Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: špatně flashnutý BIOS na abitu NF-7

Standardní špatně flashnutý BIOS na abitu NF-7

Na svou desku jsem přes winy hodil jeden z těch modovanejch BIOSů od tictaca(myslím D10 beta 2 nebo tak nějak), kamošovi to valí na jeho desce v poho. Po rebootu to naběhlo do winu, ale začalo to hlásit, že to nemůže načíst uživatelké nastavení. Pak byly na disku chyby a nenajelo to vůbec. Pak se to sekalo i v BIOSu a někdy v POSTu. Zkusil flash z diskety přes DOS, ale ten nemohl najet, protože se to zase seklo a když to dám přes alt+f2, tak se to taky sekne, fakt nevim co s tim. Nebo jesli někdo aspoň neví, kde se v Brně nahrávaj nové BIOSy??

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní Re: špatně flashnutý BIOS na abitu NF-7

Citace Původně odeslal FILLEN
    Na svou desku jsem přes winy hodil jeden z těch modovanejch BIOSů od tictaca(myslím D10 beta 2 nebo tak nějak), kamošovi to valí na jeho desce v poho. Po rebootu to naběhlo do winu, ale začalo to hlásit, že to nemůže načíst uživatelké nastavení. Pak byly na disku chyby a nenajelo to vůbec. Pak se to sekalo i v BIOSu a někdy v POSTu. Zkusil flash z diskety přes DOS, ale ten nemohl najet, protože se to zase seklo a když to dám přes alt+f2, tak se to taky sekne, fakt nevim co s tim. Nebo jesli někdo aspoň neví, kde se v Brně nahrávaj nové BIOSy??
    Ja jsem na tom byl podobne, zkus vyresetovat CMOSku a hned pri zpusteni ALT+F2, mne to po resetu vzdycky alespon 5 minut makalo, to by ti na flash melo stacit...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Standardní

jo, ale to alt+f2 má být automatika,ne?? ale mě to najede jenom do té uvodní obrazovky a pak jenom bliká kurzor, nechal sem to i 10 minut jet a furt to samý a když to chci odentrovat tak se to sekne.

Standardní

resetovals CMOS
    Na Malaysia Underclock je napsany tohle, pokuds to pred flesovanim necet :
    - One comment about flash procedure for the betas. It seems that the Flashmenu version 1.32 fail to clear CMOS correctly.
    So if u going to use any of the Betas after flash ..shutdown, Power off ur PSU and Clear CMOS, otherwise probably u won t see any deference between abit’s and this modded BIOS.
    This was the case in first Beta version (B1-4), 3Dfire and Betaking
    EDIT: este poznamecka, asi je problem pri flesovani beta biosu pres ALT+F2...me to nechtelo pustit dal pres award boot block...chce to FLASHMENU!!!
    IBM X60

Standardní

tak CMOS už jsem resetoval tak 25x a nic.

Standardní

kdyz jsem flashoval d10 tak jsem bootoval z diskety a v dosu rucne poustel awdflash + natvrdo reset cmosky jumperem na desce
    moc neverim flashi pres alt+f2 - bios file nacita z diskety a nejsem si jistej, jestli je soubor nejdriv komplet nactenej, zkontrolovan a teprve pak probehne flash - podle toho jak se to chova, to vypada ze se nacte vzdy jen cast, ta se zapise., nacte se dalsi cast atd.
    nekolikrat mi ale deska s d10 zazlobila - neslo se dostat do biosu - misto nabidky biosu se dole na obrazovce objevil modry pruh pak pomohlo vypnout pc (vypnuty zdroj) chvilku pockat a pak to slo
    | didaktik gama 80k + kazetopaskova jednotka sp210t | playstation 2 + eye toy | dreamcast |

Standardní

Citace Původně odeslal roxik
    nekolikrat mi ale deska s d10 zazlobila - neslo se dostat do biosu - misto nabidky biosu se dole na obrazovce objevil modry pruh pak pomohlo vypnout pc (vypnuty zdroj) chvilku pockat a pak to slo
    ...mne takto "zlobi" viacero biosov
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

no jo, ale nepochopili jste, že se do DOSu nemůžu nijak dostat, při načítání OS z disku nebo z diskety se to hned sekne.

Standardní

no jo, ale nepochopili jste, že se do DOSu nemůžu nijak dostat, při načítání OS z disku nebo z diskety se to hned sekne.
    jeste nez poneses bios svaba na preprogramovani zkus vyndat baterku co drzi cmos... nech ji venku trebas hodinu a pak zapni kompa co to udela - je to jen napad, zkusit to muzes
    | didaktik gama 80k + kazetopaskova jednotka sp210t | playstation 2 + eye toy | dreamcast |

Standardní

A při vyndání té baterky spoj ty kontakty pod ní v patici.Tím bys měl kompletně vybít zbytkovou energii v čipech.

A co skusit automatickou obnovu z diskety?Abys nemusel mačkat žádné klávesy a bylo to co nejrychlejší.

Nevim jak na Abitu,ale na MSI i tušim že Levi najdeš návod jak jí sestrojit.

Pokud nic,tak jedině to nechat přeflashovat,nebo zkusit "horkej flash" v jiný desce.A to tak že pustíš PC,vyndáš opatrně původní flashku a zandáš tvojí a pak to přeflashuješ.
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Standardní

no tak to asi nedám dohromady. Neví někdo kde bych mohl levně naflashovat nějakej jedoucí BIOS

Standardní

no tak to asi nedám dohromady. Neví někdo kde bych mohl levně naflashovat nějakej jedoucí BIOS
    ...no napr na tej kamosovej doske kde mu ten bios "vali v pohode" flashni bios napr. nejaky oficialny a mas to zadarmo
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

Citace Původně odeslal .:::iGor:::.

...no napr na tej kamosovej doske kde mu ten bios "vali v pohode" flashni bios napr. nejaky oficialny a mas to zadarmo
    No to bude problem, protoze mne neska odesel zdroj (ja sem ten jeho kamos) a on ten bios mezitim odpalil (a este ulomil kousek te patice nebo jak se tomu nadava co toho svaba drzi) - modrej dym, takze stejne musi koupit novou EEPROMku => zadarmo to mit nebude
    IBM X60

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Já mám podobný problém.Mě se po tom flashnutí konponenty rozběhou ale dál to nic nedělá ani nepípá ani na monitoru nic není. Nevíte co stím?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání