Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Pasiv a uzemeni

Standardní Pasiv a uzemeni

Pri montazi Arctic cooling VGA silenceru me prekvapilo ze je tam reseny uzemeni pasivu (plech spojujici pasiv s kostrou na konektorech).

V navodu je vyslovne zmineno ze bez dobre udelanyho uzemeni pasivu muze dochazet k obcasne nestabilite.

Zrejme se konstrukteri VGA silenceru boji staticke elektriny vznikajici na pasivu, ze by mohla probijet do jadra.

Pritom na CPU je prakticky stejna situace a nikde sem to nikdy reseny nevidel, kazdopadne si ale myslim ze uzemnit pasiv na CPU by nemuselo skodit.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

To by vadit nemělo... Ve většině případů je na chlazené součástce(CPU, GPU) na straně odvádějící teplo vyvedená právě zem. Existují vyjímky, ale v oblasti počítačů myslím že ne.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    To by vadit nemělo... Ve většině případů je na chlazené součástce(CPU, GPU) na straně odvádějící teplo vyvedená právě zem. Existují vyjímky, ale v oblasti počítačů myslím že ne.
    Jenze povrch jadra na AMD (Palomino) je nevodivy, ted jsem to zkusil na kousku ktery je na odpis (ale jeste je chvili funkncni). Takze tady zadna zem vyvedena neni.

Zrovna tak v pripade jadra u ruznych grafik. Na tom VGA silenceru by to uzemeni neresili pro nic za nic.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

no pokud je povrch nevodivý, tak je uzemnění na nic, protože se do jádra nic nedostane. Někdy to může být i problém>> Když jsem serval chladič z grafiky a dal jsem tam značně vetší, tak se dotýkal jednoho kontaktu u odporu, takže jsem měl na něm napětí, v případě, že bych to uzemnil, tak to zkratuju. Jisté východisko je elox.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    no pokud je povrch nevodivý, tak je uzemnění na nic, protože se do jádra nic nedostane. Někdy to může být i problém>> Když jsem serval chladič z grafiky a dal jsem tam značně vetší, tak se dotýkal jednoho kontaktu u odporu, takže jsem měl na něm napětí, v případě, že bych to uzemnil, tak to zkratuju. Jisté východisko je elox.
    Jde mi samozrejme o staticky naboj, ten naopak muze existovat na povrchu dielektrika. Takze to galvanicky oddeleni procaku od pasiv je idelani prostredi pro vznik statickyho naboje. Ja se jenom divim ze to nikde nikdo neresil, krome toho VGA Silenceru... mozna by to vyresilo nektere "podivne a nevysvetlitelne" pady.

Na nic se v tomhle threadu nechci ptat, spis to uvadim jako namet na moznou dalsi upravu chladice.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání