Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: Jádro 2.6.17 + Alsa+ Mandriva 2007

Standardní Jádro 2.6.17 + Alsa+ Mandriva 2007

Čau lidi, řeším problém na starém notýsku HP Omnibook 4150. Obsahuje jakýsi čip Neomagic, se kterým mi dlouho fungoval modul snd-cs4232. LSPCI:
    01:00.1 Multimedia audio controller: Neomagic Corporation NM2200 [MagicMedia 256AV Audio] (rev 20)
    Ovšem až do verze 2007. Nová verze Alsa se chová jinak. Nenabízí už tenhle ovladač, ale tři jiné (nevím proč) a nezapisuje nic do modprobe.conf. Ovšem podle tohoto článku
    http://gentoo-wiki.com/HARDWARE_Gent..._Omnibook_4150
    je to zase jinak a pochopil jsem z toho toto:
    "...and create in /etc/modules.d/ file named sound."
    Znamená to, že nové jádro má tyto moduly jinde než v modprobe.conf? Nebo je to záležitost nové Alsy? Řešili jste někdo něco podobného?

Díky
    Honza
    Am386 DX 40

Standardní Re: Jádro 2.6.17 + Alsa+ Mandriva 2007

S Neomagicem mam pod linuxem ty nejhorsi zkusenosti.
    Kazdopadne natahovani driveru do jadra ma ve vetsine distribuci na starosti startovaci script alsy (napr /etc/rc.d/alsa start).
    Tj. v cistem linuxu nainstaluju alsu, pustim alsaconf, ten mi zdetekuje zvukovku a pomoci startovaciho scriptu nactu moduly do jadra (v podstate me ani nezajima jake, vsechno by mel najit alsaconf)
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání