Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Prodigy 7.1

Standardní Prodigy 7.1

Máte někdo nějaké zkušenosti s touhle kartou od Audiotraku? Nevím jestli mám koupit tuto, nebo od Sounblasteru Audigy 2 ZS.
    Chci kartu využít kromě normal poslechu, her a DVD hlavně na hru na el. kytaru.
    Dandy

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

zkusenosti tu jsou, jinak te asi potesim, nebot vez ze Audiotrak Prodigy 7.1 = Terratec Aureon Space 7.1 / Sky 5.1 a lze je vzajemne preflashovat, rozdil je jen v pouziti bud coaxu nebo naopak Toslink digitalnich vstupu/vystupu, ale ty te nejspis nebudou moc zajimat.. no a dalsi rozdil je jaksi cena - Terratec se da sehnat za 2.500,- kdezto Audiotrak aspon dvakrat tolik
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

Dobře, ale zajímá mě rozdíl nebo co je lepší Prodigy 7.1 nebo Audigy 2 ZS či snad Prodigy 192?
    Dandy

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

Prodigy 192 se vyhni obloukem a Audigy taky pokud chces nahravat..
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

Tak jinak, potřebuju zvukovku, která má ASIO ovladače a velmi nízkou latenci pro hru na el. kytaru v domácích podmínkách. Když už budu kupovat kartu za několit tisíc, bylo by dobrý abych to využil i pro DVD a hry takže systém 7.1. Ve zvukovkách se vůbec nevyznám takže poraďte, co teda koupit.
    Dandy

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

myslim, ze to vyplynulo z kontextu, kup Terratec Aureon Space 7.1 za ~2.800,- u www.czechcomputer.cz, nemaji ji v ceniku, napis jim mail, oni ti ji sezenou, pak ji jednoduse preflashujes na Audiotrak Prodigy 7.1, tim padem budes pouzivat drivery Audiotraku, ktery jsou mnohem lepsi nez ty od Terratecu.. ASIO 2.0, GSIF, DirectWire, real time VST pluginy atd. plus mas normalne 5.1 kartu na DVD a Sensaura algoritmy na prostorovy zvuk ve hrach.. nic lepsiho neporidis..

Member mince
    Vliv
    267

Standardní

take doporucuji aureon 7.1 space,dobra cena a kvalita,narozdil od audigy,da se sehnat treba na http://www.compos.cz/Default.asp?CatID=1896

Standardní

Díval jsem se na stránky Terratecu a nikde ani zmínka o ASIO nebo latenci. Je to pro mě důležitější, než bůh ví jak špicová kvalita zvuku. Potřebuju např. v RT playeru v reálu měnit zvuk kytary, proto ta nízká latence. Měla by to umět i MAYA 44, MAYA 7.1.
    Asi nakonec vezmu Prodigy 7.1. Je to špatná zvukovka?
    Dandy

Standardní

... ty chces pouzivat softverovo emulovane efekty na gitaru

Ak hej tak potom ti moze byt s prepacenim jedno v akej kvalite to nahras ... je to humus sam o sebe - tie efekty. To uz praobycajna zasumena ZOOMka 606 je na tom omnoho lepsie

Standardní

Blbost, měl jsem možnost si to poslechnout u pár lidí a zvuk je super. Netvrdím, že se to vyrovná nějakýmu kombu za 8000 kč, ale s tím asi těžko budu přehrávat DVD a hry. Zkusils někdy efekty v Cubase?
    Dandy

Standardní

... no ja nie som gitarista ... ja som klavesak, ale nas gitarista uz vyskusal strasne vela tych efektovacich programov a zaver je jednoduchy ... je to O NICOM ... nakoniec si kupil zoomku, ale ajj tu onedlho vyhodi a kupi si kombo a k tomu efekt aspon za neakych 15.
    Ta zoomka je na live hranie este ako tak dobraa, ale na nahravaniee - hrozaaaa ...

BTW: Ak to myslis aspon trochu vaznee ZABUDNI na softverove gitarove efekty. Na nahravanie pouzivame CakeWalk + efektove pluginy ... ale len na spev, trochu na klaves ... na gitaru a basu v ziadnom pripade ... max tak EQ a rozne upravovace dynamiky

BTW2: ak mas 20 rocnu Jolanu zdedenu po dedovi ... nic som nepovedal Kazdy neak zacinal

Standardní

Tak by možná měl vyzkoušet Amplitube a asi by se divil. Ale já nejsem zase tak náročnej. Kytaru mám obyč. Fokus, kterou jsem si koupil po letech hraní na starou, ale hodně starou špaňelku. Žádnou kapelu zakládat nebudu. Vystačím si sám jak na kytary, tak i basu a bicí. Zpěv po mě nikdo nemůže chtít.
    Dandy

