Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Doporucte palici soft

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní Doporucte palici soft

K3b - vim, ze tam byl nejaky duvod proc jsem ho prestal pouzivat, neco to neumelo, mam dojem ze nejaky prevod z mp3.
    xcdroast - No.1 co se neprehlednosti tyka
    eroaster - pri pokusu o overburn spadne a take moc prehlednosti nepobral.

BTW za neprehledne povazuji i obrovska tlacitka, zbytecne zabiraji misto.

No to je dalsi tema. Ted delam vetsinou ve winu a v 1280*1024 mam vice mista nez v linuxu, zda se me ze je predimenzovany - velke ikony, horni/dolni lista apod.

Jinak co se tyce prehlednosti, za prehledne povazuji Nero. Je me jasne, ze nemuzu povazovat soft stejne kvality i v linuxu, ale udelat prehledne gui zas tak velky problem neni.
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

O tomhle jsem se bavil se svým švagrem (dobrým linuxákem), ten říkal, že všechny vypalovací programy pod linuxem jsou jen grafickou nádstavbou programu cdrecord. O používá právě jen ten cdrecord, vypaluje tudíž přímo z konzole, říká, že je to lepší, že ty grafické vypalovací programy jsou dobré, ale přímo přes konzoli je to rychlejší.

btw: Já používám xcdroast & K3b

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

To s tim cdrecordem vim ale kdyz vidim co ty softy generuji za silene dlouhe prikazy tak takovy masochista zase nejsem abych palil pres konzoli

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Lopan
    To s tim cdrecordem vim ale kdyz vidim co ty softy generuji za silene dlouhe prikazy tak takovy masochista zase nejsem abych palil pres konzoli
    Kamos to dela tak, ze si "vypali" nejdriv image na virtualni cd, otestuje jestli je to tak jak chce a pak uz jednoduse smahne ten image. Vse samo primo z konzole. Ma na to udelanejch par scriptu pro ruzny prilezitosti.

Standardní

gcombust
    skoda ze se vyvoj zastavil
    imho nejlepsi nastroj na vypalovani...
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Citace Původně odeslal Wohmatak
    gcombust
    A v jake je fazi? Pokud to vysmahne data, mp3 do audia a nejaky ten mix, boot cd, tak je to v pohode.

Standardní

Citace Původně odeslal Lopan
    Citace Původně odeslal Wohmatak
    gcombust
    A v jake je fazi? Pokud to vysmahne data, mp3 do audia a nejaky ten mix, boot cd, tak je to v pohode.
    mne to vzdy jelo bez problemu, ale prepis do GTK2 by byl celkem vhodnej a treba prace s 99minutovyma CD taky.. (90min. CD i DVD tam jsou, 99 z nejakyho duvodu ne)

mno a taky nekomu se muze zdat interface neprehlednej ale mne vyhovuje... (nesnasim cokoli co vypada jak takovy ty windowsovy klikatka v kterych nejde nic udelat... posledni unstable verze eroasteru - ta GTK2 - je krasnym prikladem...)
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Ten gcombust by se me mohl libit, kdyz rikas ze nemas rad interface posledniho eroasteru, ktery je jak jsem jiz psal dle meho nazoru neprehledny (velke tlacitka a dohromady nic).

Standardní

Hmmm, ja pouzivam K3B a XCDRoast. K3B pouziva na paleni DVDcek growisofs z baliku dvd+rw-tools, coz je v podstate jediny backend ktery dokaze palit DVDcka (cdrecord-p. rodvd ani cdrecord + DVD patche od Mandrake nechodi). Zase K3V neumi nektere veci, ale nastesti se da ke kazdemu backendu pridat nejaky parametr, takze to ty potize vyresi.

XCDRoast je skvely programek na vypalovani CD, ma kupu voleb a je docela prehledny (ma sverazne ovladani, ale kdyz si na to clovek zvykne, je ten program velmi "powerful").

Druha vec - neprehlednost, malo mista: Nikdo te nenuti pouzivat velke ikony, vsechno si muzes pekne nastavit (ted nemluvim o KDE), aby to zabiralo co nejmin mista. Nesmis to posuzovat podle defaulniho rozvrzeni po nainstalovani toho urciteho desktopu. Ja jsem si treba vsechno nastavil podle sveho gusta, na panelech mam spoustu veci, sice zabiraji vic mista, ale prace je pak rychlejsi a efektivnejsi.

2 Wohmatak: Ten Teac stejne umi jenom 90min CD maximalne.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

pouzivam eroaster a nemam problem. overburn taky funguje. jenom zatim neumi native vypalovat pres ATAPI - staci, ale celkem jednoduchy hack do zdrojaku v pythonu

GUI mne prijde naopak jako jedno z njelprehlednejsich. btw: uz je nova GTK2 verze

ad panely: urcite se daji zmensit

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    jenom zatim neumi native vypalovat pres ATAPI - staci, ale celkem jednoduchy hack do zdrojaku v pythonu
    Wong pls mozes mi poskytnut tu tvoju HACKNUTU verziu EROASTERA ?

Prave som si v Slacku rochodil Cdrtools 2.00.3 ale nejako sa mi nedari presvedcit Eroaster aby palil cez ATAPI (pritom cdrecord funguje s 2.6.0 OK)
    ABIT NF7-S 2.0 ||AMD Mobile Barton 2600+ ||Corsair TwinX 2x512MB ||Inno3D GF 6800 128MB ||
    WD 120GB JB ||NEC DVD-RW ||LG 17" 1710B LCD ||Thermaltake Silent Boost ||

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal Deviant
    Citace Původně odeslal wong
    jenom zatim neumi native vypalovat pres ATAPI - staci, ale celkem jednoduchy hack do zdrojaku v pythonu
    Wong pls mozes mi poskytnut tu tvoju HACKNUTU verziu EROASTERA ?

Prave som si v Slacku rochodil Cdrtools 2.00.3 ale nejako sa mi nedari presvedcit Eroaster aby palil cez ATAPI (pritom cdrecord funguje s 2.6.0 OK)
    bohuzel, tuhle verzi uz nemam, ale je to jednoduchy udelat - v /usr/lib/eroaster/cdrtools.py staci nahradit vsechny vyskyty dev=%s,%s,%s timhle dev=ATAPI:%s,%s,%s
    jeste v main.py je toto coz uvadi zaroven jako priklad
    Kód:
    command = "readcd -dev=%d,%d,%d f=\"%s\" 2>&1 | %s" %

Standardní

V podstate vsechno, co potrebuju, palim na klasicke datove CD. Audio CD jsem vypalil malo, bootovaci CD zatim ani jedno. Takze mam skripty na paleni adresare, ISO image, paleni adresare wavu jako audio a mazani CD-RW media. Mam sice nainstalovany xcdroast, ale popravde receno mi to ve srovnani s prikazovou radkou prijde pomale a nesrozumitelne .
    Pro informaci obsah nekterych skriptu:
    Blankovani CD (cdblank):
    cdrecord -blank=fast -v gracetime=2

Paleni adresare (cdburn):
    mkisofs -J -jcharset=iso8859-2 "$*" | cdrecord -eject -v -gracetime=2 -overburn -

Parametrem je jmeno adresare, kde jsou data. Pali samozrejme on-the-fly. Cestina v nazvech je spravne jak v linuxu, tak ve windows.

Paleni ISO obrazku (cdiso), parametr je jmeno ISO obrazu:
    cdrecord -eject -v -gracetime=2 "$*"

No a na rootovi (i na abclinuxu) vysly clanky o paleni v linuxu. Podrobne, dobre.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání