Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: ASROCK 775v88+ a Radeon 9600

Question ASROCK 775v88+ a Radeon 9600

Mám problém s MB ASROCK 775v88+ Má to Via chipset PT880 a AGP slot. Když to osadím ATI kartou Sapphire s ATI Radeonem 9600, tak i když nainstaluju poslední driver VIA4in1 stažený přímo ke kartě (verze 4.49), nebo Hyperion (5.24 i starší 5.22...) ze stránek VIA, vždycky hlásí správce hardvaru chybu ve VIA CPU to AGP controler, grafiku to nevidí žádnou a instalace ATI ovladačů se v polovině zastaví. Zahlásí, že je nedostatek prostředků, nebo abych nejdřív nainstaloval VGA adaptér. Rozlišení se sice dá nastavit docela slušné, ale načítání obrazovky to je o nervy. Šnek je proti tomu závodní chrt. Nemáte s tím někdo zkušenost? mě došly nápady. Po odebrání VIA CPU to AGP se to stejně po restartu doinstaluje - opět s chybou, zákaz nic neřeší a stažení novějších ovladačů taky ne. V biosu jsem zkusil nastavit AGP jak Auto, tak 8× i 4×, Bios mám poslední verzi - 1.80.

Standardní Re: ASROCK 775v88+ a Radeon 9600

v Atinách se vůbec nevyznám, ale nejsou Hyperion spíš ovladače na mobilní GPU? Jestli jsem se seknul, tak mě pls nekamenujte
    Ještě jsi měl napsat, na jaký systém to chceš

Tady máš drivery na XP: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.24〈 =English

Měl by stačiti tento display driver https://a248.e.akamai.net/f/674/9206...-3_xp32_dd.exe

Red face Re: ASROCK 775v88+ a Radeon 9600

Nakonec jsem vyměknul. Konstatuji, že tato kombinace není vhodná. Je klidně možné, že na desce, nebo na grafické kartě je něco nakopnutého (deska je z bazaru a grafika z PC, kde odešel MB a procesor). Je fakt, že na jiném PC grafika funguje bez problému. A MB jsem nakonec osadil grafikou s Radeonem 9550. Okamžitě po výměně zmizel žlutej trojúhelník u VIA CPU to AGP, systém kartu poznal a nechal si nainstakovat drivery. Na zkoušku (bez instalace driverů jsem zkusil i stařičkou Matrox kartu a i tu systém poznal a chodila bez problému.
    Pro sebe jsem udělal závěr, že zkrátka některé kombinace nemusí fungovat.
    Nicméně díky za odpověď i poskytnuté odkazy.
    Jirka

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Gentoo 2005.0 Ati fglrx
    Založil ..::Ozzy::.. v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 15.10.2006, 12:46
  2. Srovnani 60 grafik v 16 testech - 3D hitparada (PCtuning)
    Založil Mirek v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.04.2004, 21:50
  3. XGI Volari V8 Ultra (Club3D) na 2 dny na test !NEW vysledky
    Založil Mirek v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 02.02.2004, 15:04
  4. co si mam kupit? radeon9100 alebo FX 5200
    Založil Macko v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 56
    Poslední příspěvek: 20.06.2003, 21:13

Klíčová slova k tématu