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

Citace Původně odeslal dandy
    Díval jsem se na stránky Terratecu a nikde ani zmínka o ASIO nebo latenci. Je to pro mě důležitější, než bůh ví jak špicová kvalita zvuku. Potřebuju např. v RT playeru v reálu měnit zvuk kytary, proto ta nízká latence. Měla by to umět i MAYA 44, MAYA 7.1.
    Asi nakonec vezmu Prodigy 7.1. Je to špatná zvukovka?
    ze to Terratec nema na strankach neznamena, ze to neumi, to za prve a zadruhe ti rikam ze z toho budes mit Prodigy 7.1, cili ovladace Audiotraku, takze se na nejakej Terratec muzes uplne vykvaknout.. ty karty jsou identicky co se tyce hardware a latenci urcujou ovladace, nechapu proc bys mel vyhazovat vic nez dvakrat vetsi penize za tu samou kartu akorat v baleni s napisem Audiotrak misto Terratec.. teda jestli si tu krabici nehodlas vystavovat na skrini a Terratec napis by se ti nehodil do pokojicku tak jako Audiotrak.. a i v tom pripade doporucuju radsi nechat si vytisknout plakat s logem Audiotrak a dat si ho na zed - i to totiz vyjde levnejc nez kupovat jejich kartu

Standardní

Projel jsem půl internetu a už jsem se lecos o tom Aureonu 7.1 dozvěděl. Nemyslím si ale, že latenci dělají ovladače, určitě na tom mají svůj podíl, ale hlavní tíhu nese hardware. Souhlasím, že jsou obě karty skoro totožný a nejspíš do toho TerraTecu půjdu. Zajímalo by mě ještě tohle. Zjistil jsem, že při nastavení bufferu na velikost 800 samplů při 96 kHz je latence 8 msec, pokud snížím kHz na 48 tak to je až 17 msec, což je zajímavý, že to jde nahoru. Teprve při zmenšení velikosti bufferu latence padá. Mám to opsaný přímo ze screenshotu panelu Aureonu. Potřebuju se dostat někam ke 3 msec a mám Tualatina 1,3 Ghz. Utáhne to comp bez trhání?
    Dandy

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

dobre, nejen ovladace, ale i typ pouziteho controlleru, coz je tady Envy24HT tak jako na spouste jinych karet teto kategorie, pak uz je to JEN na ovladacich, operacnim systemu, PCI sbernici a BIOSu.. jestlize mas Tualatina, mel bys byt co se tyce PCI za vodou (predpokladam chipset od intelu).. jinak latence nezalezi ani na hrubem vykonu CPU.. proc klesa se zvysovanim sampleratu? protoze do stejne velikeho bufferu se vejde stejny pocet samplu, ovsem u vyssiho sampleratu to znamena kratsi casovy usek, to je logicke..

Standardní

Tak jo. Můžeš mi ještě prosím tě poradit, jak teda flashnu ty ovladače za Prodigy 7.1. Našel jsem v tomhle fóru odkaz na stránky, kde je to tak nějak popsaný, ale angličtina není zrovna moje silná stránka. Budu k tomu potřebovat nějaký flashovací program? Kde ho najdu? Nerad bych hned zmrtvil novou kartu. Kdyby jsi to mohl popsat trochu podrobněji, budu jenom rád.
    Dandy

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

stahnes flashovaci utilitku + image -> http://www.forgotten-realms.cfl.pl/o.../bin/eeprw.zip, rozbalis a ulozis na disk pokud mas nejaky disk na FAT, nebo v horsim pripade na disketu.. nabootujes win9x startovaci disketu, najdes rozbalene soubory, zalezes do adresare 'eeprwa' (dulezite! nespoustet stylem 'eeprwa\eeprwa.exe', ale hezky nejdriv 'cd eeprwa'), spustis 'eeprwa.exe' a ten ti tu kartu automaticky preflashuje firmwarem Audiotraku, pak restartujes a musis nainstalovat ovladace k Prodigy 7.1, ktere si stahnes ze stranek Audiotraku, tot vse, nic sloziteho

Standardní

Dík. Pár dní, spíš týdnů to bude trvat, než ji koupím a pak se když tak ozvu.
    Dandy

Standardní

Projel jsem asi 10 inter. obchodů a ceny nic moc. V Czech Computeru mi řekli, že tyhle karty nevedou a shánět nebudou. Nejlevnější jsem našel v Composu, ale ta cena 2898,- s DPH už neplatí, odepsali mi cenu 3121,-. U ostatních je to ještě horší, DP Comp, EShop atd. maj kolem 3500,-. Kamarád co má obchod s počítačema mi dohodí Prodigy 7.1 za 3600,-, takže jsem to vzal, protože to není špatná cena.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání