Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Asus P4C800 E - Deluxe, Giga-byte 8KNXP Ultra ,Abit IC7 MAX3

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní Asus P4C800 E - Deluxe, Giga-byte 8KNXP Ultra ,Abit IC7 MAX3

Vazeny a mily,

potrebujem pomoct s vyberom novej dosky. Kedze peniaze nehraju ziadnu rolu , tak po selektivnom vybere ostaly tieto tri:

Asus P4C800 E - Deluxe
    Giga-byte 8KNXP Ultra Rev. 2.0
    Abit IC7 MAX3

Chcel by som od Vas vediet ktoru dosku by ste mi odporucili a preco , popripade ak viete o niektorej z nich ze ma urcite problemy a informacie tomu podobne velmi rad uvitam.
    Mojim favoritom je momentalne Giga-byte 8KNXP Ultra Rev. 2.0 o ktorej som tu na fore moc nenasiel.
    Zvysok zostavy vidite v mojom podpise , akurat procesor sa bude menit na P4 2.8 C ale 3.0 C chladeny Peltierom a pravdepodobne pribudnu este 2 WD Raptory na Raid 0.

Za vsetky nazory a odpovede predom dik.
    Intel Core 2 Duo 6600 , 2x1024 DDR2 800 , Asus P5B-E ,MSI GeForce 8800 GTX , Leadtek WinFast DV 2000, LCD 24" BenQ FP241W , Creative® X-Fi Pro + Creative® GigaWorks™ S750 + Creative® Decoder DDTS-100 , SATA 3x200 GB Maxtor + 36 GB WD RAPTOR

Standardní

Presne pred timto problemem stojim i ja, ale asi koupim tu Abit IC7-MAX3.. V nedeli totiz budu objednavat novy komp(komplet sestavu od CzC)..
    Ze zacatku sem mel vybranou ASUSku, kvuly tomu IDE raidu(ABIT ma jen SATA raid), jenze po doporuceni z OC4a, ze RAID 0 je na ... jsem se rozhodl pro ABITku..
    Pokud jste jineho nazoru, tak take uvitam, ruzne klady a zapory techto desek.. Jinak pujdu do ABIT..
    Cus
    Home: Fujitsu Siemens Amilo Xi1554 - 17" 1920x1200, Core 2 Duo T7200, 2GB DDRII, ATI Mobility X1900, 2x120GB RAID0, DVDRW, Razer Copperhead + fUnc Archetype, SB Surround USB + THX550
    School: Prestigio Nobile 1558 - P-M 1,73GHz, 1GB DDRII, 60GB, Kombo, 2x baterka, CDMA

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Ace_Ventura
    Presne pred timto problemem stojim i ja, ale asi koupim tu Abit IC7-MAX3.. V nedeli totiz budu objednavat novy komp(komplet sestavu od CzC)..
    Ze zacatku sem mel vybranou ASUSku, kvuly tomu IDE raidu(ABIT ma jen SATA raid), jenze po doporuceni z OC4a, ze RAID 0 je na ... jsem se rozhodl pro ABITku..
    Pokud jste jineho nazoru, tak take uvitam, ruzne klady a zapory techto desek.. Jinak pujdu do ABIT..
    Cus
    Cital som tvoj tread , ale u mna to bude RAID 0 ( 2x WD SATA Raptor 36 GB )cisto na system a gamesy , takze ak oddide jeden z diskov , tak sa nic nestane , cely archiv , pracovne veci , MP3 , filmy ... ostavaju na starych zaloznych diskoch ( tie su v kuse plne ).
    Ale dik za nazor.

EDIT:
    Teraz ma napada ze budem potrebovat aj novy zdroj.
    Intel Core 2 Duo 6600 , 2x1024 DDR2 800 , Asus P5B-E ,MSI GeForce 8800 GTX , Leadtek WinFast DV 2000, LCD 24" BenQ FP241W , Creative® X-Fi Pro + Creative® GigaWorks™ S750 + Creative® Decoder DDTS-100 , SATA 3x200 GB Maxtor + 36 GB WD RAPTOR

Standardní

U me sem taky premyslel o RAID 0, jenze nakon jsem to zavrhnul, takze mi tam ty databazovy servery nakonec nepobezi..
    Taky ten komp chci na gamesy, grafiku, atd. To je jeden z duvodu, proc raid ne, protoze ten raid:
    Kdyz mas normal disky, tak vyuziti CPU: cca 2-5%
    RAID 0 -2 disky: cca 15%
    RAID 0 -4 disky: cca 25-30%
    A ted se nad tim zkus zamyslet, kdabys na tom pocitaci casto prevadel video/audio, tak se ti ten RAID bude hodit, ale jestli na tom budes hrat gamesy, ktere s velkymi sessiony nepracuji(co ja wim), tak ti RAID nepomuze, ale mozna dokonce spomaly(CPU..).
    Takze je to jen na tobe, pro me to byl taky orisek, ale nakonec jsem se rozhodl pro noRAID, ale normal ATA..
    Jaky mas zdroj? Ten peltier bude asi potrebovat dost vykonny zdroj
    Home: Fujitsu Siemens Amilo Xi1554 - 17" 1920x1200, Core 2 Duo T7200, 2GB DDRII, ATI Mobility X1900, 2x120GB RAID0, DVDRW, Razer Copperhead + fUnc Archetype, SB Surround USB + THX550
    School: Prestigio Nobile 1558 - P-M 1,73GHz, 1GB DDRII, 60GB, Kombo, 2x baterka, CDMA

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

volil bych desky přesně podle toho pořadí,jak jsou výše napsané

Standardní

Ja se rozhodl pro Asuse a to proto, ze Gigabyte ma za prve pro me zbytecny skazáč a taky pridavny napajeni s ventilatorem dost blizko u patice CPU =vetsi hluk a min mista. Abit ma taky pridavny fan na kondenzatory a obe maji jeste fan na chipsetu, Asus se bez nich obejde...

A taky proto, ze je to ASUS
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

No ja uz mam objednany komp s ABITem
    Pak(snad to tak do tydne bude) napisu, jaky je..

Standardní

Citace Původně odeslal commander
    Ja se rozhodl pro Asuse a to proto, ze Gigabyte ma za prve pro me zbytecny skazáč a taky pridavny napajeni s ventilatorem dost blizko u patice CPU =vetsi hluk a min mista. Abit ma taky pridavny fan na kondenzatory a obe maji jeste fan na chipsetu, Asus se bez nich obejde...

hmm "asus se bez nich obejde" mel sem asuse a musel sem tam pridelat vetrak na NB pac to pekl jak svin i 60 stupnu na pasivu....co se tyka chlazeni mosfetu a kondiku je to supr pac napeti na procaku drzi a nekolisa, me u Asusu celkem dost kolisalo
    ABIT IC7 MAX3, P4 2,8@3,5 watercooled ,Thermaltake 420W,2x512MB A-DATA DDR500,ATI 9600XT Sapphire,Genius SW-5.1,SB Audigy,HDD 80 GB Seagete SATA ,HDD 7K250 160GB,Plextor 52x32x52,LG DVDRAM 4082B,Samsung LCD 193P,Logitech MX500

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

A ted se nad tim zkus zamyslet, kdabys na tom pocitaci casto prevadel video/audio
    No ked nebudem gamesit a ked budem v praci , tak pofrci prave to audio video , a kedze Raptory su 10000 otackove , tak to pojde celkom fajn

Jaky mas zdroj? Ten peltier bude asi potrebovat dost vykonny zdroj
    Teraz mam akysi 300 Watt zdroj , ale podrobnosti teraz neviem , ale novy budem potrebovat urcite.
    Zatial to vyzera na Enermaxa 465 Watt.

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

Citace Původně odeslal Fox-CZ
    Citace Původně odeslal commander

hmm "asus se bez nich obejde" mel sem asuse a musel sem tam pridelat vetrak na NB pac to pekl jak svin i 60 stupnu na pasivu....co se tyka chlazeni mosfetu a kondiku je to supr pac napeti na procaku drzi a nekolisa, me u Asusu celkem dost kolisalo
    na procáku u P4 napětí nikdy nedrží,kolísí dle zátěže,P4 je tak navržená(v zátěži se snižuje napětí a zvyšuje proud)

Standardní

Já být tebou tak do toho seznamu přidám ještě MSI 875P Neo. Mám ji a nemohu si ji vynachválit. Stabilita skvělá, možností nastavování spousta (at už v biosu nebo ve windowsech kde si muzes diky CoreCenter utilitce nastavit vše co tě napadne), automatický snižování otáček větráčků funguje taky bezvadně a navíc podle testů na www.Tomshardware.com jde o jednu z nejvýkonějších desek.
    Akorát mě osobně se moc nelíbí větráček na NB, spíš bych se obešel bez něj, uvažuju že ho oddělam

P.S. Jedu na Raid 0 a podle mě pozitiva určitě převažují nad negativy, jak o tom někdo psal

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal amd!n
    Já být tebou tak do toho seznamu přidám ještě MSI 875P Neo. Mám ji a nemohu si ji vynachválit. Stabilita skvělá, možností nastavování spousta (at už v biosu nebo ve windowsech kde si muzes diky CoreCenter utilitce nastavit vše co tě napadne), automatický snižování otáček větráčků funguje taky bezvadně a navíc podle testů na www.Tomshardware.com jde o jednu z nejvýkonějších desek.
    Akorát mě osobně se moc nelíbí větráček na NB, spíš bych se obešel bez něj, uvažuju že ho oddělam

P.S. Jedu na Raid 0 a podle mě pozitiva určitě převažují nad negativy, jak o tom někdo psal
    Na www.tomshardware.com som nasiel test a MSI 875P z neho nevisiel prave ako vytaz , resp. skoncil ako priemer . Vsetky hore uvedene dosky sa umiestnili lepsie ako MSI ( nepocitam MSI 865 PE Neo 2 , pretoze doska mala zapnuty DOC - Dynamic Overclocking ) , takze MSI sucks. Okrem toho MSI mal vela problemov so stabilitou , PAT ...

MSI - No way.

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Takze zatial to vyzera na :

Asus P4C800 E - Deluxe
    P4 2.8 C
    Enermax EG465AX-VE(G) FM

Peltier si este musim rozmysliet , takze zatial tam hodim Zalman 7000 CU a namazem to pastou Arctic Alumina .
    No a pre tie Raptory asi budem musiet ist zase do Ciech , lebo na Slovensku som ich akosi nenasiel v ziadnom Velkoobchode.

Standardní

Citace Původně odeslal Richardus
    Citace Původně odeslal amd!n

Na www.tomshardware.com som nasiel test a MSI 875P z neho nevisiel prave ako vytaz , resp. skoncil ako priemer . Vsetky hore uvedene dosky sa umiestnili lepsie ako MSI ( nepocitam MSI 865 PE Neo 2 , pretoze doska mala zapnuty DOC - Dynamic Overclocking ) , takze MSI sucks. Okrem toho MSI mal vela problemov so stabilitou , PAT ...

MSI - No way.
    http://www6.tomshardware.com/motherb.../i875p-61.html

Ale no tak) MSI 875P Neo se tam umístuje jako druhá v pořadí . Prohlídni si to pořádně. V herních testech je lepší pouze MSI 865 ,ale to je vlastně malý podvůdek protože jde o přetaktovaný systém. A všechny výše uvedené desky se mimochodem umístili hůř. A problémy se stabilitou? -ehm- to sis snad musel vycucat z prstu )

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

No Flame , fora MSI boli toho plne , vsetci tam nadavali na MSI ze tu dosku skratka p....... . Pravdaze sa to od vtedy mohlo zmenit. Ja som mal davnejsie MSI 845 E a bol som veeeelmi spokojny , takze ked som chcel upgradnut comp , tak som isiel najprv po MSI , ale co som nasiel ma velmi sklamalo. Tak som sa rozhodol pre ASUSa a teraz pre Giga-byte

Takze nakoniec som sa rozhodol pre Giga-Byte 8KNXP a P4 C 2.8.
    Na overclocking som sa zatial vybodol , SW KOTOR je uplne brutalny magnet.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání