Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: ...:: VideoCD a titulky v textaku ::...

Standardní ...:: VideoCD a titulky v textaku ::...

Nazdarek lidicky...nevite, jestli jde trebas pomoci Nera vypalit VideoCD a k tomu titulky, aby se zobrazovali treba pri prehravani na stolnim DVDplayeru?
    :... I Like My Steel-RockStable PC ...:

Standardní

Pokud vim tak to nepude, protože stolní přehrávače nedokážou zobrazovat text ze souborů a myslim, že ani ve specifikacích VCD textový titulky nejsou. Ostatně ani DVD nemá titulky jako text, ale jako obrázek. Já jsem tenhle problém řešil v VirtualDubu pomocí nějakýho pluginu, mysli, že se jmenoval Substation Alpha, nebo tak nějak. Ten dokáže z texťáku načíst titulky a zakomponovat je přímo do videa. Pak je tu ale taky další problém - komprese MPEG 1, tytulky jsou pak dost mázlý, tak je lepší je udělat větší.

Standardní

Cely postup je na www.cdr.cz sekcia postupy. Ale bez prekodovania to nejde. Vysledky su ale az necakane dobre. Pouzitim TMPGEnc a bitrate 1600kb/s video vobec nestraca kvalite, len 90min. film treba rozseknut na dve CD.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

Citace Původně odeslal Smitka
    Pokud vim tak to nepude, protože stolní přehrávače nedokážou zobrazovat text ze souborů a myslim, že ani ve specifikacích VCD textový titulky nejsou. Ostatně ani DVD nemá titulky jako text, ale jako obrázek. Já jsem tenhle problém řešil v VirtualDubu pomocí nějakýho pluginu, mysli, že se jmenoval Substation Alpha, nebo tak nějak. Ten dokáže z texťáku načíst titulky a zakomponovat je přímo do videa. Pak je tu ale taky další problém - komprese MPEG 1, tytulky jsou pak dost mázlý, tak je lepší je udělat větší.
    SVCD by malo vediet pracovat s titulkami v subore AFAIK... Bohuzial vsak neviem ako ich don dostat a spojazdnit to. Na vkladanie titulkov do videa by mal byt jednoduchy Avisubtitler...
    Markoff
    Dennik z Ciny a jemu predchadzajuci trip po Azii 2010-2011

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání