Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: znovu Blaster

Member
    Vliv
    278

Standardní znovu Blaster

Tak toto mi vysvetlite,

Včera som asi chytil toho blastra, no, asi nič čudné, pripojil som sa, ja trotl, z absolútne nezabezpečeného XP-čka, z ktorého inak na inet nechodím, ale potreboval som si pozrieť len jednu vec, tak som to riskol. Asi za dve-tri minúty som sa už mohol len bezmocne prizerať, ako mi to odpočítava, a to mi Virtual dub prevádzal už asi hodinu jedno video. Tak sa to reštartlo, ale ja som sa nevrátil naspäť do toho XP-čka, ale šiel som do 98-čky (ktorá je na XP-čkách absolútne nezávislá - ako vidno z popisu - mám dve XP a jednu 98 SE, inštaloval som ich samostatne, ostatné partície boli vždy skryté, takže o sebe "nevedia"). V 98-čke som si hneď stiahol postup, ako sa zbaviť toho svinstva, plus tie jednoúčelové antiviráky z "Igiho stránky o virech" a takto vybavený som to zase reštartol do toho XP-čka. Vypol som System restore, ale ešte pred použitím tých jednorazoviek som sa mrkol do Windows\System 32, či tam je MSBLAST.exe (a v registroch odkaz naň), aspoň si reku budem môcť overiť, či ten antivir dobre odviedol robotu, a teraz sa podržte - nič som nenašiel !!! Prehľadal som celý PC, Registre, V HKLM\S\M\W\CV\Run nie je odkaz na spustenie žiadneho podozrivého programu, nikde nič. Moje laické vysvetlenie je asi také, že hoci mi ten červ už stihol zhodiť Win, do registrov a Win\System32 sa chystal usadiť až po reštarte, a keďže ja som po reštarte utekal do tej 98-čky, ktorá je vraj proti nemu imúnna, tak sa chudák radšej zasamovraždil? Skrátka, zmizol bez stopy.
    Tak teda, čo vy na to? Môže to takto byť, alebo je ten pes niekde zašitý a zákerne vyčkáva na svoju príležitosť?
    D925XECV2, I 640, 2x512 MB DDR2 Kingston 533, 80GB SATA Seagate, 160 GB ATA Seagate ST, 40 GB ATA Seagate IV , Teac DV-W58GA, Sapphire Radeon X1600XT 256MB, Iiyama ProLite x430s, 2x WinXP Pro CZ SP1 NTFS, 1x Win XP Pro CZ SP2 FAT32.

Standardní

a vis jiste, ze to byl blaster jak jsi ho identifikoval? jen tim ze se ti zacal vypinat kompl? to se snad neda udelat jinak nez blasterem?
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

kolik se jiz toho napsalo o tomto problemu a stale to nikdo necte. v xpckach dojde k vypnuti RPC a jelikoz to system nerozdycha, tak dojde k restartu, ale vetsinou se vir do pocitace nedostane. tudiz tam NENI! prosim prosim moc prosim zkuste uz konecne cist co se psalo...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Member
    Vliv
    278

Standardní

ripper,
    vyskočilo to klasické blasterovské okno: RPC, odpočítavanie, reštart.

mISHA,
    nikde nemôžem nájsť, čo píšeš, hoď mi please link.
    D925XECV2, I 640, 2x512 MB DDR2 Kingston 533, 80GB SATA Seagate, 160 GB ATA Seagate ST, 40 GB ATA Seagate IV , Teac DV-W58GA, Sapphire Radeon X1600XT 256MB, Iiyama ProLite x430s, 2x WinXP Pro CZ SP1 NTFS, 1x Win XP Pro CZ SP2 FAT32.

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Tykoxo
    ripper,
    vyskočilo to klasické blasterovské okno: RPC, odpočítavanie, reštart.

mISHA,
    nikde nemôžem nájsť, čo píšeš, hoď mi please link.
    zkus dat to cervene tlacitko nahore > je na nem napsano hledat. a pak dej vyhledat slovo "blaster" a v rozsirenem hledani mej nastaveno Forum: "Ostatni operacni systemy".

anebo zkus google "blaster vir"

anebo zkus www.viry.cz

EDIT: btw to NENI blasterovske okno > to je okno hlasky operacniho systemu > s tim nema blaster co delat. on jen zpusobi shozeni Remote Procedure Control viz muj predchozi prispevek...

Member
    Vliv
    278

Standardní

mISHA,
    no veď to som skúsil, s tým vyhľadávaním, vyhodilo mi toho kopu, ale konkrétne čo píšeš, že vírus sa do počítača nedostane som nenašiel. Ale teraz som si ja slepúch všimol, že je tu jeden thread na túto tému medzi "dôležitými", tak sa idem doňho pustiť. Vďaka za odpovede.

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Tykoxo
    mISHA,
    no veď to som skúsil, s tým vyhľadávaním, vyhodilo mi toho kopu, ale konkrétne čo píšeš, že vírus sa do počítača nedostane som nenašiel. Ale teraz som si ja slepúch všimol, že je tu jeden thread na túto tému medzi "dôležitými", tak sa idem doňho pustiť. Vďaka za odpovede.
    hmmm psal sem to ja, pac sem to nekolikrat resil. takze to nemusis hledat

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání