Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: AthlonXP 2000+ nefunguje na 133MHz

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní AthlonXP 2000+ nefunguje na 133MHz

Mám Athlona XP 2000+ (Throughbred) na desce MICROSTAR KT4V ViaKT400. V BIOSu jsem měl nastavení FSB na 133MHz a až do včera vše fungovalo normálně. Včera jsem ale nainstaloval nový chladič (CoolerMaster s otáčkami kol 5000, takže rozhodně nejde o "tichý chladič" o kterých byla řeč v jiném příspěvku). Když jsem počítač opět spustil tak už vůbec nenaběhnul (a LEDky indikovaly chybu na desce). Po resetování BIOSu vše běželo v pohodě, ale jen s nastavením FSB na 100 MHz. Při zvýšení na 133 nenabootovaly Windows (zamrzalo to v různých fázích bootování a pořád se resetoval). když jsem FSB snížil zpět na 100 tak to běhá naprosto v pohodě,ale na 1,25 GHz .Nechápu. Může s tím nějak souviset ten chladič? Nemoh jsem při instalaci nového nějak poškodit desku (asi 2x mi "ujel" šroubovák a trošku jsem desku škrábnul...).
    Předem dík za odpověď...

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

no, spis bych rekl, ze ten chladic mas spatne nasazeny
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Standardní

Jak psal Wrlold,znovu sundej chladič a vše zkontroluj.Pak taky nastavení ramek,jestli je default.
    Jo a nenasadil si ten chladič obráceně?Jestli se ti neopírá o socket.
    Nechci z tebe dělat tydýta,ale to se občas stane i skušenejším.
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Standardní

maji pravdu

proc si proboha na Athlona XP 2000+ (Throughbred) kupujes chladic kterej ma 5000ot

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

TO DRTiCZ: On má cca 5000 max. Má to regulátor otáček (od 2500 do těch 5k). Ten procesor jsem původně kupoval jako BOXovaný balení a ten větráček co tam byl byl úplně naprd (teplota > 75 po zhruba 3 hodinách provozu). A tenhle byl relativně levnej (asi 400,-).
    P.S. Díky všem za radu, hned jak přijdu domu tak to zkusim předělat. A budu opatrnej...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání