Tak toto mi vysvetlite,
Včera som asi chytil toho blastra, no, asi nič čudné, pripojil som sa, ja trotl, z absolútne nezabezpečeného XP-čka, z ktorého inak na inet nechodím, ale potreboval som si pozrieť len jednu vec, tak som to riskol. Asi za dve-tri minúty som sa už mohol len bezmocne prizerať, ako mi to odpočítava, a to mi Virtual dub prevádzal už asi hodinu jedno video. Tak sa to reštartlo, ale ja som sa nevrátil naspäť do toho XP-čka, ale šiel som do 98-čky (ktorá je na XP-čkách absolútne nezávislá - ako vidno z popisu - mám dve XP a jednu 98 SE, inštaloval som ich samostatne, ostatné partície boli vždy skryté, takže o sebe "nevedia"). V 98-čke som si hneď stiahol postup, ako sa zbaviť toho svinstva, plus tie jednoúčelové antiviráky z "Igiho stránky o virech" a takto vybavený som to zase reštartol do toho XP-čka. Vypol som System restore, ale ešte pred použitím tých jednorazoviek som sa mrkol do Windows\System 32, či tam je MSBLAST.exe (a v registroch odkaz naň), aspoň si reku budem môcť overiť, či ten antivir dobre odviedol robotu, a teraz sa podržte - nič som nenašiel !!! Prehľadal som celý PC, Registre, V HKLM\S\M\W\CV\Run nie je odkaz na spustenie žiadneho podozrivého programu, nikde nič. Moje laické vysvetlenie je asi také, že hoci mi ten červ už stihol zhodiť Win, do registrov a Win\System32 sa chystal usadiť až po reštarte, a keďže ja som po reštarte utekal do tej 98-čky, ktorá je vraj proti nemu imúnna, tak sa chudák radšej zasamovraždil?Skrátka, zmizol bez stopy.
![]()
Tak teda, čo vy na to? Môže to takto byť, alebo je ten pes niekde zašitý a zákerne vyčkáva na svoju príležitosť?