nemate nekdo zkusenosti se zasitovanim PC pres el. rozvody ?
/v ramci baraku je to jasne, ale jak se dostat pres elektromer, resp. jestli nejsou problemy s rozvodnymy zavody [ruseni] atd.../
nemate nekdo zkusenosti se zasitovanim PC pres el. rozvody ?
/v ramci baraku je to jasne, ale jak se dostat pres elektromer, resp. jestli nejsou problemy s rozvodnymy zavody [ruseni] atd.../
Elektromer problem neni, problem je trafo a pres to se bez uprav nedostanes. Dosah nekde kolem 400m, rychlost max(teorie) 15Mb/s.
no, ja jsem zaslech a vycet, ze je problem i v elektromeru ("last meter problem"), mixerech, vysavacich atd...
trafo se nas netyka (je to v male lokalite) a pokud by se musel premostit elektromer, tak budou muset vsichni zucastneni zadat rozvodne zavody o nejake "premosteni elektromeru" pro prenos dat a ti se mozna budou branit kvuli jejich vlastnim prenosum...
neznate nekdo nejaky link s praktickymi zkusenostmi realizace teto "site"![]()
To jako myslíte po koaxu tedy 10Mb/s? Nemáte někdo bližší info? Myslíte jako připojení na nulák? Podle mne by to šlo lépe po vodovodu.
Můj projekt: Čerstvě pražená káva arabica www.gourmetkava.cz :-)
ja kto myslis? ....po vodovodu?
![]()
Sony Playstation 3, HP w2408, Logitech Z-5500 Digital
Původně odeslal lullu
![]()
![]()
nebo by se taky dali posilat holubi - bilej je nula a sedej jednicka
![]()
![]()
![]()
CPU Athlon 64 X2 5000+ BE | Mem 2× 2 GB 800 MHz Zeppelin | MB GA-MA78G-DS3H | GPU Sapphire HD4850
HDD 750GB Samsung HD753LJ | Power Fortron FSP350-60PN(PF) | Speakers Hercules XPS 2.100
Na světě je 10 skupin lidí. Ti, co rozumějí binárnímu kódu a ti ostatní.
Na světě je 0x02 skupin lidí, jedna a ta druhá, která ví, že je tenhle vtip lepší ve dvojkové soustavě.
No po vodovodu no normálně prostě voda o trubky přece taky vodí nebo ne? Zrovna tak joko po telefonu. A navíc tu není problém s elektroměrem atd. No a neznáte někdo někoho kdo to má? Ale tímhle způsebem můžu komunikovat pouze 10Mb/s (koax)?
Tahle voje teorie ma jednu velkou trhlinu, a to ze vodovodni trupky jsou uzemneny...Původně odeslal Dominator
A taky nevim proc jsem pletes ten koax. To po elektrickym vedeni funguje principielne myslim zhruba takhle: normalne tam beha elektrika - 50 Hz a nejakym zarizenim se tam pridavaj vyssi frekvence na kterych probiha sitova komunikace. Proto to nepreleze pres transformator. S tema elektromerama nevim.
CPU Athlon 64 X2 5000+ BE | Mem 2× 2 GB 800 MHz Zeppelin | MB GA-MA78G-DS3H | GPU Sapphire HD4850
HDD 750GB Samsung HD753LJ | Power Fortron FSP350-60PN(PF) | Speakers Hercules XPS 2.100
Na světě je 0x02 skupin lidí, jedna a ta druhá, která ví, že je tenhle vtip lepší ve dvojkové soustavě.
jj přesně tak, jde o to, že se na tu 50Hz sinusovku přidává vlnění o daleko větší frekvenci. Taky jsem slyšel, že to nepřeleze pouze transformátor. Jinak si ale myslím, že tahle síť asi nebude nic extra super (kromě speciálních případů, kdy je použití jiného typu sesíťování nemožný), protože ta rychlost není nic moc a navíc je to dost drahý (teď jsem našel na nějakým americkým serveru síťovku Corinex Wireless & Digital Power Line za 100 dolarů), takže bych se poohlídnul po nějakém levnějším a jednodušším řešení.Původně odeslal Razmir
Home PC:MSI K7T 266Pro2,Athlon XP 1800+ Palomino,Titan D5TB, 256MB DDR Elixir,40GB Seagate,Sapphire Radeon 9600 Atlantis,Logitech MX500 optical mouse, Canon BJC 6000,AOC 7Klr monitor,CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac W524E 24/10/40,Hercules MUSE 5.1,Genius Home Theater 5.1 repro
Notebook:Toshiba Satellite A10-S103,Celeron 2,0GHz,256MB DDR RAM,30GB HDD,Intel 852GM,TVout,USB2.0,DVD ROM
DigiCamera:Kodak Z740
No jo tak na to uzemnění jsem nemyslel, ale to jako musí, být speciální síťovka pro to síťování elek. prodem. Já myslel že to zapojím do nuláku. Tam totiš proud nejde, a funguje to jako při propojení koaxem (tedy vývodem u starších síťovek, to je to kulatý co má jenom 1kabel + uzemnění) jde to tak? Nebo jak?
Do nulaku NIC nezapojis, protoze je uzemnenej. Signal de po zivym drate. Funguje to uplne jednoduse, v amaru bys nasel schema na kecatko jedouci na 100kHz realizovany pomoci fazovyho zavesu. Normalne to do tej site cpes pres "trafo" ktery ti zajisti galvanicky oddeleni a zaroven je to z toho napajeny. Je to samo s feritovym jadrem, aby pres to tech 100kHz prolezlo.
Zarizeni pro sitovani (jedno, potrebujes teda aspon 2x) stoji cca 2500Kc a jak sem psal, maximalni rychlost je 15Mbit. Pouziva to nekolik kanalu, podobne jako DSL a prizpusobuje se to kvalite signalu. Je to stejne jako koax sdileny, takze kdyz je vic lidi na segmentu, delej se o to pasmo. Realne to jede tak 5Mbit max, takze pro lokalni sitovani je to nepouzitelny, pouziva se to pro pripojeni na inet kde mas vetsinou stejne radove nizsi rychlost, takze ti je vlastne fuk ze mas jen 5Mbit, paac na inet mas treba 100kbit.
Pres elektromer to proleze, protoze elektromer neni trafo.
Aha tak dík. Teď mi to je na 100% jasný.
No jak jsem říkal že by to šlo po nuláku tak to by fakt šlo a s NORMáLNí SíŤOVKOU, jak zapojíte to jako koax, jako síť 10Mb/s. No a nulák bude fungovat jako kabel protože dnes nulák nesmí být propojen do uzemnění, no a tak to poběží. Co vy na to? Ale nesmí to být nikde na trase uzemněný.
To by neslo ani nahodou. Vies, co je koaxialny kabel? Impedancia 50 ohmov ti nieco hovori? Siet na koaxe nejde uz ked na konci nemas terminator...
1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm
Žasnu nad tím jaké teorie dokáže někdo vymyslet![]()
![]()
EDIT: viz. použití nuláku jako koaxiálního kabelu![]()
AMD Athlon XP 1600+@1900+ (AGOIA, 12x133, 1.7V) | -ABIT- KT7A | SPIRE FalconRock II | 448 MB RAM PC-133 | WD 800 JB | Seagate BARACUDA III 20 GB | MSI 8870 GeForce 4 Ti 4200 64MB VTD 308/585 | CD-RW TEAC CD-W548E | DVD Toshiba SD-M1612 | CREATIVE SB Audigy Player | CREATIVE Inspire 5300 5.1 | EC ML 5410 Black | Fortron FSP350-60(PF) | LG 776 FM Flatron 17\" | Genius NetScroll Optical Mouse | M$ SideWinder Precision 2 | Win XP CZ SP1 | Wireless Internet: 64 Kbps by CZFreeNET Ostrava
Původně odeslal Dominator
"dnes nulák nesmí být propojen do uzemnění"
Si delas srandu vid ? Jestli ses elektrikar, tak bys mel vratit papiry (50tku).
Podle normy mas 3 draty. Faze, pracovni a ochranej vodic. Nemluvim o tom, ze tahle norma plati par let a vsechny rozvody delany pred platnosti sou samo podle starsi normy dvoudratovy. Oba ty draty sou driv nebo pozdejc spojeny a samozrejme uzemneny. Kdyby to tak nebylo, tak bys dostal treba od dvoudratove pripojenyho pristroje s plechovym "obalem" peknej kopanec, paac by moh mit potencial vuci zemi na kterou ses pripojenej ty.
Ty 3 draty sou kvuli bezpecnosti, paac kdyz mas dva a prezvejkne se ten spatnej, faze ti zustane a ses v riti, paac ti nefunguje ochrana.
Jo jo, sice to všichni maj propojený, ale je to tak, taková je vyhláška 0 prostě vede až do elektrárny, kde jí možná uzemněj. Vím že to dokonce dělaj i eletrikáři, ale přísahám na svou základovku je to tak.
S tím odporem fakt nevím, ale šel by tam dát nebo ne?
No ale šlo by to přinejmenším používat jako telegraf![]()
![]()
Podle nový vyhlášky to je fakt tak že 0 lák musí jet až do elktrárny zpátky. Takže v podstat nemáš šanci, protože kdo má rozvody staršínež pár let, tak končí. De to do země. Šlo by to akorát u novejch baráků.![]()
Life is easier when you are told what to do, but it isn't real life.
Nechci vám do toho kecat, ale já si myslim, že použití nuláku je blbost, ať je uzeměnej kdechce.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)