jak již jsem se zmínil moje předchozí micro-plexi-custom-case byla vyrobena na míru mému původnímu motherboardu, který byl o centimetr menší než micro atx specifikace, čehož jsem si nevšiml a proto ho vlastně nemohu upgadovat, nová microATX deska se tam prostě nevejdezvýšit výkon potřebuji už docela dlouho ale až teď jsem sehnal prachy, přeci jenom výpočetní výkon duronu s 256MB SDRAM paměti není nic moc, na stahování z netu a poustění filmů a mp3 ještě stačí, ale nějaká ta hra...aspoň hamal málo elektriky (živen 200W zdrojem) teď bude asi dražší provoz 7/24, náročný procesor, grafika,..
jinak kupuju AMD Athlon Xp barton 2500+(fsb333)@3200+(fsb400) + arctic cooling slim pro, epox 8RDA3i(nForce2ultra400+ mcp2), k tomu 2*256MB 400mhz paměti v dual-DDR, grafiku ATI RADEON 9600xt (500/600), harddisk si nechávám seagate 160GB, ktomu taky nejakou tu smažku
tady je inspirace, nebudu tam mít ten trubkovej rám protože se mi ho nechce svářeta to by mi to potom taky vážilo 30kg
![]()
začneme materiálempár(165ks) šroubků na sešroubování kolem dokola
![]()
dva plechy na boky - tloušťka 1.5mm, velice masivní![]()
![]()
perforovaný plech na předek, vrch, zadek a spodek - tloušťka 1.5mm, velice masivní![]()
![]()
detail, původne to měl být tahokov, ale ten nemam free![]()
![]()
jako rám posloužila stará kejska, finální rozměry tedy budou 20x 40,2x 43cm
![]()
nově řešená ultratichá ventilace
velice hrubej nákrespředku a zadku
![]()
stará mid-kejs.hnusná a nevyhovující velikostí(zdroj umístěn u cpu což jsem zde řešíl přemístěním psu ven)
![]()
odstorjená
![]()
psu se přestěhuje tam kam patří- nahoru, v předu budou navíc 2 5.25 pozice, dole speciální odpružený závěs na hdd
![]()
osazeni mojí mad-mod deskou
![]()
after 1 hour bending![]()
vpředu bude (jak je u mne obvyklé) pár přepínačů, tentokráte větších. podsvětlení...hmm taky bude a to docela masivní nechte se překvapitrozhodně využiju perforovaného povrchu
![]()
more tests
![]()
...
![]()
porovnání mojí micro case a regular big atx![]()
![]()
jak bude možná vypadat podsvětlení
klasické chlazení
zepředu a zezadu
zboku
přišrouboval kastlíky na 5.25pozice a perf. plech k šasi
jen teď jak vyřešit přístup k mechanice a šuplíku...dvířka? bez dvířek?
zatím finalní podoba
stay tuned![]()