Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: BootMagic zlikvidoval XPcka

Standardní BootMagic zlikvidoval XPcka

Zdravim,
    proc jsou WindowsXP tak strasne nachylny vuci drobnym zmenam na disku?
    Dnes jsem pouze nainstaloval PowerQuest Boot Magic 8.0 a hned po nainstalovani jsem ho zakazal. A restartoval pocitac.
    A wokna uz nenabehli. XPcka sice normalne nabihali, ale ve chvili kdy zmizi logo WinXP a ma nabehnout welcome screen to napsalo na cerne obrazovce:

Autochk program not found

Po par sekundach se objevil BLUE HELL:

STOP: C000021a{Z
    vazna chyba systemu}
    Proces systemu Session Manager Initialization neocekavane skoncil se stavem 0xC0000034 (0x00000000 0x00000000).
    System byl vypnut.

Presne takhle to bylo, i s tim {Z a se zmrsenou cestinou.
    Ja to vubec nechapu proc se tohle stalo, vzdyt kamos pouziva BootMagic pod XP uplne normalne. Vite nekdo proc se to stalo?
    LILO porad funguje a opet, jako uz mnohokrat predtim, mi zustal jediny fungujici OS Linux.

Ale hlavne: Co s tim mam ted delat?
    Disk mam rozdelenej takto:

C: fat32 2GB primary active (tady mam 9
    G: ntfs 12GB primary (zde jsou XP)
    /boot 100MG ext3
    extended
    E: NTFS 30GB
    F: FAT32 6GB
    / ext3 5GB
    swap 512MB

Neco podobneho se mi stalo i driv, kdyz sem menil velikost diskovych oddilu, ale tehdy XP nabehli a seklo se to ve welcome screenu kde bylo jenom logo winxp...to sem tehdy taky nepobral.

Mate nekdo lepsi napad, nez vzit instalacni cd XPcek a nechat instalaci opravit?

diq
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní vyřešeno

Dovolte mi nyní, abych si sám odpověděl na svůj dotaz.
    Řešení bylo opravdu jednoduché, přišel bych na něj za 15 minut, kdyby se mi to nestalo ráno a já už musel jet do práce.

Nuže, mam 3 primární oddíly:
    C: 2GB win98 fat32
    D: 12GB winXP ntfs
    /boot 100MB ext3
    BootMagic, jak jsem si dodatečně uvědomil, funguje tak, že vždycky všechny partišny označí jako Hidden, kromě jedné, ze které se bude bootovat OS.
    Problém vzniknul také tim, že kromě BootMagicu, byl ještě na C: bootmanager XPček, který tam nacpali wokna sami.
    Já, když jsem BootMagic zakázal, tak dal první oddíl jako Active a ostatni primarni oddily dal jako Hidden (což jsem si neuvědomil), no a to byl celej ten problém.
    Na C: je bootmanager XPček, který pořád nabízel možnost bootovat do XPček, ale (jelikož je to jiný bootmanager než bootmagic) nepřepíná Hidden, prostě Active je pořád jenom C:, takže napred wokna nabíhali, ale pak když naběhla "grafika", tak najednou nemohli sami sebe najít, protože oddíl s XP byl hidden.

Vyřešil jsem to tak, že jsem z linuxu nahrál záložní boot.ini, ve kterém je i volba pro Win98 (normálně tam mam jenom boot XPček, win98 používam fakt jenom havarijně, jak je vidět, vono se to hodí )) ). Restartnul sem komp, nabootoval Win98, pustim Partition Magic a tam koukam, že XPčkovský oddíl je Hidden. No tak to odstranim, restartnu, no a XPčka normálně jedou.
    Ještě že jsem nezačal opravovat XPčka z instalačního cdčka.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání