NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)
jo to uz tu bylo a nekdo to zkousel..pry to chladi dobre ale je to hlucne(padajici voda)
https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla
ja sem to zkousel... je to vynikajici zpusob chlazeni - teplota vody nizsi nez teplota okoli!
ale chce to mit v jine mistnosti protoze zvuk padajicich kapek se neda vydrzet. Je to hodne dobra vec. mam to jeste doma.
nevyhodou je vysoka spotreba vody(spis jde o to porad tu vodu dolivat) i pul a vice litru denne, nutnost silnejsiho cerpadla (1000l/h optimum), a taky tu vodu musis menit protoze kdyz do te roury foukas strasne se zanasi prachem..
vyhody : Nejlepsi moznost ochlazeni media v pomeru cena/vyroba/funkcnost
.
-mozno by sa s tym hlukom dalo nieco robit-napr. rozprasovat na mensie kvapky(ale to sa bije s prudenim vzduchu opacnym smerom),alebo rozstrikovat tu vodu po obvode trubice,aby stekala po stenach-nieco ako byva vo fontankach-mam doma taku trysku (vytvara to taky hribovity tvar vody).Původně odeslal Prokop
-s tou spotrebou by to nebola tragedia(jedno splachnutie v zachode ma 10x vacsiu spotrebu)-nejaky vystrazny pipak nie je problem-mozno by sa to dalo spojit s elektromagnetickym ventilom (z pracky?) a pripojit to na nadobu s vodou(na vodovodne potrubie by som neriskoval)
-ten prach- predavaju take filtre do kuchynskych digestorov-rozne druhy-viac kusov vjednom sacku za asi 200Sk-alebo sacky do vysavaca-dalo by sa to nasadit vduchotesne na ventilator(alebo ventilator do vnutra tej rozbocky a na ustie ten filter(sacok z vysavaca)
- hlavne ma zaujima ta ucinnost-cena ani nie-ak by sa sa tym dali dosiahnut dobre teploty-tak ako mas skusenost ty(a vidiet to aj na tych grafoch v odkaze),tak sa do toho pustim..
NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)
mensie kvapky=vykonne cerpadlo.Původně odeslal jaro.jaro
neslo mi o spotrebu jako spise o to ze sem to chtel mit kompaktni, a abych mohl mit dostatecnou zasobu vody muselo by to byt velke..
sacky to resi ale ne 100% musel bys to kazdy 5dni vypoustet
jinak napad gut. mozna ze to zas zprovoznim - cena 350 novodur prumer 12,5cm + potrebne fitinky + stara zahradni sprcha
.
este by slo zapojit do obehu take nieco ako je olejovy filter v aute(z nejakeho vraku),alebo kupit iba vlozku do filtra a strcit to natesno do plastickej rury s pripojkami na hadicu-prave pozeram na filter co predavaju v akvaristike-dava sa tam aktivne uhlie na cistenie vody od tazkych kovov-je to rozoberatelne a na konci to ma pripojku toho spravneho priemeru na hadicu-odfiltrovalo by z okruhu vsetky necistoty.AleboPůvodně odeslal Prokop
este taka ta penova vlozka do akvaristickych filtrov by tiez posluzila-ak by bola v expanzke,tak by stacilo snat krytku a penovku vyzmykat),raz za cas...
proste rieseni by sa nasla kopa.
inak ten original z webu je zo zbytocne draheho novoduru(cerveneho-tlakovy)-to sa pouziva ako kanalizacia do vykopov (tlak zeme + co na nom stoji.Obycajny sivy novodur je min. 3x lacnejsi a rovnako dobry
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)