Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Reklamace 1. pracovní den po skončení záruky?

Standardní Reklamace 1. pracovní den po skončení záruky?

V sobotu byl poslední den, kdy můj 17" LG Flatron 795ft+ byl v záruce.
    A právě v sobotu večer obraz najednou ztmavl Zkoušel jsem hýbat jasem a kontrastem na max, ale pořád je to strašně tmavé.
    Určitě je to monitor - když vytáhnu VGAkabel, objeví se hláška "no signal", ale skoro to není vidět. Grafika je OK, VGAkabel a napájení taky.

Jde mi o to, že v sobotu jsem to už reklamovat nemohl, bylo to asi v 8 večer a v prodejně, kde to bylo koupeno, samozřejmě měli zavřeno.
    Brácha to odvezl do obchodu hned v pondělí - tj. první pracovní den po vzniku závady. Prodejce monitor převzal, ale nebyl schopen říci, jestli to bude záruční, nebo pozáruční oprava.

Potřeboval bych vědět, jestli má prodejce právo to odmítnout jako reklamaci.

Ten monitor v textovém režimu občas trochu "bzučel" - to dělal už i před rokem. Asi před dvěma měsíci v něm luplo, obraz se v mžiku rozáhl a ztmavl a pak se během 10vteřin vrátil do normálu (celkem jsem to viděl 3x). Ale nedělal to soustavně, třeba měsíc běžel bez jediného problému, takže jsem to stejně nemohl reklamovat.
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

bude to zarucni oprava - podle § 122 obcanskeho zakoniku plati, ze:
    Připadne-li poslední den lhůty na sobotu, neděli nebo
    svátek, je posledním dnem lhůty nejblíže následující pracovní
    den.

edit: takze to je pravoplatna reklamace
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

2Hasich: Tomu se říká štěstí v neštěstí, sice ti odešel monitor, ale stát se to o tři dny později tak jsi na tom byl hůř
    To já teď mám nekonečné starosti s reklamací svého notebooku, je to fakt o nervy ,doufám že se už všechno brzo vyřeší
    Home PC:MSI K7T 266Pro2,Athlon XP 1800+ Palomino,Titan D5TB, 256MB DDR Elixir,40GB Seagate,Sapphire Radeon 9600 Atlantis,Logitech MX500 optical mouse, Canon BJC 6000,AOC 7Klr monitor,CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac W524E 24/10/40,Hercules MUSE 5.1,Genius Home Theater 5.1 repro
    Notebook:Toshiba Satellite A10-S103,Celeron 2,0GHz,256MB DDR RAM,30GB HDD,Intel 852GM,TVout,USB2.0,DVD ROM
    DigiCamera:Kodak Z740

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání