Jsem čerstvým majitelem základní desky ABIT AN7, vybavené tzv. funkcí uGuru. Bohužel od počátku nefungují některé funkce uGUru správně. Proto se obracím na zkušenější majitele této základní desky s několika dotazy. Bližší údaje k mé sestavě: AN7 rev. 1.0; paměti Seitec 2x 256/400MHz; Barton 2.5; Saphire 9600XT.
Po nainstalování WinXP SP1, ovladačů nForce, Catalystu 3.9, programu uGuru v1.18 je systém stabilní bez problémů (ještě jsem nezkoušel taktovat).
A teď k těm problémům:
- Po spuštění aplikace "AbitEQ" jsou detekovány otáčky ventilátorů, voltáž na desce, teploty CPU, NB a Sys. Po spuštění programu na změnu rychlosti otáčení ventilátorů "FanEQ" je možné nastavovat rychlost, pouze u záložky "NB Fan" (možno volit Cool, Quiet, Normal, User Define popřípadě vypnout Disable FanEQ), když toto chci provét na záložce "CPU
Fan", případně na záložce "OTES Fan", nejde nic nastavovat, měnit, nepomohlo ani zapnutí funkce v BIOSU "FanEQ Control".
- Když jsem se pokoušel odeslat informace pomocí Abit BlacBox, při použití Autodetekce nebyly nalezeny automaticky žádné informace o hardware, dokonce ani o používaném software.
Vyzkoušel jsem rovněž software SpeedFan verze 4.09, ten zdetekoval pouze 1 HD Western digital.
Nevím co s tím?? Fungují Vám tyto programy bez problémů? Je to na reklamaci desky? Díky všem za radu.
PS: Samozřejmě používám ventilátory tzv. třídrát s čidlem odáček. 1xchladič CPU, 1x originál na NB a 1x přídavný do case.

topic edit a_WerOOn - OPET pisu.. specifikujte vice sve dotazy.. topic typu help se BUDE mazat ...