable select. Snad to pomoze.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Standardní

Presne neviem, kde myslíš "v biose". Ak tam, kde určujem z čoho sa bude bootovať, tak tam mám HDD0,HDD1 a potom asi disketa . Takže to prvé mám zmeniť na SCSI?

A tiež neviem, kde sa nastavuje cable select.

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní

Ak boot je z SATA mal by si tam mat bud sata alebo scsi , u mna to je scsi , takze mam nastavene tak bootovanie. Cable select je miesto pre jumper na disku , disk mozes nastavit na master , slave , cable select a niektore maju aj 32gb.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Standardní

OK, tak tam skúsim nájsť SATA/SCSI a nastaviť to.

Ďakujem za pomoc.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání