Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 53

Téma: Pasivně.. XP 1700+.. je OK 73stc CPU a 50stc kondiky?

Standardní Pasivně.. XP 1700+.. je OK 73stc CPU a 50stc kondiky?

Chladit jde i pasivně ... XP 1700+... mám to na stole ale nějak se to hřeje, jede to při teplotách: naprázdno 48, explorer a podobně 52, paření a raystorm benchmark 73 st. celsia, teplota okolí 26st. - začínám mít strach, při kolika stupních může nastat tepelná "smrt" procesoru ? no zatím je to stabilní, starosti mi dělaj spíš kondiky blízko CPU (asi součásti PWM měniče napájecího napětí CPU) ty by asi neměly mít 45st. dají se časem čekat potíže ? (degradace kondenzátorů..) zatím vše jede jak má.
    Jaký na to máte názor ?

Standardní

popis vic jak to chladis ale melo by to vyresit jeden 80-90 vetron na 5V a mas ticho i teplotu dolu
    HRABE MI

Standardní

Citace Původně odeslal Alhi
    popis vic jak to chladis ale melo by to vyresit jeden 80-90 vetron na 5V a mas ticho i teplotu dolu
    Dyť to píšu, pasivně, bez větráku a to právě proto abych nemusel žádný větrák použít = totální ticho chlazení CPU o to mi jde. Mám k CPU přitažený dost velký AL čtvercový profil 10x10x30cm procesor netuhá ale vše na desce kolem procáku bude dimenzováno s předpokladem ofuku od chladiče CPU - dost se vše hřeje, tak se ptám jaké s tím máte kdo zkušenosti - u vodníka taky není ofuk jen blok který toho moc nenafouká

Standardní

Nojo, jenze vodnik mi to teplo odvadi od procesoru a jeho okoli pryc, zatimco tobe se v okoli procesoru kumuluje a to je hodne velky rozdil...
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    326

Standardní

73°C je uz docela dost (jestli ti to bere teplotu se socketu, tak uz je to o strach). vrzni tam jeden odsvaci 5V fan, stejne to nebude slyset a mas po problemu
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Citace Původně odeslal riksa
    73°C je uz docela dost (jestli ti to bere teplotu se socketu, tak uz je to o strach). vrzni tam jeden odsvaci 5V fan, stejne to nebude slyset a mas po problemu
    1) Zkoušel jsem větráčky s kluznými i kuličkovými ložisky zapojit na 5V, je to hlukově o dost lepší než na 12V ale pořád je slyšet vrnění a to u ubou typů (8cm větráčky) je to asi způsobené tím že se vinutí spínají poměrně strmými pulsy (a malým počtem pólů), těžko s tím půjde co dělat, nebo víte o nějaké modifikaci na konstrukci větroňů ?
    2) Jaká je max provozní teplota elektrolytických kondenzátorů ?
    3) Max dovolená teplota jádra AMD XP Palomino je prý 90stc. (web AMD) otázka je o kolik lže čidlo na zákl. desce MSI KT3 ULTRA

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    326

Standardní

Citace Původně odeslal Vysta
    Citace Původně odeslal riksa
    1) Zkoušel jsem větráčky s kluznými i kuličkovými ložisky zapojit na 5V, je to hlukově o dost lepší než na 12V ale pořád je slyšet vrnění a to u ubou typů (8cm větráčky) je to asi způsobené tím že se vinutí spínají poměrně strmými pulsy (a malým počtem pólů), těžko s tím půjde co dělat, nebo víte o nějaké modifikaci na konstrukci větroňů ?
    2) Jaká je max provozní teplota elektrolytických kondenzátorů ?
    3) Max dovolená teplota jádra AMD XP Palomino je prý 90stc. (web AMD) otázka je o kolik lže čidlo na zákl. desce MSI KT3 ULTRA
    teplota je 90°C - viz sekce amd faq http://toshi.sytes.net/Athlon_real_clock.html. kt3 ultra podle me cte tepoltu ze socketu, podle me realna teplota bude tak o 10-20°C vic
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member mince Avatar uživatele Frost
    Věk
    42
    Vliv
    276

Standardní

No ty kondiky pri tyhle teplote brzo vyschnou a postupne se bude degradovat jejich vyhlazovaci učínek. Znám to z rádia, když ho na tejden položíš na radiátor tak ti zachvilku začne blbnout protože vysichaj kondíky.
    PC1:Intel i5 2500K@5GHz 1.38V watercooled Cawedog Zouy 2, Gigabyte Z68XP-UD5, Kingston 2x4Gb 1600MHz 9@8.9.9.28 1.65V, ZOTAC GTX560Ti AMP GPU 1000MHz 1.05V /MEM 4800MHz watercooled Laing DDC 3.2 with XSPC TOP |1x SSD Samsung 840 PRO 256Gb, Samsung 2Tb 32Mb, 2x WD 3Tb 64Mb watercooled|NEC 3551A | NEC EA244WMi 24" | Chieftec BX-02B-B-SL | Seasonic X-760 | Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 | Genius SW-HF 5.1 5000 | Dolby Keyboard |
    PC2: CoreDuo e5200 2.5GHz @4GHz 1.25V watercooled |Gigabyte P35-DS4 |watercooled-Galaxi&EHEIM 1046 300l/h :-) | GF 9800GTX+|2x2048Mb OCZ 1066@1066MHz cl5.5.5.15|
    Notebook: DELL E6410 Core i5 | 4Gb | 120Gb SSD Crucial M4 |

Senior Member Avatar uživatele DOT
    Věk
    39
    Vliv
    296

Standardní

ja chladim pasivne uz dlouho staci pruvan v bedne a uchladi to v poho . . .
    <III>
    C2Q@2,33Ghz | gigabyte G33 | 4x1GB GeIL | geforce 460
    IBM ThinkPad T60p
    olympus e-300+zuiko1454+zuiko4015+tamrac adventure7+Qentis STCO-01+fl36

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Tom
    Vliv
    287

Standardní

A jeje. Chlazeni CPU jenom pasivne...nesmysl, kdyz na to hodis CM s rifle bearing na 5V tak nic neuslysis to te zarucuju. Navic je to fakt blbost kdyz ti v kompu huci hadr a mozna i zdroj popr. grafika(nevim jaky tam mas vetracky). Jakykoliv hadr ti bude delat vetsi bordel nez ten CM na 5V!!! Takze je fakt blbost chladit CPU jen pasivne. Dale zdroj dost by me zajimalo jaky mas, kdyz mas tak super tichy komp...

BTW: je fakt dulezity mit tiche chlazeni na CPU kdyz ti zbytek kompa dela vetsi hluk(min hadr)...
    Phenom II X4 960T @ 4 GHz 1,425V 5th and 6th core functional, Arctic Cooling Freezer 13 Pro, Asus M4A785TD-V EVO, 16GB DDR3-1600 Kingston HyperX, Sapphire HD 7950 Vapor-X OC (1140/6400 MHz) , Kingston HyperX SSD - 120GB, SAMSUNG 1TB Spin Point F3, WD 20EARX 2TB, WD 15EARS 1,5TB, Dell U2412M, Seasonic M12II-620 620W, ASUS Xonar D1 soundcard + CREATIVE GigaWorks T3, LOGITECH Z-5500(placed in front of TV), Razer DeathAdder Left-Hand, Logitech Illuminated Keyboard CZ, rSeat EVO V3 RB + Logitech G27

HONDA Accord Type-S (2,4 DOHC VTEC)

Standardní

Citace Původně odeslal Tom
    A jeje. Chlazeni CPU jenom pasivne...nesmysl, kdyz na to hodis CM s rifle bearing na 5V tak nic neuslysis to te zarucuju. Navic je to fakt blbost kdyz ti v kompu huci hadr a mozna i zdroj popr. grafika(nevim jaky tam mas vetracky). Jakykoliv hadr ti bude delat vetsi bordel nez ten CM na 5V!!! Takze je fakt blbost chladit CPU jen pasivne. Dale zdroj dost by me zajimalo jaky mas, kdyz mas tak super tichy komp...

BTW: je fakt dulezity mit tiche chlazeni na CPU kdyz ti zbytek kompa dela vetsi hluk(min hadr)...
    Dekuji za tvuj prizpevek ale resi se tu krapet jina vec... teploty

ps: na hdd, grafiku, zdroj se dostane nejvetsi problem z tepelneho hlediska je procesor takze ho resim jako prvni a az na ty "nodprumerne" teploty neni problem (zatim)

Vliv
    287

Standardní

Dekuji za tvuj prizpevek ale resi se tu krapet jina vec... teploty

ps: na hdd, grafiku, zdroj se dostane nejvetsi problem z tepelneho hlediska je procesor takze ho resim jako prvni a az na ty "nodprumerne" teploty neni problem (zatim)
    Tak ja ti krapet vysvetluju ze budu mit stejne tichy(neslysitelny) comp (a jestli dobre chapu tak o to ti jde, nebo chces jen "vychylovat" jak se ti pece CPU jen s pasivem) kdyz budu mit vetrak na CPU(na ostatni komponenty tedka neberu ohled) se slusnyma teplotama a ne varici se pasiv v casu

BTW: jen ho nech at se ti povari aspon se radne zahori
    Phenom II X4 960T @ 4 GHz 1,425V 5th and 6th core functional, Arctic Cooling Freezer 13 Pro, Asus M4A785TD-V EVO, 16GB DDR3-1600 Kingston HyperX, Sapphire HD 7950 Vapor-X OC (1140/6400 MHz) , Kingston HyperX SSD - 120GB, SAMSUNG 1TB Spin Point F3, WD 20EARX 2TB, WD 15EARS 1,5TB, Dell U2412M, Seasonic M12II-620 620W, ASUS Xonar D1 soundcard + CREATIVE GigaWorks T3, LOGITECH Z-5500(placed in front of TV), Razer DeathAdder Left-Hand, Logitech Illuminated Keyboard CZ, rSeat EVO V3 RB + Logitech G27

Standardní

rozhodne nebude neslysnej a uz vubec "stejne" hlucnej a muzes ty vetracky spomalovat treba na 10ot/min porat budou vrcet, nevychyluju ani nevysiluju jenom jsem se chtel poradit a dozvedet se ZKUSENOSTI, prve jsem to spatne napsal protoze jak vidim co clovek to jinej nazor / a nechytejte me uz nikdo za slovo nebo z toho bude zbytecna debata o mire hlucnosti decibelech a pod. jako u cerpadel coz me nezajima.

Zajima me jestli nekdo provozuje neco podobnyho jak dlouho a jak se dari jeho HW

Vliv
    287

Standardní

rozhodne nebude neslysnej a uz vubec "stejne" hlucnej a muzes ty vetracky spomalovat treba na 10ot/min porat budou vrcet, nevychyluju ani nevysiluju jenom jsem se chtel poradit a dozvedet se ZKUSENOSTI, prve jsem to spatne napsal protoze jak vidim co clovek to jinej nazor / a nechytejte me uz nikdo za slovo nebo z toho bude zbytecna debata o mire hlucnosti decibelech a pod. jako u cerpadel coz me nezajima.

Zajima me jestli nekdo provozuje neco podobnyho jak dlouho a jak se dari jeho HW
    acho jo furt te nechapu .), Hlavne ze budes mit pasivne chlazene CPU a ostatni komponenty te budou "rvat". Asi si nikdy neslysel CM s rifle bearing na 5V , Je skvele ze budes mit CPU chlazeno pasivne, ale co ostatni komponenty? O PC jde v tomhle pripade jako celek aby to bylo uplne tiche .)...Ja uz se s tebou hadat nebudu, ale i kdyz chladis CPU pasivne porad mam tizsi komp nez ty .) Enjoy it

Je mi jasna tva myslenka chladit CPU pasivne, ale je to fakt zbytecne .)

Standardní

boze za co... (BUH: ono uz by se neco naslo)

Standardní

Je to pravda... cim vyssi teplota tim mensi zivotnost (jak u kondenzatoru tak i u HDD a vubec u vseho, do ceho poustis elektriku...) Jinak na tech kondenzatorech mas napsanou max. teplotu... dlouhodobe by ti to nemelo presahovat 70°C okolo prociku a v casu uz vubec ne! Ja taky chystam vodnika a uz predem pocitam ze nad WB dam na 5V 8cm vetrak na ofuk... jinak taky existuje jeste jedno reseni (pasivni!) -> heatpipe (da se udelat i skoro po domacku)

Standardní

Na kondenzatorech nemam napsano nic o teplote to bych se zde neobtezoval vyptavat a sorry, headpipe neni nic jinyho nez tepelnej vodic, to uz tam radsi dam spalek medi nez cekat kdy se mi roztrhne nejaka headpipe stejne na tu headpipku musis napasovat zase neco co to teplo preda velkou plochou vzduchu--->zebrovany pasiv, u vodnika to somo, pokud nemas/nechces nepohodlny kybl kde se ochlazuje voda odparem potrebujes kvalitni radiator na predavani tepla z vody do vzduchu to by slo pasivne, pokud by byl jen maly/nekvalitni radiatorek tak jsou nutne zase vetracky-jedina vyhoda: ucinejsi odvod tepla mimo skrin pak uz jen same nevyhody: voda v kompu, drahe nestandartni veci, potrebujes cerpadlo, nespolehlivost(cerpadla odchzeji, zarustani trubek rasama, nutny dohled), atd. optimalni reseni je DOBRY pasiv ale ten zatim nevlastnim, aby se uchladilo 60W tepelneho vykonu pasivne pri "nizke" maximalni teplote je potreba opravdu MOC ucinny pasiv - ten potrebujes i pri pasivnim chlazeni vody bez odparu hadam ze vseci co mate vodnika to ofukujete vetrackama nebo mate neco na zpusob varianty "kybl"

Standardní

acho jo furt te nechapu .), Hlavne ze budes mit pasivne chlazene CPU a ostatni komponenty te budou "rvat". Asi si nikdy neslysel CM s rifle bearing na 5V , Je skvele ze budes mit CPU chlazeno pasivne, ale co ostatni komponenty? O PC jde v tomhle pripade jako celek aby to bylo uplne tiche .)...Ja uz se s tebou hadat nebudu, ale i kdyz chladis CPU pasivne porad mam tizsi komp nez ty .) Enjoy it

Je mi jasna tva myslenka chladit CPU pasivne, ale je to fakt zbytecne .)
    Asi si nerozumime, ja chci chladit pasivne vsecko a chtel jsem tim vyse jenom rict ze kdyz uchladim pasivne 60W procesoru tak pak uz nejake pasivy na grafarnu a jine veci ktere topi daleko min nebudou problem.
    Kdyz by se kazdy pri naznaku neuspechu hned vzdaval tak bysme dneska asi jeste lezli po stromech, navic vim co a jak zlepsovat otazka je kde vzit dily nebo kde vzit a mit na to jeste $
    ps: nevite nekdo kde a za kolik by upalili laserem podle nakresu tvar z medeneho plechu tl. 5mm ?

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    359

Standardní

A koukals na ty kondiky poradne? Ja ted ocumoval svoje v okoli procu a nasel jsem to uplne na kazdym, myslim, ze se tam max. provozni teplota celkem standardne uvadi
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Standardní

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d
    A koukals na ty kondiky poradne? Ja ted ocumoval svoje v okoli procu a nasel jsem to uplne na kazdym, myslim, ze se tam max. provozni teplota celkem standardne uvadi
    Tak sorry spatne jsem se dival v tom "skvelem" osvetleni. Jsou to kondiky Rubicon a pisou tam 105°C takze, zda se nejakejch 45-50st snesou v pohode a jeste si u toho budou lebedit.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    359

Standardní

Si z toho nic nedelej, kdyz clovek nevi, ze to tam temer urcite najde, snadno to (kuprikladu) sedivy pismo na cernym podkladu prehledne Ty 105ky tam mam taky a muj Duron dava se zavrenym casem 64, coz se tusim u D 1300 bere jeste ze socketu, takze myslim, ze ty kondiky to celkem v pohode vydrzi ... A stejne neplanujes mit tu samou desku a CPU deset let, v dnesni dobe, ne?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Standardní

2Tom: "CM s rifle bearing" kde to roste nikde v cenikach jsem to jeste nevidel (zase asi nakoupim neco na test=do supliku)

2D_a_v_i_d:No prave, jeste tak max rok a bude to stejne vuci novym aplikacim srot ale vydrzet to muze o hodne dele to zas nic proti , ted mi doslo ze nektere vykonove zesy jsou chlazene taky pasivne a ztrata je i 80W na kanal a nic se nekazi.

Member
    Vliv
    278

Standardní

Ja jsem pasivni chlazeni procesoru resil jako chlazeni zesilovacu. Proste z jedne strany casu udelat obrovsky vymenik, nikdy sem ale nepovedlo to po vizualni strance sladit a byl docela problem s odvodem tepla na tuto chladici aparaturu, resil jsem to hlinikovou pasovinou, ktera byla na jedna strane prisroubovana na chladic procesoru, ten byl ale vyrazne mensi jak u tebe cca 100*100*150 a na druhe na vymenik primontovany na bocnici. Problem byl ze to byla prakticky nemodifikovatelna sestava a nedalo se v ni hnout a vypadapo to fakt hnusne, proto jsem toto reseni zavrhl. Pokud by se ti ale podarilo nekde splasit heat pipe cca 4 a celistvy kus hliniku jako vymenik mohlo by se ti to povest.

PS: Na tyto modifikace je vhodne pouzivat AL case, bohuzel tu jsem nemel.
    Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,2045MB DDR400 (2-3-3-7),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101

Member
    Vliv
    278

Standardní

Uz jsem v obraze. Celkem zajimave resenni,vlastne jsem mel cosi hodne podobneho . Jen bych pridal zebrovani na ten tunel a pasiv primo na pasovinu na CPU
    Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,2045MB DDR400 (2-3-3-7),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání