Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Zpřístupnění NTFS oddílů pro zápis

Standardní Zpřístupnění NTFS oddílů pro zápis

Mám Linux Mandrake 9.2 a nevím jak nastavit oddíly s windowsama(NTFS) pro zápis? Můžu z nich číst, ale nemůžu zapisovat a to ani když se přihlási jako ROOT.

Standardní

nelze... zapis je vysoce experimentalni a s nejvetsi pravdepodobnosti by sis odrovnal data

v 2.6 je to "vylepseny" na tolik ze muzes psat do souboru pokud nezmenis jejich velikost... takze je to furt uplne na nic
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal Wohmatak
    nelze... zapis je vysoce experimentalni a s nejvetsi pravdepodobnosti by sis odrovnal data

v 2.6 je to "vylepseny" na tolik ze muzes psat do souboru pokud nezmenis jejich velikost... takze je to furt uplne na nic
    A existuje nějakej program pro Windowsy, kterej by mohl zapisovat do oddílů Linuxu?

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Ano ale pouze pro ext2 filesystem. Nevim jak se jmenuje takze ho vygoogli nebo si dej tady search uz se o tom psalo
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

nene, da se zapisovat i na reisera... ext2fs zvlada urcite ext2 a ext3, na ten reiser existuje bud nejaky commandline shit anebo plugin do total commanderu napr...
    Photoblog | Kapela

Standardní

Zrovna jsem to cetl na rootu (nejak sem to prehlid):
    1. 1. 18:55

Potřebujete-li z Windows přistupovat na linuxové filesystémy, možná vám přijde k duhu nová verze Ext2fsd (0.20) (upozornil Adam Purkrt).
    Johanka <johanka (zavináč) root (tečka) cz>
    Tohle jsem nezkousel, ale ten plugin do TotalCommandera nejak funguje na ext2/ext3 partition, na Reisera se nedostane vubec, E2fsExplore taktez ne.

Co se tyka zapisu na NTFS, http://linux-ntfs.sourceforge.net/ je projekt ktery to obhospodaruje, sou tam patche do jadra (rada 2.6 to uz ma standardne, jinak nektere patchsety pro 2.4 taky). Cteni dobre, zapis horsi.

IMHO je nejlepsi udelat si FAT partition na presun dat.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

omg, z total commanderu se na reisera dostanes, vim to, protoze sem tyden zpet neco z total commanderu kopiroval tak tady neplacej blbosti

Kód:
      ex2fs Plugin v1.2 - Linux ext 2 and ReiserFS parttions access plugin for Total Commander
    Photoblog | Kapela

Standardní

omg, z total commanderu se na reisera dostanes, vim to, protoze sem tyden zpet neco z total commanderu kopiroval tak tady neplacej blbosti

Kód:
      ex2fs Plugin v1.2 - Linux ext 2 and ReiserFS parttions access plugin for Total Commander
    Hmmm to se musim podivat co mam za verzi a vyzkouset to - ale bude to asi vic nez rok stare...
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Fiha to reiserfs je me novinka, konecne se dostanu na linux partisnu z winu
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Member
    Vliv
    268

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel

Kód:
    Hmmm to se musim podivat co mam za verzi a vyzkouset to - ale bude to asi vic nez rok stare...
    Jak uz jsem kdesi psal, mam uz starou verzi tohoto pluginu a cteni z reisera mi de, ale je to silene pomale asi tak 100B/s.

Pokud vim tak tento plugin umi pouze cist a ja bych si radsi s programy ve win ktere zapisuji do linuxovych oddilu radsi nehral. Prece jenom windows je windows.
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Standardní

mno ja nahraval asi 600MB a jelo to celkem obstojne...
    Photoblog | Kapela

Standardní Re: Zpřístupnění NTFS oddílů pro zápis

Citace Původně odeslal MEluZíNa
    Mám Linux Mandrake 9.2 a nevím jak nastavit oddíly s windowsama(NTFS) pro zápis? Můžu z nich číst, ale nemůžu zapisovat a to ani když se přihlási jako ROOT.
    Zkus cesky projekt http://www.jankratochvil.net/.
    Ja NTFS nemam, takze nepovim, jak to funguje, ale psali o tom v Computeru, takze to musi byt trosku obstojne

Citace Původně odeslal dekon
    psali o tom v Computeru, takze to musi byt trosku obstojne
    mno, bez komentare
    Photoblog | Kapela

Member
    Vliv
    268

Citace Původně odeslal dekon
    Citace Původně odeslal MEluZíNa
    Zkus cesky projekt http://www.jankratochvil.net/.
    Ja NTFS nemam, takze nepovim, jak to funguje, ale psali o tom v Computeru, takze to musi byt trosku obstojne
    Boze muj, to doopravdy nekdo vubec cte? Ja si ho pred necelym rokem predplatil(jenom 750Kc+knizka) a uz se tesim ze mi prestane chodit. Casto ani casopis neotviram. Proc? Computer nema na to aby si zaplatil opravdu dobre redaktory. Kdyz to tak pozoruji, tak predevsim v testech se prakticky nic nemeni. Pouziji CTRL-C, CTRL-V a zmeni nazvy. Z tech jejich radoby clanku se clovek nic nedovi, spis pusobi dezinformacne. A cedecko. O tom radsi az priste.
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Citace Původně odeslal hpcpg
    Boze muj, to doopravdy nekdo vubec cte? Ja si ho pred necelym rokem predplatil(jenom 750Kc+knizka) a uz se tesim ze mi prestane chodit. Casto ani casopis neotviram. Proc? Computer nema na to aby si zaplatil opravdu dobre redaktory. Kdyz to tak pozoruji, tak predevsim v testech se prakticky nic nemeni. Pouziji CTRL-C, CTRL-V a zmeni nazvy. Z tech jejich radoby clanku se clovek nic nedovi, spis pusobi dezinformacne. A cedecko. O tom radsi az priste.
    S tim si prijd postezovat na IRC treba k MadCapovi a uvidis

Jinak, zkousel jsem ten plugin, sice jsem videl spravne adresare a soubory, ale kazdy mel par nul ve velikosti navic, takze sem mel disk o velikosti stovek TB
    Nebudu se s tim uz dal srat, fakt to nepotrebuju.

Jinak jsem si vsiml (mam 2 reiserfs partitions obe cca 10GB), ze jejich struktura je uplne jina, kdyz jsem na to pustil reiserfsck tak mely kazda uplne jiny pocet zaznamu ve strukture (kazdou jsem vytvarel v uplne jinym systemu - ale obe by mely byt verze 3.6)

Standardní

Dík, stáhnul jsem ten plugin a ten funguje v pohodě...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání