Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Duron 1400 co s nim? ;)

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Duron 1400 co s nim? ;)

takze mam tu:

Duron 1400+
    DHD1400DLV1C
    T817897K310160
    HIUHB0347VPMW
    taka ta zelana potvora verzia

doska Matsonic MS8167C
    http://www.matsonic.com/ms8167c.htm

ano viem, nic idealne na overclockovanie, nikdy som neoverclockoval, a tento comp bol kupeny z cisto nutnosti takze sa setrilo kde sa dalo, ale preco z necho neskusit nieco vymackat?

takze ak sa najde niekto kto by postupne zacal spolu so mnou ladit tak by som sa potesil...

ak by sa dalo, ze step-by-step aj s nejakymi obsluznymi softikmi aby som to mal vsetko pod palcom

takze najde sa niekto?

dikicaf!
    y,.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

zacni tak, ze si prectes faq
    (doufam, ze ocenis to versovani )
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Hmm, hmm, mám chuť ti to locknout (jak jinak, modi to prý jinak neumí ), ale že je pátek.
    Těch informací je tady kolem milion, Vřele doporučuji přečíst si důležité thready tady v této sekci(jsou to ty, pořád nahoře). Najdeš tam stručného průvodce, jak taktovat, vyčerpávající info o CPU AMD, info o seriích, typech, možnostech taktování atd. Pokud v tom nemáš zkušenost, doporučuju nejdřív teoretickou průpravu, protože i když tě někdo povede za ručičku, ty budeš dělat něco, ale nebudeš vědět co. A určitě ti tady nikdo nebyude vypisovat krok za krokem , protože je to tu popsáno fakt mockrát, stačí použít tlačítko HLEDAT. A i kdyby tě někdo vedl, stejně se třeba na něco zeptá, a ty mu nebudeš umět odpovědět a bez informací se ladit nedá.
    Takže si o tom fakt něco zjisti, protože zvednout FSB v BIOSu není ten overclocking v pravém slova smyslu(ty z něj vymáčkneš o pár MHz víc a na kanc. aplikacích to stejně nepoznáš
    Toliko osvěta.Good Luck

A ten nadpis si oprav na něco smysluplnějšího, páč tohle se tady fakt nenosí
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Aj ja mám Matsonic, ale 8137C+ a ide s ňou dobre taktovať,
    stačí len pohnúť mozgovou kôrou - skús použiť CPUFSB.
    Musíš zistiť PLL - ja mám ICS 94228 - možno budeš mať aj ty také, veď máš matsonic - a to PLL vie až 233MHZ, takže.... zmena v CPU FSB mi fungovala, len keď som si dal v BIOSE frekvenciu FSB na 140MHZ!

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Erraser, diki za support

takze default voltage [tem mainboard je zacarovany, proste BIOS tam nema voltaz i ked v prirucke je spominana] s najlacnejsim titanom d5tb za cca 200skk, shitajz pamatami PQI DDRAM 128mb PC266, neodomknuty, 10.5 x 184, teplota cca @ 55~C pri zatazi...

Standardní

rado sa stalo - AJ NABUDúCE!
    UPS! TY MአSHITY pamäte - a ja že prečo chceš drôtovať
    ale viac ako tých 2100MHZ bez zvýšenia voltáže nedáš, možno max. 2168MHZ
    Inak, keď budeš drôtovať, odporúčam už spojiť neviem aké mostíky
    a aktivuje sa Ti odpojená cache pamäť na 1900MHZ so spojenými mostíkmi to dá.... okolo 2500+, keď rátam 183MHZ zbernicu

Standardní

keď Ti to pomôže, moje čidlá sú:

CPU čidlo: Temp1 Sensor Thermistor
    Board čidlo : Temp1 Sensor Thermistor

aj ja mám Matsonic, tak vieš , možno to pôjde....
    ak nie tak skús namiesto toho Temp1 Sensor Transistor a ak ani to tak Pentium compatible

vieš, to v CpuCOOLe - Settings Temperature sensor choice /Fan control

good luck

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

hm, ten CPU cool nejako blbne, bavil som sa aj s Podienom, aj mi povedal ze ake PLL, ale cidla mi nevedel povedat

napriklad teraz mi pise ze 37~, 76~, 38~, co je blbost, bo CPU ma podla biosu okolo 50~ az 55~, kaslat na to, mam tamsetnute power down @ 60~ :]

tych 10.5 x 184 je prudko do pohody, hodil som to kusok dole na 10.5 x 180 nech sa troska zahori, potom sasnad pohram...

drotovat ani moc sa mi nechce, skusim tu L2 aktovovat, snad sa chyti, shita pamate maju o 100mhz vias a ficia, co ma celkom tesi, nebudem to hnat do extremov, aj tak je to comp ktory som kupil z nutnosti a novy comp skor ci neskor budem riesit a tam sa mozem vyhrat kolko len chcem

diki este raz, celkom prijemne som sa zabavil ;] verim, ze lepsi chladic by to uhral aspon na 2000mhz, ale to snad nabuduce

Standardní

ok, nemáš za čo! ak Ti to stačí, nie je čo riešiť!
    ale ak príde DOOM III a nebude stačiť, ozvi sa!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání