Zdravicko!
Tak odvcera som (ne)stastnym majitelom spomenutej dosky a AMD 64 3000+ a mam par postrehov ktore by mozno mohli niekomu pomoct. Pripdane ak bude mat niekto riesenia tak to pomoze mne...
1) Originalny bios u mna bol verzie 5-5. Tento bios automaticky detekoval a nastavoval MEMORY TIMING na 2T, po preflashnuti verzie 7-16 ho uz ale nastavoval na 1T co viedlo pri teste pamate k zamrznutiu systemu. Nastastie sa ako tak dalo vbehnut do biosu a nastavit ho manualne na 2T (ale az po niekolkych pokusoch). Potom uz je vsetko zasa OK. Napriek tomu je to divne.
2) Po flashnuti spominaneho biosu som sa dal na taktovanie. Hodil som tam 10x220 na default voltazi a cuduj sa svete moja pamet to zvlada. Ale vyskytol sa problem. Na zahranicnych forach to volaju UNDERVOLTING. V kocke ide o tom, ze doska pusti do procaku miesto 1.55V iba nejakych 1.35V-1.4V... Normalne som si to nevsimol, az kym sa po pretakteni neobjavili problemy so stabilitou. U mna sa tento jav vyskytne, ked urobim zmeny v biose a necham ich ulozit. Staci vsak na chvilocku vypnut a zapnut zdroj a vsetko je OK. Samozrejme do nejblizsej zmeny v biose. Podla reakcii to robi aj bios 5-5, 7-9, 7-16 a ine. Riesenie problemu som zatial nenasiel. Ak niekto vie nech sa podeli.
3) Nastavenie MAX MEMCLOCK (MHZ) na 200 ma nulovy vplyv na frekvenciu pamete sudiac podla toho, ze pri nastaveni 10x220 bezi pamet i tak na 220... Viditelna zmena nastane az po nastaveni MAX na 166. Neviem ci to tak ma byt alebo sa to prejavi az pri vyssich "FSB", ale tiez sa mi to zda divne.