Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 48

Téma: Fedora Linux?

Standardní Fedora Linux?

Kamoš mi poradil túto distribúciu a skôr ako začnem študovať ich stránku a dokumentáciu, chcel by som poprosiť o nejaké info, ak s ním má niekto skúsenosti. Čo som zistil, tak je to nejaký klon Red Hatu ale viac toho neviem.
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Melo by to byt pokracovani RH, ale jak to bude s podporou nikdo zatim presne nevi. Radsi vem neco jinyho. Posledni rozumne funkcni RH byl 7.3, pak prisli rychle v8 a 9 a pak konec (respektive budou delat jen komercni verzi a fedora by mela bejt takova jejich testovaci platforma).

Member
    Vliv
    268

Standardní Re: Fedora Linux?

Citace Původně odeslal Wizzard
    Kamoš mi poradil túto distribúciu a skôr ako začnem študovať ich stránku a dokumentáciu, chcel by som poprosiť o nejaké info, ak s ním má niekto skúsenosti. Čo som zistil, tak je to nejaký klon Red Hatu ale viac toho neviem.
    Nemam s ni prakticke zkusenosti, ale myslim, ze jako pokracovatel RH by to mohla byt slusna distribuce. Nevim jak tebe, ale me chybejici podpora ani moc netrapi.
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Standardní

Par lidi kolem me Fedoru pouziva a je s ni spokojeno. Dokonce bych si troufl rict, ze bude na urovni posledniho Mandraku, jenom zamerena trochu na pokrocilejsi uzivatele (ne teda na lamy jako MDK).
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Par lidi kolem me Fedoru pouziva a je s ni spokojeno. Dokonce bych si troufl rict, ze bude na urovni posledniho Mandraku, jenom zamerena trochu na pokrocilejsi uzivatele (ne teda na lamy jako MDK).
    Fedora vznikla kvuli použivani obchodni znamky RH .Fedora core1 je vic konzervativnejsi nez Mandrak ,protoze nejsou kvuli licenci moc podporovany multimedia a i jine (ty si musis stahnout z http://yarrow.freshrpms.net ve forme balicku). Nekdy na jare ma vyjit nova core 2 s jadrem 2.6.x,. Jinak Redhat na Fedoru presunul nejake svoje vyvojare a proto je to stale RH ale s jinym jmenem.ale hlavne na Fedore pracuje mnoho svobodnych vyvojaru,kteri i pred tim prispivali odladenymi programy. Proto to vypada že to bude podobný vyvoj jak u Debianu. Jinak poznatku z Fedory pouziva RH ve sve placene profi enterprise distribuci. Takže si myslím že obavy o vyvoj Fedory mit nemusime. Jinak ja Fedoru mam na desktopu a jsem vice než spokojen. Jo jeste neco ve Fedore se zacal pouzivat novy system spravy balicku neco jak apt v debu a jmenuje se yum . Yum jsem zkousel a taky funguje velmi dobre.
    Gigabyte GA-7N400 Pro2(rev.2), Barton XP2500@XP3000(10,5x200), Club 3D Radeon 9000Pro, Kingmax 512MB/PC400, SB Live 5.1, Seagate Barracuda 160GB SATA, DVD Toshiba 16x, CD-RW Teac 54E 4x4x32, Ethernet Realtek 1Gb, TView99, iLink 1394,monitor NEC MultiSync FP950 19\".

Standardní

No to jo hezky, ale porad je to rpm-based distro vedouci k dependecy-hell :muhehehe:
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

iným slovom, pre Linux lamy zrejme radšej Mandrake

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    No to jo hezky, ale porad je to rpm-based distro vedouci k dependecy-hell :muhehehe:
    To je sice tvuj nazor a nikdo ti ho nebere,ale ja tvrdim, že je to otázka zvyku a abychom se jeste nedivili (v kladnem). Jen tak mimochodem RH vzdycky urcoval smer vyvoje distribuci at s tim souhlasis nebo ne. Ruzne ficaturky postupne prebrali i jine distra. Jinak treba uvidime jak to dopadne u zatracovaneho UTF8,ktere vetsina linuxaku moc nemusi,ale je to asi jedina cesta jak se sjednotit jak mezi sebou (distra) tak s jinymi os. Souhlasit nemusis ale to je tak asi vsecko co proto muzes udelat.
    Gigabyte GA-7N400 Pro2(rev.2), Barton XP2500@XP3000(10,5x200), Club 3D Radeon 9000Pro, Kingmax 512MB/PC400, SB Live 5.1, Seagate Barracuda 160GB SATA, DVD Toshiba 16x, CD-RW Teac 54E 4x4x32, Ethernet Realtek 1Gb, TView99, iLink 1394,monitor NEC MultiSync FP950 19\".

Standardní

iným slovom, pre Linux lamy zrejme radšej Mandrake
    Ale ne ja bych to tak dramaticky nevidel, ja jsem treba mel nekolikrat Mandraka nainstalovaneho,ale vzdycky jsem se vratil k RH. Ale ne kvuli tomu,ze by se mi nelibil ale proste na RH jsem si uz zvyknul. Jak na jeho prednosti tak i nedostatky. Mandrak proste podporuje vice programu tj. vyrabi vice balicku,ale to neznamena ze si je na RH nemuzes sam bud udelat a nebo si je na netu najit. Jinak na svem privatnim serveru mam White box enterprise 3 je to uplne to same jak placeny RH enterprise 3 ale bez loga RH , na dvou desktopech mam Fedoru core 1 multimedialně doinstalovane a jsem max. spokojeny. Jo na notasi mam ocesanou verzi RH7 s IceWM . Všechno jde kdyz se chce doupravit si k obrazu svemu.

Standardní

RH ma jednu vyhodu: pracuje u nej (a taky dava praci a hleda nove) mnoho opensource vyvojaru, kteri se podileji na vyvoji klicovych aplikaci pro desktop, kernel i ostatni system (jenom si spocitejte kolik jejich vyvjoaru dela na nejake casti Gnome). Ma trochu podobnou filozofii jako Ximian, ktery taky zamestnava dost vyznamnych opensource vyvojaru. Takze firma je to dost dulezita pro rozvoj trhu (i kdyz si ted nejsu jisty, jak to dopadlo po oddeleni Fedory - kteri vyvojari zustali a kteri se oddelili).

No kazdopadne je to porad zalozene na RPM (ja to tak nenavidim ), taky jsem dlouho delal s rpm-based distrem. Je mi jasne ze v RH asi nebudou takove problemy jako v SuSE, pokud jsou k dispozici kvalitni balicky (a zrovna u Fedory bych si troufl rict, ze urcite budou, to je taky hlavni duvod proc se od RH oddelili).

RH desktop je v mnoha smerech revolucni (taky aby ne, kdyz tam pracuji takovi lidi), treba UTF-8 se me zalibilo, protoze to konecne povede k standardizovani kodovani (a hlavne ze GTK2/Pango je kompletne postavene UTF-8, cehoz ja taky poradne vyuzivam).

Standardní

RPM je spatne a spravit to muze akorat urpmi nebo podobne... jinak je naprosto nepouzitelny... v tomhle jasne vede debian (kterej ma zas ale o poznani pomalejsi produkci balicku )

2miki: to, ze sis zvykl na RH neznamena ze jne nejlepsi pro lamy... MDK ma krasne udelane frontendy a velkou podporu, to u RH nehrozi... tak jak uz nekdo rekl, posledni prijatelny RH byl 7.3, zbytek uz je proste balast...

.. na druhou stranu musim uznat, ze Fedora jde spravnym smerem
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal Wohmatak
    RPM je spatne a spravit to muze akorat urpmi nebo podobne... jinak je naprosto nepouzitelny... v tomhle jasne vede debian (kterej ma zas ale o poznani pomalejsi produkci balicku )

2miki: to, ze sis zvykl na RH neznamena ze jne nejlepsi pro lamy... MDK ma krasne udelane frontendy a velkou podporu, to u RH nehrozi... tak jak uz nekdo rekl, posledni prijatelny RH byl 7.3, zbytek uz je proste balast...

.. na druhou stranu musim uznat, ze Fedora jde spravnym smerem
    ja jsem nikdy netvrdil že RH nejlepší.
    Jeste mi konkretne vysvetli co je ten balast po RH7.3 To vetšinou pisi lidi co nemaji s RH zadne zkusenosti a rikaji ze jedna pani povidala a tak se presne roznaseji famy. Proc je RH jednou z nejvetsich a nejuznavanejsich linuxovych firem. Asi ne kvuli tomu ze je pouzivam ja nebo co reknu ja nebo ty ,ale stoji za nema vysledky ktere je samy hodnoti. A myslim ze dobre. Problem je v tom ze Deba nebo gento nebo jine kvalitni distribuce nikdo neda na podnikove site a muzou byt sebelepsi. Proste velke firmy nabizeji reseni a to se pocita. Je uplne mimo ze obcas nejaky program nekde zablbne nebo nejake rpm rebeluje a nejde nainstalovat nic neni dokonale ani balickovace jinych distribuci. Sahni si na srdce jestli by si za to svoje tvrzeni dal ruku do ohne. Navic pracujes v linuxu tak mas svobodnou volbu co budes pouzivat. Nemam rad nemistne hrdinske kritiky,kteri vsemu rozumi a vsude byli. Ja jsem s Redhatimi distry a jejimy klony spokojeny. Je fakt že instalace je moloch ale da se ukocirovat kdyz to treba instalujes na nejaky servrik das tam jen to co konkretne chces. Navic nevim jak Vam ale zda se mi ze doba 386/486/pentii1 je uz pryc a hardisky se dnes pouzivaji a pocitaji v radech GB, takze se na nejake misto moc nemusim divat a nainstaluji si co chci a chci vyzkouset. Navic detekce a podpora hardware je vyborna vetsinou vsechno fachci jiz po instalaci bez dalsiho nastavovani.
    ps: nejsem placeny firmou RH

Standardní

tak te musi nejak jinak uplacet nebo nevim proc vypoustis takovy bludy
    myslim, ze jedinej kdo tu dela hrdinskou kritiku ses ty... jak dlouho jsi pouzival debian? nebo nedej boze gentoo a zajimalo by me jak do hloubky jsi sel aspon u toho mandraku...

ja osobne mel v kazdym distru problemy s RPMkama... a nebyt PLD tak jsem na debian presel 3x driv nez jak se stalo... vis, ono je to o tom, ze programy vychazeji ve zdrojacich a logicky potom kazde distro, ktere pouziva zdrojaky je na tom v produkci balicku lepe.... protoze ho staci zaradit na sync server a dal se s tim nemusi stvat.... kdezto kolem predkompilovanych balicku je hafo prace...

a co byl po 7.3ce balast? absence jakehokoli rozumneho updatovaciho systemu, absence prehravacu mp3 apod... to jsou podle me naprosto zasadni veci... ja osobne skoro s nicim jinym nepracuju
    Photoblog | Kapela

Standardní

Joj, tak RH nema zase tak velke zastoupeni v podnikovych sitich, velky kus mu ukrajuji SuSE s Enterprise serverem a Debian, ktery jako distro doporucuje hodne lidi pro takoveto nasazeni. Po nedavnem utoku par lidi/firem/uzivatelu premigrovalo, ale na Slackware, ne na RH ani SuSE !!!

Standardní

Zacina tady docela slusny flamewar, musim take prihodit polenko do ohne

Na RPM distribuci (konkretne RedHat Manhattan, 5.1 tusim) jsem "vyrustal". Postupne jsem prichazel na nejake neduhy ale nejak extremne mi to nevadilo. Pak jsem se dostal na sit a drivejsi male potize se zmenily na giganticke. Nainstalovat slo bez potizi 10% stazenych RPM balicku zbytek hlasil zavislosti, ktere sly jen obtizne resit (hlasily treba jmana souboru, ktera chybi ale uz ne jmena balicku) a kdyz po mne chtela zavislost zavislosti instalovaneho balicku xyzlib.so tak jsem to vetsinou vzdal. Pouzivani -nodeps a -force zase casto vedlo k potizim. Pozdeji vznikly nastroje jako urpmi ovsem ty stale neresily radu problemu (pokud rpm balicek existoval jen pro verzi 6 tak v 7 nesel nainstalovat a podobne).

Cim hloubeji jsem pronikal do taju linuxu tim vetsi potize mi RPMy delaly. Dle murphyho zakonu, pokud jsem chtel QT frontend tak byl RPM s GTK frontendem. Kdyz jsem chtel podporu Postgree ale ne MySQL - mel jsem smulu. Apache s podporou SSL? mplayer s aalib? Tudle nudle. Sosej zdrojaky a prekladej si to sam. No super ale kdyz jsem neco prelozil a naisnataloval rucne tak to nadelalo v zavislostech uz uplnou paseku.

Dale RPMka byle prekladany vetsinou pro 586 a mne bylo lito ze nevyuzivam optimalizaci pro svuj procesor. Lide sice tvrdili, ze to nema zadny vliv ale kdyz jsem si to vyzkousel tam muzu myslim s cistym svedomim prohlasit, ze to vliv ma. Ne nejak zasadni ale citelny.

No a nakonec mne stvalo, ze kdyz vysla nova verze systemu a clovek chtel novy software tak se musel preinstalovat (upgrade na systemu s mnozstvim vlastnich baliku atd. u mne neprobehl nikdy korektne).

Jednoho krasneho dne jsem si precetl o Gentoo (uz ani nevim kde), ze resi vsechny vyse uvedene potize. Vyzkousel jsem a jsem maximalne spokojeny uz temer 2 roky Happy end jak vysity

Disclaimer: Vyse jsou uvedeny me osobni zkusenosti a pocity. Nechci nikomu nic vnucovat, jen ukazat tem, kteri maji s RPM podobne zazitky jako ja ze reseni existuje Zamerne jsem se nepoustel do dalsich veci (jako cistota init scriptu a podobne).

Standardní

mno, k tomu neni co dodat hezky sepsano... byt tohle forum na YaBB SE tak mas ode me + )
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal miho
    Zacina tady docela slusny flamewar, musim take prihodit polenko do ohne

Na RPM distribuci (konkretne RedHat Manhattan, 5.1 tusim) jsem "vyrustal". Postupne jsem prichazel na nejake neduhy ale nejak extremne mi to nevadilo. Pak jsem se dostal na sit a drivejsi male potize se zmenily na giganticke. Nainstalovat slo bez potizi 10% stazenych RPM balicku zbytek hlasil zavislosti, ktere sly jen obtizne resit (hlasily treba jmana souboru, ktera chybi ale uz ne jmena balicku) a kdyz po mne chtela zavislost zavislosti instalovaneho balicku xyzlib.so tak jsem to vetsinou vzdal. Pouzivani -nodeps a -force zase casto vedlo k potizim. Pozdeji vznikly nastroje jako urpmi ovsem ty stale neresily radu problemu (pokud rpm balicek existoval jen pro verzi 6 tak v 7 nesel nainstalovat a podobne).

Cim hloubeji jsem pronikal do taju linuxu tim vetsi potize mi RPMy delaly. Dle murphyho zakonu, pokud jsem chtel QT frontend tak byl RPM s GTK frontendem. Kdyz jsem chtel podporu Postgree ale ne MySQL - mel jsem smulu. Apache s podporou SSL? mplayer s aalib? Tudle nudle. Sosej zdrojaky a prekladej si to sam. No super ale kdyz jsem neco prelozil a naisnataloval rucne tak to nadelalo v zavislostech uz uplnou paseku.

Dale RPMka byle prekladany vetsinou pro 586 a mne bylo lito ze nevyuzivam optimalizaci pro svuj procesor. Lide sice tvrdili, ze to nema zadny vliv ale kdyz jsem si to vyzkousel tam muzu myslim s cistym svedomim prohlasit, ze to vliv ma. Ne nejak zasadni ale citelny.

No a nakonec mne stvalo, ze kdyz vysla nova verze systemu a clovek chtel novy software tak se musel preinstalovat (upgrade na systemu s mnozstvim vlastnich baliku atd. u mne neprobehl nikdy korektne).

Jednoho krasneho dne jsem si precetl o Gentoo (uz ani nevim kde), ze resi vsechny vyse uvedene potize. Vyzkousel jsem a jsem maximalne spokojeny uz temer 2 roky Happy end jak vysity

Disclaimer: Vyse jsou uvedeny me osobni zkusenosti a pocity. Nechci nikomu nic vnucovat, jen ukazat tem, kteri maji s RPM podobne zazitky jako ja ze reseni existuje Zamerne jsem se nepoustel do dalsich veci (jako cistota init scriptu a podobne).
    Jo jasne to s tebou souhlasim ale ven to z druheho hlediska sprava vice pocitacu v siti aktualizace,kdyby mel clovek vsechno kompilovat tak by si to asi pekne zkomplikoval , clovek je od prirody lenoch proto jde cestou nejmensiho odporu. Distra typu Gento jsou urcite skvele ale na spravu tak jednoho kompu.
    Když musiš stale opravovat nejake chyby na které se prijde tak prece je balickovaci system lepsi i když treba neni zrovna moc košer jako je ten od RH. Ale jak jsem psal výše jde to k lepšímu. Moc by se mi nechtelo stale kompilovat a kompilovat až do totalniho zkompilovani. Na to neni treba ve firemni siti ani cas a ani chut.
    Po instalaci fedory se mi natahlo automaticky jadro pro Athlona a je to sakra znat nez kdyz jsem mel normal jen i686, v tom mas pravdu, ze co je optimalizovane jede lip. Proste fedora jede lip a rychleji na stejnem hw nez na RH9
    S temi balicky co ti chybi to neni pravda. Doba i vyvoj trochu pokrocil. Pokud ti skutecne nejake chybi a RH nebo Fedora je nepodporuji, daji se stahnou primo z netu hotove i se zavislostmi,knihovnami a ja nevim co vsechno. Takze se nemusis nijak vysilovat kompilovanim = komplikováním .Staci spustit bud apt nebo yum. Ale kompilovat muzes klidne dal i ve Fedore to ti zde nikdo nezakazuje vzdyt je to taky jeste linux nebo ne? Jinak nic proti kompilacim nemam ,taky dokompilovávám podporu pro inet. telefonii na jednom routru za kterym je sit za NATem a musim to delat pokazde když vyjde nove jadro teda ,když se objevi nejaka chybka. Ale je s tim dalsi prace navic. A vovovotom to je!!
    http://yarrow.freshrpms.net/
    http://atrpms.physik.fu-berlin.de/dist/fc1
    zadny flamewar tady neni jen takova mala diskuze s kolegy ...doufam,že bude věcná a že si z ni vezmeme všichni ponaučení a nebudeme tady vest žabomyší válku ,ktere distro je to nejlepší (jako mali kluci)

Standardní

tys videl portage leda tak z vlaku ne?
    emerge sync && emerge -UD world je hrozne tezky na spravu este nedej boze na vice pocitacich
    stejne tak u debianu apt-get update... a jedem... debiana bych favorizoval na poli predkompilovanych distribuci... i kdyz dokonaly urcite neni
    Photoblog | Kapela

Standardní

Wohmatak Ja kdyz uz tak emerge -k xyz (mozna -kg s gentoo jsem stravil necelejch 8 hodin, nez jsem ho zase smazal kvuliva initsysv bordelu )

miki
    Proste fedora jede lip a rychleji na stejnem hw nez na RH9
    Jenze lip a rychleji znamena porad dost pomalu a hur ve srovnani se Slackem nebo predkompilovanym Gentoo a o kompilaci v RPM distrech bych radsi pomlcel, protoze to je skutecny peklo

Let's flame
    A64 3000+, MSI K8TNeo-FIS2R, 512MB PC3200(A-Data), Sapphire Radeon 9550 128MB i bit, HDD 1x Barracuda 120GB, 1x Samsung 120GB, 2x Samsung 160GB, 350W Fortron, LCD 17\"Acer AL712, DVDRW LG GSA-4160B, Ubuntu linux

Standardní

tak te musi nejak jinak uplacet nebo nevim proc vypoustis takovy bludy
    myslim, ze jedinej kdo tu dela hrdinskou kritiku ses ty... jak dlouho jsi pouzival debian? nebo nedej boze gentoo a zajimalo by me jak do hloubky jsi sel aspon u toho mandraku...

ja osobne mel v kazdym distru problemy s RPMkama... a nebyt PLD tak jsem na debian presel 3x driv nez jak se stalo... vis, ono je to o tom, ze programy vychazeji ve zdrojacich a logicky potom kazde distro, ktere pouziva zdrojaky je na tom v produkci balicku lepe.... protoze ho staci zaradit na sync server a dal se s tim nemusi stvat.... kdezto kolem predkompilovanych balicku je hafo prace...

a co byl po 7.3ce balast? absence jakehokoli rozumneho updatovaciho systemu, absence prehravacu mp3 apod... to jsou podle me naprosto zasadni veci... ja osobne skoro s nicim jinym nepracuju
    jestli je meritko kvality distribuce to, ze ti chybi kodek mp3 tak to neni o cem dal diskutovat ,kdyby si se radeji misto zbytecnych zavadejicich odpovedi trochu porozhledl po netu Ja zas cemu ty rikas prace rikam zabava. Praci mam trochu jinou nez si hrat s multimedii, ale budiž. Neber si to nejak osobne,ale podle toho se odvijeji i kriteria na operacni system,ktery si nainstaluji.

Standardní

co je podle tebe prace? na pocitaci?
    pokud nepocitam CAD nebo naky 3D studia tak v podstate nic nake to datlovani do wordu apod... a OpenOffice pro vsecky distra v podstate stejny (az na Ximian patche)

navic to, ze s necim pracuju neznamena, ze na tom delam praci zopakuj si cestinu

a pokud by sis laskave uvedomil o cem se tu bavime, tak to je distro pro zacatecniky.... chci videt jak zacatecnikovi vysvetlujes co si ma kde stahnout a jak to nainstalovat aby si vubec mohl prehrat MP3ky
    a jeste mu pak vysvetluj proc je to zrovna v tom distru ktery si mu doporucil tak zkurvene
    a kdyz uz jsme u toho, vsimej si toho kouzelneho slovicka "apod." za slovem prehravacu MP3.... tam toho chybi podstatne vice

a co se tyce kriterii, ty mam jasna - stabilita, rychlost, jednoducha updatovatelnost...
    ... a ani v jednom mi nevyjde RH lip nez gentoo
    Photoblog | Kapela

Standardní

heh, mne sa nepodarilo na MDK 8.2 ani rozbehať XMMS, vlastne behať behá, ale pri prehrávaní nie je nič počuť, a okrem toho geometria monitoru je úplne odlišná od Winu, tak sa snažím niekde nájsť utilitu na nastavenie refreshu. s textovými súbormi sa hrať nebudem, lebo ani neviem ako sa otvárajú

Standardní

heh, mne sa nepodarilo na MDK 8.2 ani rozbehať XMMS, vlastne behať behá, ale pri prehrávaní nie je nič počuť, a okrem toho geometria monitoru je úplne odlišná od Winu, tak sa snažím niekde nájsť utilitu na nastavenie refreshu. s textovými súbormi sa hrať nebudem, lebo ani neviem ako sa otvárajú
    asi mas stahlej mixak.... aumix by to mel resit nebo naky ten gnome-volume-<cosi> opuzij TAB completition

a co se tyce nastavovani refreshe, viz. FAQ a lopanuv post... krasne popsano a sic budes muset upravovat konfigurak, neni to nic tezkyho...
    jinak xf86cfg a rucne nastavit... ovsem musis mit spravne vyplneni horizontal a vertical refresh rate rozsahy ci co to tam byva....
    Photoblog | Kapela

Standardní

No hezky sepsano, miho

Jinak tady se musim zastat Debianu, ktery si myslim ze pro spravu a nasazeni ve velkych sitich je asi nejlepsi z predkompilovanych distribuci. Kdyz se podivam, kolik se mne toho v unstablu kazdy den updatuje, tak nabyvam pocitu, ze je to asi nejlip aktualizovany distro (no, zhruba tak na urovni gentoo, ale porad ma lepsi security updaty). Pouzivam ho na serveru, kde nasazeni gentoo by bylo velmi obtizne (maly vypocetni vykon, maly disk), v tomhle je Debian proste best. Jenom je skoda toho utoku pred mesicem (njn, proste i ty Debianovske masiny nebyly updatovany == lidska blbost).

Standardní

a pokud by sis laskave uvedomil o cem se tu bavime, tak to je distro pro zacatecniky.... chci videt jak zacatecnikovi vysvetlujes co si ma kde stahnout a jak to nainstalovat aby si vubec mohl prehrat MP3ky
    a jeste mu pak vysvetluj proc je to zrovna v tom distru ktery si mu doporucil tak ***
    a kdyz uz jsme u toho, vsimej si toho kouzelneho slovicka "apod." za slovem prehravacu MP3.... tam toho chybi podstatne vice
    Tak v tomhle s tebou souhlasim, ja jako zacatecnik bych si asi neporadil.
    Ted uz mozna jo, ale uplne na zacatku, kdy sem ani nevedel co to je GNOME atd. bych asi jen tezko dokazal rozjet Mp3 na RH

Mne osobne ani nevadi, ze RH se zajima uz jen o ten svuj Enterprise Server (nebo jak se to vubec pise ), protoze ja mam svyho Mandrakeho a i kdyz me nekdy stve RH bych nebral.

Pred nedavnem jsem premyslel, ze zkusim Debian, ale asi to necham na pozdejc

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání