Surne zhanam nejaky text k tejto teme. Prave prebieham google, ale zatial nic moc, tak ak mate nejake linky alebo nieco co by mi pomohlo tak to sem please dajte.
Dikes
Surne zhanam nejaky text k tejto teme. Prave prebieham google, ale zatial nic moc, tak ak mate nejake linky alebo nieco co by mi pomohlo tak to sem please dajte.
Dikes
- When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.
- Being happy insn't having everything in your life be perfect.
a jakou sit/co na ni chces optimalizovat ?
Pocitacovu siet a potreboval by som skor nieco take teoreticke. Nieco kde by troska obsiahlejsie obkecavali jednotlive metody.
jezis
a chces optimalizovat ethernet nebo chces optimalizovat Frame Relay nebo IP routovani nebo chces optimalizovat 500pc spojenejch 60ti hubama ?
Řekl bych, že to potřebuje na semestrálku nebo něco podobného![]()
Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.
pak je to doufam jeho semestralka ne nase![]()
jj, je to do prace. Zadanie je v nadpise, nic viac ja k tomu nemam (nepytajte sa preco, je to moc dlhe a vysvetlovat to tu nebudem), takze je pole otvorene. Nejaky ten text by k tomu pomohol, ale ak sa neda tak to napisem sam, ved sa v tom trocha vyznam![]()
.
Zadne linky sice z rukavu nevysypu, ale pravdu maji ti, co te upozornuji, ze zalezi na tom, co chces optimalizovat (propustnost, slozitost, spravu ... ?) a jake jsou jeji nedostatky.
Aby jsi nerekl, strucne me napadaji tyto oblasti:
- minimalizace protokolu (nejcasteji prechod a sjednoceni na jeden protokol, nejcasteji TCP/IP - tj, odbourani IPX,NETNEUI, zalezi na aplikacich a jejich konfiguraci)
- minimalizace broadcastu (segmentace na vice subnets, vhodne paterni usporadani, konfigurace klientu/DNS/WINS ...)
- pokud TCP/IP, tak nasazeni DHCP,DNS,SNMP (efektivni sprava, zamezeni konfliktu...)
- pro pristup na Inet - proxy s webcache (pro opakovane dotazy)
- samozrejme vhodny vyber a konfigurace sit. prvku (svazano s topologii)
- v neposledni rade take zabezpeceni - IDS (ruzne worms tez zatezuji nebo primo blokuji sit. komunikaci)
Myslim, ze neexistuje univerzalni navod (stejne jako optimalizuj mi auto, "protoze mi spatne jede" ). Spis bych to videl na:
- analyzu site/infrastruktury/toku dat (tj. i servery/PC/aplikace)
- identifikace problematickych/uzkych mist
- navrh (nove topologie/konfigurace)
...
Můžeš zkusit hledat QoS - Quality of Servis. To by mělo fungovat tak, že zabezpečuje priority aplikacím, pro které je třeba klíčová doba odezvy a naopak - podle konfigurace (realtime videokonference má větší prioritu, než sekretářka, která si stahuje fotky naolejovanejch siláků).
Diky za rady.
Ako som pisal vyssie, zadanie v nadpise. To je vsetko co ja viem o tom, takze je asi jedno co sa bude optimalizovat, hlavne ze tam nieco bude.
Ale aby ste nepovedali, tak asi najjednoduchsie bude pripad ze mam ethernet LAN a snazim sa tam vyriesit nejaky prob. Staci aby to bolo vseobecne, ja si uz z toho vycunem co potrebujem, ide iba o to aby som mal nejake napady.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)