Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Vodnik s vodou v lednici :c)

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Vodnik s vodou v lednici :c)

Zajimalo by me, jestli by valilo, kdyz bych mel normalniho vodnika s uzavrenym okruhem a vymenik dal do lednice. Jak by potom reagovala voda, nezacaly by se bloky orosovat? Jako lednici mam na mysli takovy ty prenosny lednice, nebo mrazaky velikosti krabice od bot.

Standardní

Mno není to dobrý pak dochází k odpařování a tak ´každej mě doporučil at nato kašlu
    Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Ladron
    Mno není to dobrý pak dochází k odpařování a tak ´každej mě doporučil at nato kašlu
    S jakou frekvenci by se voda odparovala? Myslim jak rychle a kolik. Takze v podstate by se odporovala voda, jiny negativa to nema?

Standardní

odpařovat se nemá co, když je okruh uzavřenej. Problém je právě ta kondenzace vody na wb, hadicích apod. Je potřeba to řešit např. tlustou izolací-> nevypadá to hezky a je to těžkopádný.

Kromě toho by jsi musel mít hodně výkonnou lednici, aby ti to utáhla. A navíc ledničky jsou dost hlučný. Taky by jsi musel řešit , jak tu vodu do lednice dostaneš - musel by jsi asi vrtat bok ledničky.

Zkrátka: nejseš první ani poslední koho to napadlo, ale už se to tady x-krát řešilo a přišlo se na to, že to nemá vážně cenu. Hlučnost je velká, efektivita nízká a stojí to hodně peněz (lednička) a je to složitější na realizaci a dalších x problémů

Ale pokud jsem tě nezlomil, máš dost času a peněz, tak běž do toho. Třeba nám dokážeš, že to jde... Ono se říká, že největší objevy udělali lidi, kteří byli natolik pitomí, že si nedokázali připustit jejich nemožnost...

Standardní Re: Vodnik s vodou v lednici :c)

Citace Původně odeslal Tommek T
    Zajimalo by me, jestli by valilo, kdyz bych mel normalniho vodnika s uzavrenym okruhem a vymenik dal do lednice. Jak by potom reagovala voda, nezacaly by se bloky orosovat? Jako lednici mam na mysli takovy ty prenosny lednice, nebo mrazaky velikosti krabice od bot.
    A co myslis aku zivotnost bude mat ta chladnicka ked pojde non-stop na plny vykon

Je to hovadina ser na to ..
    • C2D® E8500 @4,0 - 8x500 Vcore 1,28/ Noctua NH-U 9 1x9 FAN 6V 38°C/44°C / GigabyteP35-DS3R/Patriot 2x2024 800@1000Mhz /
    • MSI GeForce GTX 280 1GB /Western Digital 640GB AALS 7200.10 SATA 32MB/SB Audigy 2 ZS/DVD-RW SonyNec AD7170A /
    • Tsunami 3x12 FAN 6V/ Corsair 650W /LG Flatron 22" L225WT DVI/Razer Diamondback PLASMA 1600dpi/

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Staňour
    Ale pokud jsem tě nezlomil, máš dost času a peněz, tak běž do toho. Třeba nám dokážeš, že to jde... Ono se říká, že největší objevy udělali lidi, kteří byli natolik pitomí, že si nedokázali připustit jejich nemožnost...
    No diky za vysvetleni,ale nevim jestli to mam brat jako ponauceni nebo si ze me delas pr...

Standardní

ja by som použil prenosnú chladničku, ktorá nepotrebuje elektrinu a ako chladiace médium je použitý nejaký blok ľadu alebo zamrznuté mlieko

má to len tú nevýhodu že by to chladiace médium bolo treba pravidelne meniť.
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Standardní

Citace Původně odeslal Tommek T
    Citace Původně odeslal Staňour
    No diky za vysvetleni,ale nevim jestli to mam brat jako ponauceni nebo si ze me delas pr...
    nechapu? no prdel si z tebe nedělám, taky jsem na ledničkou přemýšlel. A jestli tě tíží ta poslední věta, tak ta je tak pro zasmání,ne

2Wizzard: chlazení bloky ledu jsem už zkoušel, používal jsem zmrzlé 1,5 l lahve od vody. Je to dost efektivní (vodu jsem dostal klidně až na 4°C a normálně okolo 12°C), ježne okolo toho musíš běhat. Já jsem měnil flašky asi každé 3 hodiny, aby mi teploty nepřelezla 15°C. Dá se to rámcově spočítat pomocí měrné tep. kapacity a skupenského tání ledu.
    Asi tak před rokem jsem od toho upustil, protože jsem kompa přestěhoval do Prahy a tady mrazák nemám a navíc už mě to nebavilo...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání